Zlecenie 12232208 - Dożywianie dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im....

   
Analizuj Zamówienie 12232208
źródło Internet
data publikacji 2025-12-16
przedmiot zlecenia
Dożywianie dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych w formie cateringu w 2026 r.
IV. Szcz
egółowy opis zamów ienia:
1. Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu około 50 gorących posiłków - obiady jednodaniowe (w tym ok. 15 posiłków dla dzieci objętych pomocą GOPS w Kawęczynie) dla dzieci w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych codziennie w formie cateringu w 2026 r.
2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia w zależności od potrzeb kilku obiadów dietetycznych np. wegetariańskich/dieta bezmleczna.
3. Usługa polega na:
- codziennym od poniedziałku do piątku przygotowaniu i dostarczeniu do szkoły w dni nauki szkolnej gorących posiłków w formie jednodaniowej dla dzieci.
4. Posiłki będą dostarczane do:
- Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tokarach Pierwszych
5. Godziny dostarczenia oraz ilość posiłków Wykonawca uzgadnia indywidualnie z Dyrektorem szkoły.
6. Zamawiający, w przypadku dożywiania dzieci w szkołach, przewiduje możliwości zwiększenia ilości wy dawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb.
7. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków.
8. Zamawiający zastrzega możliwość zwiększenia ilości nabywanych obiadów o około 20% oraz dowolnego zmniejszenia ilości w zależności od potrzeb uczniów (ilość jest określana w codziennym zamówieniu szkoły wysyłanym sms do dostawcy do godz. 15.00',() poprzedzającego dnia).
9. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć posiłki do szkoły w specjalistycznych termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu
przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne.
10. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć do poszczególnych szkół jadłospis na każdy tydzień żywienia.
11. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z wymogami i procedurami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U. 2023 poz. 1448 z 2025 r. poz. 1424) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
12. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleceniami i normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 r., poz. 1154 ze zm.).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się