Przetarg 11584640 - Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa...
Analizuj | Zamówienie 11584640 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-21 |
przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w roku 2026 do żłobka oraz oddziałów przedszkolnych Część 1: Część 1. Św iadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w okresie od 01.01.2026r.-31.12.2026r. do Żłobka Miejskiego ,,Figielkowo.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie wraz z napojami tj. śniadanie, II śniadanie, obiad (2 dania: zupa 2 danie) oraz podwieczorek. Posiłki będą przygotowywane zgodnie z wymogami żywienia dla danej grupy wiekowej wynikających z aktualnych norm żywienia populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony, a dania obiadowe nie mogą się powtarzać w tym samym tygodniu, tygodniowy jadłospis może być powtórzony co 4 tygodnie potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku ( w dni pracy placówki) do siedziby żłobka (ul. Proletariatu 5; 42- 580 Wojkowice) w godzinach: Śniadanie, II śniadanie – w godzinach 6.30- 7.30 Obiad, podwieczorek – w godzinach 10.00- 11.00. Przewidywana maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie wynosi 42.Ze względu na frekwencję dzieci liczba posiłków może ulegać zmianie. Rzeczywista ilość zamawianych posiłków zgłaszana będzie do Wykonawcy dnia poprzedniego do godziny 15.00. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za brak zapotrzebowania na usługę lub małą ilość zamówienia. Zastrzega się możliwość zmiany ilości zamówionych śniadań, obiadów i podwieczorków do godziny 8.00 w dniu ich dostarczenia, zmniejszenie ilości posiłków nie stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Dodatkowo wykonawca dostarczy zgodnie z zapotrzebowaniem- nie częściej niż 3 razy w miesiącu, wodę butelkowaną 20l wraz z dystrybutorem. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. W cenie oferty należy uwzględnić koszty posiłków standardowych i dietetycznych w przypadku takiego zapotrzebowania ( np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, specjalna wykluczająca inne składniki) Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać jadłospisy wraz z gramaturą z opisem poszczególnych składników, w tym zaznaczonych alergenów na trzy kolejne tygodnie robocze, zatwierdzone przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Wszelkie zmiany w menu sugerowane, w ramach ustalonej ceny posiłków - będą dla niego wiążące. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem - pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Posiłki dostarczane będą do siedziby żłobka w Wojkowicach (42-580), przy ul. Proletariatu 5 w specjalistycznych pojemnikach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw, spełniających wymagania sanitarne. Wykonawca zobowiązany jest od odbioru w każdej ilości odpadów pokonsumpcyjnych. Odbiór resztek pokonsumpcyjnych nastąpi każdego dnia w godzinach:o Śniadanie, II śniadanie: w godzinach 10.00 -11.00o Obiad, podwieczorek: w godzinach 15.00 -15.30 Mycie i wyparzanie naczyń do przewozu oraz odbiór opakowań styropianowych, odbywać się będzie przez Wykonawcę poza siedzibą żłobka i na jego koszt. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi przygotowania oraz dostarczanie gotowych posiłków wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Część 2: Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa posiłków cateringowych dla dzieci, które będą uczęszczać w okresie od 01.01.2026r.-31.12.2026r. do oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 1 w Wojkowicach.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie TRZECH posiłków dziennie wraz z napojami tj. śniadanie, obiad (zupa II danie) oraz podwieczorek. Posiłki będą przygotowywane zgodnie z wymogami żywienia dla danej grupy wiekowej wynikających z aktualnych norm żywienia populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony, a dania obiadowe nie mogą się powtarzać w tym samym tygodniu, potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi. z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku ( w dni pracy placówki) do siedziby Szkoły Podstawowej nr 1 (ul. Jana Iii Sobieskiego 29; 42- 580 Wojkowice) w godzinach: Śniadanie, II śniadanie – w godzinach 7.30- 8.00 Obiad, podwieczorek – w godzinach 10.30- 11.00. Przewidywana maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie wynosi 25. Oddział przedszkolny prowadzi dyżur w jednym miesiącu wakacyjnym. Orientacyjna liczba dzieci w czasie dyżuru wynosi 100. Ze względu na frekwencję dzieci liczba posiłków może ulegać zmianie. Rzeczywista ilość zamawianych posiłków zgłaszana będzie do Wykonawcy dnia poprzedniego do godziny 15.00. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za brak zapotrzebowania na usługę lub małą ilość zamówienia.Zastrzega się możliwość zmiany ilości zamówionych śniadań do godziny 6.30 oraz obiadów i podwieczorków do godziny 9.00 w dniu ich dostarczenia, zmniejszenie ilości posiłków nie stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń.1. Usługa będzie wykonywana w dni robocze (od poniedziałku do piątku) z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dla przedszkola.2. Przez dietę specjalną należy rozumieć dietę bezmleczną, bezglutenową lub eliminacyjną tzn. wykluczającą jeden lub kilka produktów.3. Przewidywana maksymalna liczba posiłków dziennie wynosi 25.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z aktualnymi nor-mami żywienia dla populacji Polski z 2017r. Instytutu żywności i żywienia.5. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek posiłków zgodnie z wymaganiami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać na adres sp1wojkowice@sp1wojkowice.pl jadłospisy na kolejny tydzień w wybranym dniu tygodnia (np. czwartek).7. Posiłki dostarczane będą do siedziby zamawiającego w termosach zbiorczych lub opa-kowaniach styropianowych, spełniających wymagania sanitarne, gwarantujących do-starczenie posiłków o odpowiedniej temperaturze. 8. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem, spełniającym wymagania dopuszczenia pojazdu przez Państwowego Inspektora Sanitarnego.9. Mycie i wyparzanie naczyń do przewozu lub odbiór opakowań styropianowych odbywać się będzie przez wykonawcę lub poza siedzibą zamawiającego, na koszt wykonawcy.10. W przypadku dostarczenia niezadowalającego posiłku obiadowego Wykonawca zobowiązany zostanie do dostarczenia pełnowartościowego posiłku zastępczego w wyznaczonym okresie czasowym.11. Wykonawca zapewnia plastikowe naczynia wielokrotnego użytku tj. miseczka, sztućce i talerzyk. WPM.271.30.2025 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |