Zlecenie 12232208 - Dożywianie dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im....
| Analizuj | Zamówienie 12232208 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-16 |
| przedmiot zlecenia | Dożywianie dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych w formie cateringu w 2026 r. IV. Szcz egółowy opis zamów ienia: 1. Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu około 50 gorących posiłków - obiady jednodaniowe (w tym ok. 15 posiłków dla dzieci objętych pomocą GOPS w Kawęczynie) dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych codziennie w formie cateringu w 2026 r. 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia w zależności od potrzeb kilku obiadów dietetycznych np. wegetariańskich/dieta bezmleczna. 3. Usługa polega na: - codziennym od poniedziałku do piątku przygotowaniu i dostarczeniu do szkoły w dni nauki szkolnej gorących posiłków w formie jednodaniowej dla dzieci. 4. Posiłki będą dostarczane do: - Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych 5. Godziny dostarczenia oraz ilość posiłków Wykonawca uzgadnia indywidualnie z Dyrektorem szkoły. 6. Zamawiający, w przypadku dożywiania dzieci w szkołach, przewiduje możliwości zwiększenia ilości wy dawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb. 7. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 8. Zamawiający zastrzega możliwość zwiększenia ilości nabywanych obiadów o około 20% oraz dowolnego zmniejszenia ilości w zależności od potrzeb uczniów (ilość jest określana w codziennym zamówieniu szkoły wysyłanym sms do dostawcy do godz. 15.00',() poprzedzającego dnia). 9. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć posiłki do szkoły w specjalistycznych termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. 10. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć do poszczególnych szkół jadłospis na każdy tydzień żywienia. 11. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z wymogami i procedurami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2023 poz. 1448 z 2025 r. poz. 1424) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 12. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami i normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 r., poz. 1154 ze zm.). |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | dostawy ,usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |