Przetarg 12238462 - Usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do...
| Analizuj | Zamówienie 12238462 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-19 |
| przedmiot ogłoszenia | Usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do Żłobka w Małogoszczu w roku 2026 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do Żłobka w Małogosz czu, od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni wolnych od zajęć, w których żłobek jest zamknięty.2. Szacunkowa ilość porcji wynosi 58 dziennie – składających się z: dwóch śniadań, obiadu (zupa i drugie danie), podwieczorku. Ilość porcji została określona szacunkowo. Ostateczna ilość porcji będzie uzależniona od liczby zapisanych do Żłobka dzieci oraz frekwencji. Zapotrzebowanie na dany dzień składane będzie drogą mailową przez aplikację Live Kid do godz. 7:00 danego dnia.3. Zamawiający informuje, że zgodnie z § 2 Uchwały Nr V/39/24 Rady Miejskiej w Małogoszczu z dnia 24 września 2024 r. w sprawie ustalenia wysokości opłat za pobyt oraz maksymalnej opłaty za wyżywienie dziecka w Żłobku w Małogoszczu prowadzonym przez Gminę Małogoszcz maksymalną opłatę za wyżywienie dziecka w Żłobku ustalono w wysokości do 18, 00 zł dziennie.4. Dostarczane posiłki winny spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w przeciągu dwóch tygodni, w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym, potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, zmniejszenie zużycia soli na rzecz naturalnych przypraw ziołowych, w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, w przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego, a na potrawy typu klopsy, pulpety samodzielne mielić mięso, dobrej jakości. Wyklucza się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, używania produktów typu masłopodobnych, seropodobnych, wędliny w swoim składzie mają zawierać powyżej 80% mięsa, nie mogą zawierać dodatków skrobi i soi, wykluczone jest mięso MOM (mięso odkostnione mechanicznie), wyklucza się stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia, do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, potrawy powinny posiadać konsystencję i fakturę dostosowaną danej grupy wiekowej dzieci np. zupy krem, mięso, surówki, owoce, warzywa odpowiednio rozdrobnione; ustalane przez Dyrektora Żłobka w Małogoszczu indywidualnie z Wykonawcą w zależności od zapotrzebowania. SCO.2.26.6.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | świętokrzyskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | świętokrzyskie |