Przetarg 12115909 - Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze...

   
Analizuj Zamówienie 12115909
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-21
przedmiot ogłoszenia
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze Szkół Podstawowych dla których organem prowadzącym jest Gmina Wyszków”

1) Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze szkół p
odstawowych dla których organem prowadzącym jest Gmina Wyszków oraz dla osób indywidualnych. 2) Pełen obiad składa się z zupy, drugiego dania, surówki oraz owocu (zwany dalej obiad).3) Przygotowywanie i dostarczanie obiadów do szkół odbywać się będzie w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku w godzinach zajęć szkolnych z wyłączeniem dni wolnych od zajęć w szkole oraz przerw w funkcjonowaniu placówek szkolnych w związku z wystąpieniem siły wyższej tj. niezależnego od stron losowego zdarzenia zewnętrznego, którego nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy i któremu nie można było zapobiec mimo dochowania należytej staranności (zagrożenia epidemicznego, epidemii, wojny, stanu klęski żywiołowej, powodzi, pożaru, zamieszek, strajków, ataków terrorystycznych, itp.).4) Obiady muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.5) Miejsce przygotowywania obiadów przez Wykonawcę, sposób ich przygotowywania oraz transport musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. 6) Obiady powinny zostać przygotowane z uwzględnieniem wymagań, o których jest mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 52c ust. 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. 2023 poz. 1448 oraz zasad prawidłowego żywienia określonych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.7) Obiady w placówkach wydawane będą w naczyniach jednorazowych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę lub w naczyniach wielokrotnego użytku. 8) Wykaz placówek do których należy dowieźć obiady w termosach lub termoportach wraz z naczyniami jednorazowymi oraz placówek, w których znajdują się naczynia wielokrotnego użytku zawiera Załącznik nr 6 do SWZ.

SO.26.4.2025 ZP
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe