Przetarg 12238476 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala...
| Analizuj | Zamówienie 12238476 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-19 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala Olmedica w Olecku sp. z o.o. 4.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie żywienia pacjentów m.in. Przygotowywan ie i gotowanie posiłków poza siedzibą zamawiającego wg norm i zasad żywienia przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet wraz z dostarczaniem gotowych posiłków do szpitala w Olmedica w Olecku sp. z o.o. ul. Gołdapska 1. Szczegółowy opis oraz sposób realizacji zamówienia zawiera OPZ, stanowiący załącznik nr 4 do SWZ.4.2. Minimalny wsad do kotła winien wynosić nie mniej niż 20,00 złotych brutto. 4.3. Średnia ilość (porcje) żywionych w ciągu jednego miesiąca wynosić będzie około 1640 pacjentów (około 19680 osób w okresie 12 miesięcy). Ilość żywionych pacjentów średnio w jednym dniu wynosi: około dzieci 5-8, dorośli 50 -70. 4.4. Liczba zlecanych posiłków będzie wynikać z faktycznego zapotrzebowania, przy czym wykonawca nie będzie rościł pretensji ani żądał rekompensaty finansowej, jeśli ilość ta będzie mniejsza (uzależniona od aktualnie hospitalizowanych osób).4.5. Zamawiający informuje, iż wykonawca w okresie realizacji umowy powinien zachować wszelkie środki ochrony higieny osobistej. 4.6. Osobą odpowiedzialną ze strony zamawiającego do nadzoru nad jakością świadczonej usługi wyznaczona jest pielęgniarka epidemiologiczna.4.7. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca jest zobowiązany do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.4.8. Wykonawca i podwykonawcy zobowiązują się, że pracownicy świadczący usługę, w szczególności pracownicy wykonujący czynności przygotowania i dystrybucji posiłków będą w okresie realizacji umowy zatrudnieni na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - kodeks pracy (dz.u.2025.277 t.j. Ze zm.) Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz egzekwowania wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy zostały określone w załączniku nr 2 do SWZ.4.9. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez wykonawcę lub podwykonawcę, zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez państwową inspekcję pracy.4.10. W zakresie nie uregulowanym specyfikacją, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia ministra rozwoju z dnia 29 czerwca 2020 r. W sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzieleniu zamówienia.4.11. Wymagania stawiane wykonawcy wyłonionemu w drodze postępowania:a) Wykonawca pokrywa koszty transportu, odpowiada za prawidłowe warunki przewozu, ponosi koszty ubezpieczenia podczas transportu oraz zapewnia rozładunek do miejsca przeznaczenia,b) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.4.12. Wszystkie wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia stanowią wymagania minimalne, a ich spełnienie jest obligatoryjne. Niespełnienie ww. Wymagań minimalnych będzie skutkować odrzuceniem oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy pzp. 24/TP/2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 15894220, 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |