Przetarg 12082512 - „Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w...
| Analizuj | Zamówienie 12082512 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-19 |
| przedmiot ogłoszenia | „Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Gozdnicy w 2026r.” 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostarczeniu włas nym transportem dwóch posiłków: śniadania oraz dwudaniowych gorących obiadów podwieczorek w formie owocu/warzywa. Posiłki dowożone będą do Gozdnicy:– do Przedszkola, ul. Kombatantów 11 w dni powszednie: śniadania między godziną 8:00-8:15 a obiady w godzinach 11.00 a 11.15 – punkt wydawania posiłków na talerzach;- do Szkoły Podstawowej w Gozdnicy, ul. Młyńska 1 w dni nauki szkolnej: obiady między godziną 11.15 a 11.30 – wydawanie posiłków w jednorazowych pojemnikach.2. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć szacunkowo około 100 posiłków (minimalna średniomiesięczna ilość dostarczanych obiadów – 70). Podana w niniejszym SWZ dzienna ilość posiłków jest wielkością szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.4. O mniejszej liczbie osób, niż ta o której mowa w pkt. 2 Zamawiający będzie informował telefonicznie każdorazowo Wykonawcę do godz. 9.00 w każdym dniu realizowania usługi przygotowania oraz dostarczania posiłków.5. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych i wyłącznie naturalnych produktów (wg. norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2015r., poz.594 z późn. zm.) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki:a) Wykonawca przygotowuje dwa posiłki dziennie w postaci:• śniadanie dla dzieci przedszkolnych w formie kanapek, zup mlecznych zgodnych z normami żywienia dzieci;• zupa, która powinna być przygotowana na wywarze mięsno – warzywnym;• drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym lub rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami oraz napój lub kompot; do mięsa lub ryb należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron, itp.; drugie danie mogą stanowić także: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron z sosem,• podwieczorek w formie owocu/warzywa - w tym sezonowe.b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;c) w ciągu tygodnia co najmniej trzy razy drugie danie powinno być daniem mięsnym.d) jadłospis powinien być urozmaicony;f) nie dopuszcza się, aby w ciągu 10 dni żywieniowych nastąpiło powtórzenie tego samego dania;g) wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia właściwych posiłków dla dzieci, które mają zalecone diety pokarmowe. Zamawiający zgłaszać będzie na bieżąco rodzaje diet i ilość dzieci nimi objętych.h) Wykonawca sporządza 4-tygodniowy jadłospis i przekazuje go Zamawiającemu w formie pisemnej na 4 dni robocze przed rozpoczęciem jego realizacji. Zamawiający ma prawo do wniesienia zmian w zaproponowanym jadłospisie. Jadłospis powinien zawierać informacje o produktach wchodzących w skład posiłku oraz o alergenach występujących w posiłkach. Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta.i) Dla uczniów szkoły podstawowej wszystkie dwudaniowe gorące posiłki powinny być zapakowane pojedynczo w jednorazowych opakowaniach. Dla dzieci z przedszkola posiłki będą wydawane na talerzach – punkt wydawania posiłków. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.7. Po stronie Zamawiającego leży obowiązek wydania posiłków. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubuskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubuskie |