Przetarg 12082512 - „Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w...

   
Analizuj Zamówienie 12082512
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-19
przedmiot ogłoszenia
„Dożywianie dzieci w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Gozdnicy w 2026r.”

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostarczeniu włas
nym transportem dwóch posiłków: śniadania oraz dwudaniowych gorących obiadów podwieczorek w formie owocu/warzywa. Posiłki dowożone będą do Gozdnicy:– do Przedszkola, ul. Kombatantów 11 w dni powszednie: śniadania między godziną 8:00-8:15 a obiady w godzinach 11.00 a 11.15 – punkt wydawania posiłków na talerzach;- do Szkoły Podstawowej w Gozdnicy, ul. Młyńska 1 w dni nauki szkolnej: obiady między godziną 11.15 a 11.30 – wydawanie posiłków w jednorazowych pojemnikach.2. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć szacunkowo około 100 posiłków (minimalna średniomiesięczna ilość dostarczanych obiadów – 70). Podana w niniejszym SWZ dzienna ilość posiłków jest wielkością szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.4. O mniejszej liczbie osób, niż ta o której mowa w pkt. 2 Zamawiający będzie informował telefonicznie każdorazowo Wykonawcę do godz. 9.00 w każdym dniu realizowania usługi przygotowania oraz dostarczania posiłków.5. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych i wyłącznie naturalnych produktów (wg. norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2015r., poz.594 z późn. zm.) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki:a) Wykonawca przygotowuje dwa posiłki dziennie w postaci:• śniadanie dla dzieci przedszkolnych w formie kanapek, zup mlecznych zgodnych z normami żywienia dzieci;• zupa, która powinna być przygotowana na wywarze mięsno – warzywnym;• drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym lub rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami oraz napój lub kompot; do mięsa lub ryb należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron, itp.; drugie danie mogą stanowić także: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron z sosem,• podwieczorek w formie owocu/warzywa - w tym sezonowe.b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;c) w ciągu tygodnia co najmniej trzy razy drugie danie powinno być daniem mięsnym.d) jadłospis powinien być urozmaicony;f) nie dopuszcza się, aby w ciągu 10 dni żywieniowych nastąpiło powtórzenie tego samego dania;g) wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia właściwych posiłków dla dzieci, które mają zalecone diety pokarmowe. Zamawiający zgłaszać będzie na bieżąco rodzaje diet i ilość dzieci nimi objętych.h) Wykonawca sporządza 4-tygodniowy jadłospis i przekazuje go Zamawiającemu w formie pisemnej na 4 dni robocze przed rozpoczęciem jego realizacji. Zamawiający ma prawo do wniesienia zmian w zaproponowanym jadłospisie. Jadłospis powinien zawierać informacje o produktach wchodzących w skład posiłku oraz o alergenach występujących w posiłkach. Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta.i) Dla uczniów szkoły podstawowej wszystkie dwudaniowe gorące posiłki powinny być zapakowane pojedynczo w jednorazowych opakowaniach. Dla dzieci z przedszkola posiłki będą wydawane na talerzach – punkt wydawania posiłków. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.7. Po stronie Zamawiającego leży obowiązek wydania posiłków.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe