Przetarg 11603085 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły...
Analizuj | Zamówienie 11603085 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-22 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Powstańców Styczniowych w Nowince, Szkoły Filialnej w Olszance oraz Szkoły Filialnej w Monkiniach w roku 2026 3.1. Przedmio tem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających do SzkołyPodstawowej im. Powstańców Styczniowych w Nowince, Szkoły Filialnej w Olszance oraz Szkoły Filialnej w Monkiniach wroku 2026, w dniach kiedy szkoła pracuje.3.2. Przedmiot zamówienia obejmuje:1) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających doSP w 2026 roku, w dniach w których pracuje SP w następujących szacunkowych ilościach:100 dzieci x 170 dni = 17 000 szt.3.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości posiłków w zależności od potrzeb. Rozliczenie następować będzie zafaktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu ofertowym. W przypadkuzlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie ozlecenie niewykonanej części zamówienia.3.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie osobomupoważnionym przez Zamawiającego posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia.3.5. Posiłek musi być gorący (w przypadku obiadów) o jakości i wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogamiobowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży.3.6. Przez pojęcie posiłek należy rozumieć przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci.3.7. Wynagrodzenie Wykonawcy za tzw. „wsad do kotła” tj. koszt zakupu produktów użytych do przygotowania jednegoposiłku musi stanowić nie mniej niż 70 % wynagrodzenia za przygotowanie jednego posiłku.3.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia orazZałącznik nr 6 do SWZ - Lista produktów używanych w żywieniu zbiorowym, SWZ i jej załączniki.3.9. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Podział na części spowodowałby nadmierne kosztywykonania zamówienia oraz poważne trudności w skoordynowaniu działań różnych Wykonawców co skutkowałobynieprawidłową realizacją zamówienia. Dzielenie zamówienia na części mogłoby skutkować zwiększeniem nakładówfinansowych po stronie Zamawiającego w celu realizacji zadania. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |