Przetarg 11537199 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów...
Analizuj | Zamówienie 11537199 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-07 |
przedmiot ogłoszenia | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy z podziałem na części:Część 1- Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsneC zęść 2- Dostawa owoców i warzywCzęść 3- Dostawa mleka i artykułów mleczarskichCzęść 4- Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-ciastkarskichCzęść 5 – Dostawa ryb przetworzonych i konserwowychCzęść 6 – Dostawa różnych artykułów spożywczychCzęść 7- Dostawa produktów dietetycznychCzęść 8- Dostawa produktów głęboko mrożonych4.2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Wszystkie produkty muszą posiadać niezębne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami. Produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych i prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: a) nazwa oraz adres dostawcy lub producenta, b) nazwa oraz rodzaj produktu,c) termin przydatności do spożywca ( dzień, miesiąc, rok)d) masa netto,e) warunki przechowywania,f) wykaz składników wg udziału surowców.Dostarczane produkty muszą spełniać wymagania jakości handlowej oraz muszą być składane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Produkty muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach. Część zamówienia: LOT-0001 Część 1- Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsne Dostarczone mięso oraz podroby winny być świeże, schłodzone, bez wad jakościowych (kolor mięsa jasno-różowy, właściwy jak dla mięsa świeżego). Mięso winno pochodzić wyłącznie z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wszystkie wędliny powinny być umieszczone w hermetycznie zamkniętych opakowaniach z etykietą, na której widnieje nazwa, termin przydatności do spożycia, mięso powinno być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjne, kurczaki i podroby muszą posiadać atest ( wydany zgodnie z przepisami) stwierdzający, że drób z którego uzyskano mięso- zostało poddane badaniom przed i po uboju, mięso i wędliny nie mogą odznaczać się: • obcymi posmakami, zapachami • oślizłością, nalotem pleśni, zazielenieniem • nie mogą być uszkodzone mechanicznie, zabrudzone • nie dopuszcza się produktów z zerwana plombą (dotyczy wędlin)Mięso i jego wyroby winny być I gatunku. Część zamówienia: LOT-0002 Część 2- Dostawa owoców i warzyw Dostarczony towar ma być świeży, jędrny bez oznak pleśni, pomidor o średnicy ok. 5 cm i 10 cm, jabłka soczyste, miękkie o średnicy ok. 8 cm, kalafior bez widocznych plam o średnicy ok.20 cm, ogórek gruntowy o długości ok. 8 cm, ogórek szklarniowy o długości ok. 15 cm, banany o długości ok. 15 cm, ziemniaki: odmiana typu Vineta. Część zamówienia: LOT-0003 Część 3- Dostawa mleka i artykułów mleczarskich Dostarczone artykuły winny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia, odznaczać się świeżym zapachem np. masło, sery- bez oznak pleśni. Towar dostarczany powinien być codziennie od godz. 7:00 do 11:00 samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów. Część zamówienia: LOT-0004 Część 4- Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-ciastkarskich Wyroby piekarnicze powinny być świeże, dobrze wyrośnięte i nie spieczone. Torwar dostarczany powinien być codziennie w godz. od 7:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów. Część zamówienia: LOT-0005 Część 5- Dostawa ryb konserwowych i przetworzonych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia. Towar dostarczony powinien być samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów. Część zamówienia: LOT-0006 Część 6- Dostawa różnych artykułów spożywczych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów Część zamówienia: LOT-0007 Część 7- Dostawa produktów dietetycznych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów Część zamówienia: LOT-0008 Część 8- Dostawa produktów głęboko mrożonych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000, 15882000, 15896000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |