Przetarg 12238476 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala...

   
Analizuj Zamówienie 12238476
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-19
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala Olmedica w Olecku sp. z o.o.

4.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie żywienia pacjentów m.in. Przygotowywan
ie i gotowanie posiłków poza siedzibą zamawiającego wg norm i zasad żywienia przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet wraz z dostarczaniem gotowych posiłków do szpitala w Olmedica w Olecku sp. z o.o. ul. Gołdapska 1. Szczegółowy opis oraz sposób realizacji zamówienia zawiera OPZ, stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.4.2. Minimalny wsad do kotła winien wynosić nie mniej niż 20,00 złotych brutto. 4.3. Średnia ilość (porcje) żywionych w ciągu jednego miesiąca wynosić będzie około 1640 pacjentów (około 19680 osób w okresie 12 miesięcy). Ilość żywionych pacjentów średnio w jednym dniu wynosi: około dzieci 5-8, dorośli 50 -70. 4.4. Liczba zlecanych posiłków będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania, przy czym wykonawca nie będzie rościł pretensji ani żądał rekompensaty finansowej, jeśli ilość ta będzie mniejsza (uzależniona od aktualnie hospitalizowanych osób).4.5. Zamawiający informuje, iż wykonawca w okresie realizacji umowy powinien zachować wszelkie środki ochrony higieny osobistej. 4.6. Osobą odpowiedzialną ze strony zamawiającego do nadzoru nad jakością świadczonej usługi wyznaczona jest pielęgniarka epidemiologiczna.4.7. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca jest zobowiązany do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.4.8. Wykonawca i podwykonawcy zobowiązują się, że pracownicy świadczący usługę, w szczególności pracownicy wykonujący czynności przygotowania i dystrybucji posiłków będą w okresie realizacji umowy zatrudnieni na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - kodeks pracy (dz.u.2025.277 t.j. Ze zm.) Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz egzekwowania wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy zostały określone w załączniku nr 2 do SWZ.4.9. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez wykonawcę lub podwykonawcę, zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez państwową inspekcję pracy.4.10. W zakresie nie uregulowanym specyfikacją, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia ministra rozwoju z dnia 29 czerwca 2020 r. W sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzieleniu zamówienia.4.11. Wymagania stawiane wykonawcy wyłonionemu w drodze postępowania:a) Wykonawca pokrywa koszty transportu, odpowiada za prawidłowe warunki przewozu, ponosi koszty ubezpieczenia podczas transportu oraz zapewnia rozładunek do miejsca przeznaczenia,b) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4.12. Wszystkie wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. Wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy pzp.

24/TP/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 15894220, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe