Przetarg 11555192 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Stołówek...
Analizuj | Zamówienie 11555192 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-15 |
przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Stołówek Gminnych w Grodzisku Wielkopolskim w roku 2026 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do:- S tołówki przedszkolnej usytuowanej w Przedszkolu Gminnym im. Krasnala Hałabały, ul. Chopina 24 w Grodzisku Wlkp.,- Stołówki szkolnej usytuowanej Szkole Podstawowej Nr 1 im. Polskich Olimpijczyków, ul. Chopina 26 w Grodzisku Wlkp.Artykuły żywnościowe zostały podzielone na osiem grup/części zamówienia zgodnie z wykazem zamieszczonym poniżej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (części zamówienia) określają formularze asortymentowo-cenowe stanowiące załączniki do SWZ będące jej integralną częścią. Wypełniony załącznik/załączniki należy dołączyć do oferty (w przypadku złożenia oferty na kilka lub jedną część wypełnić odpowiednio).Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie mianem „Zadania”.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SWZ. Część zamówienia: LOT-0001 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne W/w kategoria obejmuje produkty pochodzenia zwierzęcego : mięso i produkty mięsne wieprzowe pochodzące od zakładów zatwierdzonych do handlu na rynek UE. Elementy wieprzowe kulinarne pochodzące od sztuk klasy E, niepoddanych procesowi mrożenia.Produkty muszą pochodzić z bieżącej produkcji, w pierwszym gatunku. Część zamówienia: LOT-0002 Drób W/w kategoria obejmuje elementy kurczaka, indyka pochodzące od sztuk prawidłowo wypatroszonych i wykrwawionych, niepoddane procesowi mrożenia, bez podrobów, resztek piór oraz naskórka.W/w kategoria obejmuje elementy gęsi, kaczki, królika pochodzące od sztuk prawidłowo wypatroszonych i wykrwawionych, poddane procesowi mrożenia, bez podrobów, resztek piór oraz naskórka.Produkty muszą pochodzić z bieżącej produkcji, w pierwszym gatunku, świeże. Część zamówienia: LOT-0003 Owoce, warzywa i podobne produkty Warzywa i owoce powinny być świeże, jędrne, dojrzałe, bez uszkodzeń mechanicznych, plam, pleśni, bez objawów gnicia i zmarznięcia, czyste, okopowe bez przerostów, w pierwszym gatunku. Jakość i wielkość warzyw i owoców powinna być zgodna z normami handlowymi obowiązującymi w Unii Europejskiej.Ogórki kiszone, małosolne powinny być twarde, o kwaśnym zapachu i smaku, jędrnej i chrupiącej konsystencji, naturalnej, mętnej zalewie, wolne od przebarwień, plam czy uszkodzeń. Kapusta kiszona powinna mieć jasny, żółtawy kolor, powinna być chrupiąca i lekko kwaskowa, o charakterystycznym zapachu fermentacji. Nie powinna wykazywać oznak pleśni (białego lub różowego nalotu) ani czarnych plamek, które świadczą o zepsuciu, konsystencja – powinna być zbita i twarda. Część zamówienia: LOT-0004 Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Produkty mleczarskie powinny pochodzić z bieżącej produkcji: mleko, sery, śmietana, masło, maślanka. Wszystkie produkty muszą być w pierwszym gatunku, w oryginalnych opakowaniach, z minimalnym terminem ważności 2 tygodnie, w przypadku sera twardego 3 miesiące. Część zamówienia: LOT-0005 Ryby przetworzone i konserwowane, mrożone Produkty muszą być w pierwszym gatunku, posiadać cechy pierwotnego opakowania ( w przypadku stosowania opakowań jednostkowych, zbiorczych itp.), być kompletny oraz wolny od wad ukrytych, technicznych, dopuszczony do obrotu, zapakowany w oryginalne opakowania posiadający zabezpieczenia pozwalające na prawidłowe przechowywanie i transport. Ryby mrożone, sposób mrożenia SHP, zawartość glazury do 20% , ryby w pierwszym gatunku, zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, bez obcych posmaków i zapachów świadczących o rozpadzie gnilnym białka. Brak oznak rozmrożenia, temperatura przy przyjęciu max -18 0 C. Dostawy muszą być realizowane w sposób zapewniający ciągłość łańcucha chłodniczego. Część zamówienia: LOT-0006 Różne produkty spożywcze, produkty z przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Produkty muszą być w pierwszym gatunku, posiadać cechy pierwotnego opakowania ( w przypadku stosowania opakowań jednostkowych, zbiorczych itp.), być kompletny oraz wolny od wad ukrytych, technicznych, dopuszczony do obrotu, zapakowany w oryginalne opakowania posiadający zabezpieczenia pozwalające na prawidłowe przechowywanie i transport, z minimalnym terminem ważności 6 miesięcy. Kopytka, kluski muszą pochodzić z bieżącej produkcji – świeże, w pierwszym gatunku. Część zamówienia: LOT-0007 Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie muszą pochodzić z bieżącej produkcji – świeże w pierwszym gatunku, dostawa codziennie. Część zamówienia: LOT-0008 Warzywa, owoce mrożone Produkty muszą być w pierwszym gatunku, posiadać cechy pierwotnego opakowania ( w przypadku stosowania opakowań jednostkowych, zbiorczych itp.), być kompletny oraz wolny od wad ukrytych, technicznych, dopuszczony do obrotu, zapakowany w oryginalne opakowania posiadający zabezpieczenia pozwalające na prawidłowe przechowywanie i transport. Brak oznak rozmrożenia, temperatura przy przyjęciu max -18 0 C. Dostawy muszą być realizowane w sposób zapewniający ciągłość łańcucha chłodniczego. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15000000, 15100000, 15112000, 15200000, 15300000, 15331100, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |