Przetarg 11558476 - 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań...
Analizuj | Zamówienie 11558476 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-16 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, dalej nazy wanych Odbiorcami, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Formularzu cenowym, który stanowi Załącznik nr 2 do SWZ.3. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała:1) z miejsca składowania/magazynowania produktów składających się na przedmiot zamówienia, posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu/magazynu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:a) jeżeli Wykonawca jest producentem, produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, albob) jeżeli Wykonawca nie jest producentem, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;2) przy użyciu co najmniej 4 (słownie: czterech) środków transportu, spełniających wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, udokumentowanych aktualnymi decyzjami lub zaświadczeniami lub opiniami wydanymi przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczących spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu żywności; Zamawiający wymaga aby przedmiotowe dokumenty zawierały informację o numerze rejestracyjnym środków transportu, których dotyczą.4. Zamawiający wymaga, aby produkty posiadały termin przydatności nie krótszy niż 3 (słownie: trzy) dni od terminu dostawy.5. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące dostawę legitymowały się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych oraz posiadały czystą odzież ochronną.6. Dostawy będą realizowane w dni robocze.7. Dostawy do każdego z Odbiorców będą realizowane maksymalnie 2 razy w tygodniu8. Zamawiający wymaga by zamówienie było realizowane na zasadach i warunkach opisanych w Projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią Załącznik nr 9 do SWZ. Część zamówienia: LOT-0001 Sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dań gotowych i garmażerki do szkół i placówek oświatowych prowadzących zbiorowe żywienie dzieci w Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy, dalej nazywanych Odbiorcami, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Formularzu cenowym, który stanowi Załącznik nr 2 do SWZ.3. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała:1) z miejsca składowania/magazynowania produktów składających się na przedmiot zamówienia, posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu/magazynu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie:a) jeżeli Wykonawca jest producentem, produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, albob) jeżeli Wykonawca nie jest producentem, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi;2) przy użyciu co najmniej 4 (słownie: czterech) środków transportu, spełniających wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, udokumentowanych aktualnymi decyzjami lub zaświadczeniami lub opiniami wydanymi przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczących spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu żywności; Zamawiający wymaga aby przedmiotowe dokumenty zawierały informację o numerze rejestracyjnym środków transportu, których dotyczą.4. Zamawiający wymaga, aby produkty posiadały termin przydatności nie krótszy niż 3 (słownie: trzy) dni od terminu dostawy.5. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące dostawę legitymowały się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych oraz posiadały czystą odzież ochronną.6. Dostawy będą realizowane w dni robocze.7. Dostawy do każdego z Odbiorców będą realizowane maksymalnie 2 razy w tygodniu8. Zamawiający wymaga by zamówienie było realizowane na zasadach i warunkach opisanych w Projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią Załącznik nr 9 do SWZ. |
branża | Gastronomia, catering, Spożywcza |
podbranża | żywienie zbiorowe, artykuły spożywcze |
kody CPV | 15894200, 15894300 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |