Przetarg 12115909 - Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze...
| Analizuj | Zamówienie 12115909 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-21 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze Szkół Podstawowych dla których organem prowadzącym jest Gmina Wyszków” 1) Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci ze szkół p odstawowych dla których organem prowadzącym jest Gmina Wyszków oraz dla osób indywidualnych. 2) Pełen obiad składa się z zupy, drugiego dania, surówki oraz owocu (zwany dalej obiad).3) Przygotowywanie i dostarczanie obiadów do szkół odbywać się będzie w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku w godzinach zajęć szkolnych z wyłączeniem dni wolnych od zajęć w szkole oraz przerw w funkcjonowaniu placówek szkolnych w związku z wystąpieniem siły wyższej tj. niezależnego od stron losowego zdarzenia zewnętrznego, którego nie można było przewidzieć w momencie zawarcia umowy i któremu nie można było zapobiec mimo dochowania należytej staranności (zagrożenia epidemicznego, epidemii, wojny, stanu klęski żywiołowej, powodzi, pożaru, zamieszek, strajków, ataków terrorystycznych, itp.).4) Obiady muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.5) Miejsce przygotowywania obiadów przez Wykonawcę, sposób ich przygotowywania oraz transport musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. 6) Obiady powinny zostać przygotowane z uwzględnieniem wymagań, o których jest mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 52c ust. 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. 2023 poz. 1448 oraz zasad prawidłowego żywienia określonych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.7) Obiady w placówkach wydawane będą w naczyniach jednorazowych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę lub w naczyniach wielokrotnego użytku. 8) Wykaz placówek do których należy dowieźć obiady w termosach lub termoportach wraz z naczyniami jednorazowymi oraz placówek, w których znajdują się naczynia wielokrotnego użytku zawiera Załącznik nr 6 do SWZ. SO.26.4.2025 ZP |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55322000, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |