Przetarg 11537199 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów...

   
Analizuj Zamówienie 11537199
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-07
przedmiot ogłoszenia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy z podziałem na części:Część 1- Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsneC
zęść 2- Dostawa owoców i warzywCzęść 3- Dostawa mleka i artykułów mleczarskichCzęść 4- Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-ciastkarskichCzęść 5 – Dostawa ryb przetworzonych i konserwowychCzęść 6 – Dostawa różnych artykułów spożywczychCzęść 7- Dostawa produktów dietetycznychCzęść 8- Dostawa produktów głęboko mrożonych4.2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży posiadający odpowiednio długi okres ważności, dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z odpowiednimi przepisami.Dostarczone produkty muszą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnie z obowiązującymi atestami, polskimi normami, systemem HACCAP, prawem żywnościowym określonym w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (Dz. U. z 2022r. poz. 2132) oraz warunkami określonymi w SWZ. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Wszystkie produkty muszą posiadać niezębne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami. Produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych i prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: a) nazwa oraz adres dostawcy lub producenta, b) nazwa oraz rodzaj produktu,c) termin przydatności do spożywca ( dzień, miesiąc, rok)d) masa netto,e) warunki przechowywania,f) wykaz składników wg udziału surowców.Dostarczane produkty muszą spełniać wymagania jakości handlowej oraz muszą być składane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Produkty muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach.
Część zamówienia: LOT-0001 Część 1- Dostawa produktów zwierzęcych, mięso i produkty mięsne Dostarczone mięso oraz podroby winny być świeże, schłodzone, bez wad jakościowych (kolor mięsa jasno-różowy, właściwy jak dla mięsa świeżego). Mięso winno pochodzić wyłącznie z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wszystkie wędliny powinny być umieszczone w hermetycznie zamkniętych opakowaniach z etykietą, na której widnieje nazwa, termin przydatności do spożycia, mięso powinno być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjne, kurczaki i podroby muszą posiadać atest ( wydany zgodnie z przepisami) stwierdzający, że drób z którego uzyskano mięso- zostało poddane badaniom przed i po uboju, mięso i wędliny nie mogą odznaczać się: • obcymi posmakami, zapachami • oślizłością, nalotem pleśni, zazielenieniem • nie mogą być uszkodzone mechanicznie, zabrudzone • nie dopuszcza się produktów z zerwana plombą (dotyczy wędlin)Mięso i jego wyroby winny być I gatunku.

Część zamówienia: LOT-0002 Część 2- Dostawa owoców i warzyw Dostarczony towar ma być świeży, jędrny bez oznak pleśni, pomidor o średnicy ok. 5 cm i 10 cm, jabłka soczyste, miękkie o średnicy ok. 8 cm, kalafior bez widocznych plam o średnicy ok.20 cm, ogórek gruntowy o długości ok. 8 cm, ogórek szklarniowy o długości ok. 15 cm, banany o długości ok. 15 cm, ziemniaki: odmiana typu Vineta.

Część zamówienia: LOT-0003 Część 3- Dostawa mleka i artykułów mleczarskich Dostarczone artykuły winny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia, odznaczać się świeżym zapachem np. masło, sery- bez oznak pleśni. Towar dostarczany powinien być codziennie od godz. 7:00 do 11:00 samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.

Część zamówienia: LOT-0004 Część 4- Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-ciastkarskich Wyroby piekarnicze powinny być świeże, dobrze wyrośnięte i nie spieczone. Torwar dostarczany powinien być codziennie w godz. od 7:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.

Część zamówienia: LOT-0005 Część 5- Dostawa ryb konserwowych i przetworzonych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia. Towar dostarczony powinien być samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów.

Część zamówienia: LOT-0006 Część 6- Dostawa różnych artykułów spożywczych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów

Część zamówienia: LOT-0007 Część 7- Dostawa produktów dietetycznych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów

Część zamówienia: LOT-0008 Część 8- Dostawa produktów głęboko mrożonych Dostarczone artykuły powinny mieć odpowiednio długi okres przydatności do spożycia.Towar dostarczony powinien być codziennie w godz. 07:00-11:00, samochodem przystosowanym do przewozu w/w produktów
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000, 15882000, 15896000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Dolnośląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze