Przetarg 11600646 - Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i...
Analizuj | Zamówienie 11600646 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-22 |
przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie w 2026 roku Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakres ie przygotowywania oraz dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie (dalej zwany DSS lub zamawiającym).1. Zadaniem wykonawcy będzie przygotowanie posiłków na bazie istniejącej kuchni Zamawiającego oraz ich wydanie mieszkańcom DSS zgodnie z harmonogramem. Posiłki główne (śniadanie, obiad i kolacja) muszą być wydawane przez czas minimum dwóch godzin. W ramach oferowanej usługi i bez doliczania dodatkowych opłat, Wykonawca zobowiązany będzie również:a) w okresie Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych przygotować „świąteczny jadłospis” zgodnie z lokalnymi tradycjami kulinarnymi,b) raz w miesiącu przygotować dla mieszkańców poczęstunek, w związku ze wspólną imprezą urodzinową (napoje ciepłe i zimne oraz ciasto zgodnie ze zgłoszoną liczbą mieszkańców).2. Zgodnie z ustawą o Pomocy Społecznej i rozporządzeniem o Domach Pomocy Społecznej Wykonawca musi zapewnić mieszkańcom całodobowy dostęp do podstawowych produktów żywnościowych, tj. napoje (dziennie na mieszkańca po jednej porcji kawy zamiennie rozpuszczalnej i mielonej oraz herbaty owocowej i cukier według normy), chleb, masło, dżem lub ser.3.4. Podstawowe szczegółowe obowiązki wykonawcy:a) sposób dystrybucji posiłków odbywał się będzie w systemie zapewniającym im najlepszą jakość i temperaturę,b) wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie oraz normami na składniki pokarmowe i produkty spożywcze dla chorych i pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia i jednostkach pomocy społecznej,c) wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie,d) posiłki dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania z podziałem na rodzaje diet; zapotrzebowanie składane będzie przez upoważnionego przedstawiciela zamawiającego i dostarczone wykonawcy do godz. 1400 na kolację oraz na śniadanie i obiad dnia następnego,e) całodzienne żywienie pacjentów sporządzane będzie na podstawie:- uzgodnionego pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą jadłospisu dekadowego,- uzgodnionych pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą diet, z tym zastrzeżeniem, że diety indywidualne będą wykonywane na polecenie lekarza,- posiłki wykonywane i podawane będą pod nadzorem dietetyka Wykonawcy,- ustala się tylko jeden dzień w tygodniu, kiedy podawane będą dania bezmięsne, przy czym dania rybne traktowane są jako równoważne mięsnym.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SWZ. DSS/01/2025 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |