Przetarg 12237763 - Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie...
| Analizuj | Zamówienie 12237763 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-18 |
| przedmiot ogłoszenia | Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Brodnica w roku 2026 1. Przedmiotem postępowania jest usługa cateringu polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci w placówkach ośw iatowych z terenu Gminy Brodnica w roku 2026.2. Usługa cateringu – dożywiania obejmuje przede wszystkim:2.1. Przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:a) zupy z pieczywem (1 porcja zupy gramatura min. 250 g; 1 porcja pieczywa mieszanego min. 80 g)orazb) danie drugie, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o minimum 100 g po obróbce, z dodatku w postaci ziemniaków/zamiennie ryż lub kasza – min 200g po obróbce, surówki lub jarzyn gotowanych – min. 100 g po obróbce lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200g po obróbce; surówki lub jarzyn gotowanych – min. 100g po obróbce oraz kompotu z owoców sezono-wych lub napoju, wody (200ml).- za dania mięsne nie uznaje się podrobów oraz kaszanki. - danie półmięsne – typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - winno stanowić minimalną gramaturę 250g po obróbce (z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów, kiełbasy oraz łazanków z kapustą) ewentualnie surówka lub jarzyny gotowane – min. 100 g po obróbce oraz kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200 ml).- - danie jarskie – typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, danie z makaro-nem lub ryżem – winno stanowić minimalną gramaturę min. 250 g po obróbce kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200 ml).W oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.Wykonawca gwarantuje, że wszystkie gotowe obiady dostosowane będą do wieku rozwojowego, uwzględniając potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży, a więc będą zawierać zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze i mineralno-witaminowe obowiązujące przy żywieniu dzieci i młodzieży według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.2.2. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do niżej wymienionych szkół oraz oddziałów przedszkolnych dla następującej szacunkowej liczby dzieci:Szkoły PodstawoweSzkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Szabdzie Szabda 59, 87-300 Brodnica - 140 posiłków dziennie/11 posiłków podwieczorkówSzkoła Podstawowa im. Królewny Anny Wazówny w Gorczenicy Gorczenica 87, 87-300 Brodnica - 95 posiłków dziennie/18 posiłków podwieczorkówSzkoła Podstawowa im. Ziemi Michałowskiej w Gortatowie z siedzibą w Szczuce Szczuka 34, 87-300 Brodnica - 108 posiłków dziennie/23 posiłków podwieczorkówCentrum Usług Społecznych Gminy BrodnicaSzkoła Podstawowa im. Królewny Anny Wazówny w Gorczenicy wraz z Przedszkolem- 7 posiłków dziennieSzkoła Podstawowa im. Ziemi Michałowskiej w Gortatowie z siedzibą w Szczuce wraz z Przedszkolem (Gortatowo i Szczuka)-13 posiłków dziennieSzkoła Podstawowa im. Ziemi Michałowskiej w Gortatowie z siedzibą w Szczuce - Szkoła Filialna w Cielętach - 3 posiłki dziennieSzkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Szabdzie wraz z Oddziałami Przedszkolnymi (Szabda i Mszano i Karbowo) - 16 posiłków dziennieŁączna ilość dzieci korzystająca z obiadów w roku 2026 wyniesie szacunkowo około 381 dzieciPrzewidywana ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizowania zamówienia wyniesie szacunkowo około 76200 sztuk oraz 13000 sztuk podwieczorków. CUSGB.ZP.321.06.2025.IL |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55521200, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |