Przetarg 11558476 - 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań...

   
Analizuj Zamówienie 11558476
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-16
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, dalej nazy
wanych Odbiorcami, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Formularzu cenowym, który stanowi Załącznik nr 2 do SWZ.3. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała:1) z miejsca składowania/magazynowania produktów składających się na przedmiot zamówienia, posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu/magazynu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:a) jeżeli Wykonawca jest producentem, produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, albob) jeżeli Wykonawca nie jest producentem, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;2) przy użyciu co najmniej 4 (słownie: czterech) środków transportu, spełniających wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, udokumentowanych aktualnymi decyzjami lub zaświadczeniami lub opiniami wydanymi przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczących spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu żywności; Zamawiający wymaga aby przedmiotowe dokumenty zawierały informację o numerze rejestracyjnym środków transportu, których dotyczą.4. Zamawiający wymaga, aby produkty posiadały termin przydatności nie krótszy niż 3 (słownie: trzy) dni od terminu dostawy.5. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące dostawę legitymowały się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych oraz posiadały czystą odzież ochronną.6. Dostawy będą realizowane w dni robocze.7. Dostawy do każdego z Odbiorców będą realizowane maksymalnie 2 razy w tygodniu8. Zamawiający wymaga by zamówienie było realizowane na zasadach i warunkach opisanych w Projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią Załącznik nr 9 do SWZ.
Część zamówienia: LOT-0001 Sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, dalej nazywanych Odbiorcami, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Formularzu cenowym, który stanowi Załącznik nr 2 do SWZ.3. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała:1) z miejsca składowania/magazynowania produktów składających się na przedmiot zamówienia, posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu/magazynu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:a) jeżeli Wykonawca jest producentem, produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, albob) jeżeli Wykonawca nie jest producentem, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;2) przy użyciu co najmniej 4 (słownie: czterech) środków transportu, spełniających wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, udokumentowanych aktualnymi decyzjami lub zaświadczeniami lub opiniami wydanymi przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczących spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu żywności; Zamawiający wymaga aby przedmiotowe dokumenty zawierały informację o numerze rejestracyjnym środków transportu, których dotyczą.4. Zamawiający wymaga, aby produkty posiadały termin przydatności nie krótszy niż 3 (słownie: trzy) dni od terminu dostawy.5. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące dostawę legitymowały się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych oraz posiadały czystą odzież ochronną.6. Dostawy będą realizowane w dni robocze.7. Dostawy do każdego z Odbiorców będą realizowane maksymalnie 2 razy w tygodniu8. Zamawiający wymaga by zamówienie było realizowane na zasadach i warunkach opisanych w Projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią Załącznik nr 9 do SWZ.
branża Gastronomia, catering, Spożywcza
podbranża żywienie zbiorowe, artykuły spożywcze
kody CPV 15894200, 15894300
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe , artykuły spożywcze