Przetarg 11525436 - 1.Zamówienie obejmuje zgodnie z kodami CPV określonymi...

   
Analizuj Zamówienie 11525436
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-01
przedmiot ogłoszenia
1.Zamówienie obejmuje zgodnie z kodami CPV określonymi według Wspólnego Słownika Zamówień:55.52.40.00 - 9 Usługi dostarczania posiłków do szkół55.52.31.00 - 3 Usługi w zakresie posiłków szko
lnych2. Przedmiotem zamówienia jest: codzienne przygotowanie oraz dostawę wraz z wydawaniem śniadań i obiadów (zupa, II danie lub zupa II danie), podwieczorków z uwzględnieniem wynajmu pomieszczeń szkoły niezbędnych do realizacji usługi (pomieszczenia kuchni). Wydawanie posiłków odbędzie się w jadalni na terenie ZPO w Chociwlu.3. Posiłki będą przygotowywane dla:1) wychowanków Przedszkola Miejskiego w Chociwlu: śniadania, obiady dwudaniowe (zupa II danie) porcje pomniejszone, podwieczorki, wskazanych przez Dyrektora Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu.2) wychowanków grup „0” przy Szkole Podstawowej w ZPO w Chociwlu zadeklarowane posiłki (zupa, II danie lub zupa II danie) w pełnej porcji,3) uczniów Szkoły Podstawowej w Chociwlu klasy 1-8 obiady w pełnej porcji. Opłata za posiłki od pkt 1-3 ponoszona będzie przez Zespół Placówek Oświatowych w Chociwlu,4) uczniów Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu oraz osoby dorosłe wskazane przez Kierownika Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Chociwlu: obiady dwudaniowe w pełnej porcji oraz obiady dwudaniowe porcje pomniejszone - opłata za posiłek ponoszona będzie przez Zamawiającego (płatnik MGOPS w Chociwlu).4. Przewidywana szacunkowa ilość posiłków w całym okresie trwania umowy wynosi:1) przedszkole:a) śniadania – 32 028 szt.b) zupa (porcja pomniejszona) – 32 028 szt.c) II danie (porcja pomniejszona) – 32 028szt.d) podwieczorek – 32 028 szt.,2) dzieci szkolne (Szkoła Podstawowa, w tym gr. „0”):a) zupa – 16 608 szt.,b) II danie – 40 238 szt., 3) Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Chociwlu:a) przedszkolne dzieci – 2 700 szt. - obiad dwudaniowy (zupa II danie) porcje pomniejszone,b) grupy „0”oraz szkoła podstawowa, osoby dorosłe – 7 320 szt. -obiad dwudaniowy (zupa II danie),Liczba osób korzystających z posiłków może ulec zmianie w trakcie wykonywania umowy, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Wynagrodzenie Wykonawcy zależne będzie od ilości faktycznie dostarczonych posiłków.5. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to:1) śniadanie dla przedszkolaków i oddziałów zerowych: produkty mleczne (zupa mleczna, owsianka, kasza manna z sokiem, płatki), mlekopochodne, pieczywo, masło, dodatki m. in. wędliny, pasty jajeczne, twarożki, ser żółty, jajka; świeże warzywa, dżem; kiełbaski na ciepło, jajecznica, herbata, kakao;2) obiad dwudaniowy:a) I danie: zupa 2 kromki chleba lub bułka; w trakcie tygodnia dożywiani otrzymają 5 rodzajów zup;b) II danie: ziemniaki, kasza, ryż, makaron; mięso, ryba; surówki, jarzyny; minimum raz w tygodniu (piątek) należy podawać danie bezmięsne, minimum trzy razy w tygodniu danie mięsne; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu; dania bezmięsne to np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, placki ziemniaczane (w każdym tygodniu w ramach miesiąca kalendarzowego inne danie) oraz danie z rybą lub jajkiem sadzonym (w piątek); do posiłków drugodaniowych mają być podawane naprzemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane; w tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn nie może się powtórzyć; do posiłków drugodaniowych obowiązkowo należy podawać kompot.6. Każdy obiad będzie składał się z przynajmniej jednego gorącego dania. 7. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić zamienne posiłki dla dzieci z alergiami żywieniowymi typu alergia na gluten bądź skaza białkowa zgłoszonymi oficjalnie przez rodziców lub opiekunów dzieci.8. Dla uczniów Szkoły Podstawowej oraz dla osób dorosłych objętych pomocą MGOPS, wartość energetyczna całego posiłku (obiad dwudaniowy) nie może być mniejsza niż 960 kcal, tj. 40% całodziennego zapotrzebowania energetycznego przyjętego średnio dla dzieci szkolnych i osoby dorosłej (2400 kcal). Gramatura poszczególnych produktów:1) zupa nie mniej niż 400g;2) mięso nie mniej niż 80g;3) ziemniaki nie mniej niż 350g;4) ryż, kasza nie mniej niż 40g;5) makaron nie mniej niż 60g;6) warzywa nie mniej niż 250g;7) dania bezmięsne – pierogi, makaron z sosem, placki, naleśniki, kopytka, kluski śląskie itp. nie mniej niż 300g.9. Dla dzieci w wieku przedszkolnym i oddziałów zerowych wartość energetyczna całego posiłku (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) nie może być mniejsza niż 1000 kcal, tj. 75 % całodziennego zapotrzebowania energetycznego przyjętego średnio dla dzieci szkolnych (1500 kcal). Gramatura poszczególnych produktów:1) zupa nie mniej niż 300g;2) mięso nie mniej niż 60g;3) ziemniaki nie mniej niż 250g;4) kasza, ryż nie mniej niż 35g;5) makaron nie mniej niż 60g;6) warzywa nie mniej niż 150g;7) dania bezmięsne – pierogi, makaron z sosem, placki, naleśniki, kopytka, kluski śląskie itp. nie mniej niż 250g.10. Wykonawca decydując się na podanie dań typu pierogi, kopytka, kluski śląskie, bigos czy fasolka po bretońsku, zobowiązany jest cały proces produkcyjny wykonać osobiście. Nie dopuszcza się stosowania gotowych dań. 11. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.12. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 13. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji, dostawy i wydawania posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej.14. Porcja pomniejszona stanowi 60 % pełnej porcji.15. Przygotowywanie i wydawanie posiłków ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną/przedszkolną od ponie
Część zamówienia: LOT-0001 Przygotowywanie posiłków dla dzieci Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu oraz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Chociwlu z uwzględnieniem wynajmu pomieszczeń szkoły(pomieszczenia kuchni) niezbędnych do realizacji usługi 1.Zamówienie obejmuje zgodnie z kodami CPV określonymi według Wspólnego Słownika Zamówień:55.52.40.00 - 9 Usługi dostarczania posiłków do szkół55.52.31.00 - 3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych2.Przedmiotem zamówienia jest: codzienne przygotowanie oraz dostawę wraz z wydawaniem śniadań i obiadów (zupa, II danie lub zupa II danie), podwieczorków z uwzględnieniem wynajmu pomieszczeń szkoły niezbędnych do realizacji usługi (pomieszczenia kuchni). Wydawanie posiłków odbędzie się w jadalni na terenie ZPO w Chociwlu.3. Posiłki będą przygotowywane dla:1) wychowanków Przedszkola Miejskiego w Chociwlu: śniadania, obiady dwudaniowe (zupa II danie) porcje pomniejszone, podwieczorki, wskazanych przez Dyrektora Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu.2) wychowanków grup „0” przy Szkole Podstawowej w ZPO w Chociwlu zadeklarowane posiłki (zupa, II danie lub zupa II danie) w pełnej porcji,3) uczniów Szkoły Podstawowej w Chociwlu klasy 1-8 obiady w pełnej porcji. Opłata za posiłki od pkt 1-3 ponoszona będzie przez Zespół Placówek Oświatowych w Chociwlu,4) uczniów Zespołu Placówek Oświatowych w Chociwlu oraz osoby dorosłe wskazane przez Kierownika Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Chociwlu: obiady dwudaniowe w pełnej porcji oraz obiady dwudaniowe porcje pomniejszone - opłata za posiłek ponoszona będzie przez Zamawiającego (płatnik MGOPS w Chociwlu).4. Przewidywana szacunkowa ilość posiłków w całym okresie trwania umowy wynosi:1) przedszkole:a) śniadania – 32 028 szt.b) zupa (porcja pomniejszona) – 32 028 szt.c) II danie (porcja pomniejszona) – 32 028szt.d) podwieczorek – 32 028 szt.,2) dzieci szkolne (Szkoła Podstawowa, w tym gr. „0”):a) zupa – 16 608 szt.,b) II danie – 40 238 szt., 3) Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Chociwlu:a) przedszkolne dzieci – 2 700 szt. - obiad dwudaniowy (zupa II danie) porcje pomniejszone,b) grupy „0”oraz szkoła podstawowa, osoby dorosłe – 7 320 szt. -obiad dwudaniowy (zupa II danie),Liczba osób korzystających z posiłków może ulec zmianie w trakcie wykonywania umowy, co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Wynagrodzenie Wykonawcy zależne będzie od ilości faktycznie dostarczonych posiłków.5. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to:1) śniadanie dla przedszkolaków i oddziałów zerowych: produkty mleczne (zupa mleczna, owsianka, kasza manna z sokiem, płatki), mlekopochodne, pieczywo, masło, dodatki m. in. wędliny, pasty jajeczne, twarożki, ser żółty, jajka; świeże warzywa, dżem; kiełbaski na ciepło, jajecznica, herbata, kakao;2) obiad dwudaniowy:a) I danie: zupa 2 kromki chleba lub bułka; w trakcie tygodnia dożywiani otrzymają 5 rodzajów zup;b) II danie: ziemniaki, kasza, ryż, makaron; mięso, ryba; surówki, jarzyny; minimum raz w tygodniu (piątek) należy podawać danie bezmięsne, minimum trzy razy w tygodniu danie mięsne; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu; dania bezmięsne to np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, placki ziemniaczane (w każdym tygodniu w ramach miesiąca kalendarzowego inne danie) oraz danie z rybą lub jajkiem sadzonym (w piątek); do posiłków drugodaniowych mają być podawane naprzemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane; w tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn nie może się powtórzyć; do posiłków drugodaniowych obowiązkowo należy podawać kompot.6. Każdy obiad będzie składał się z przynajmniej jednego gorącego dania. 7. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić zamienne posiłki dla dzieci z alergiami żywieniowymi typu alergia na gluten bądź skaza białkowa zgłoszonymi oficjalnie przez rodziców lub opiekunów dzieci.8. Dla uczniów Szkoły Podstawowej oraz dla osób dorosłych objętych pomocą MGOPS, wartość energetyczna całego posiłku (obiad dwudaniowy) nie może być mniejsza niż 960 kcal, tj. 40% całodziennego zapotrzebowania energetycznego przyjętego średnio dla dzieci szkolnych i osoby dorosłej (2400 kcal). Gramatura poszczególnych produktów:1) zupa nie mniej niż 400g;2) mięso nie mniej niż 80g;3) ziemniaki nie mniej niż 350g;4) ryż, kasza nie mniej niż 40g;5) makaron nie mniej niż 60g;6) warzywa nie mniej niż 250g;7) dania bezmięsne – pierogi, makaron z sosem, placki, naleśniki, kopytka, kluski śląskie itp. nie mniej niż 300g.9. Dla dzieci w wieku przedszkolnym i oddziałów zerowych wartość energetyczna całego posiłku (śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek) nie może być mniejsza niż 1000 kcal, tj. 75 % całodziennego zapotrzebowania energetycznego przyjętego średnio dla dzieci szkolnych (1500 kcal). Gramatura poszczególnych produktów:1) zupa nie mniej niż 300g;2) mięso nie mniej niż 60g;3) ziemniaki nie mniej niż 250g;4) kasza, ryż nie mniej niż 35g;5) makaron nie mniej niż 60g;6) warzywa nie mniej niż 150g;7) dania bezmięsne – pierogi, makaron z sosem, placki, naleśniki, kopytka, kluski śląskie itp. nie mniej niż 250g.10. Wykonawca decydując się na podanie dań typu pierogi, kopytka, kluski śląskie, bigos czy fasolka po bretońsku, zobowiązany jest cały proces produkcyjny wykonać osobiście. Nie dopuszcza się stosowania gotowych dań. 11. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.12. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 13. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji, dostawy i wydawania posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej.14. Porcja pomniejszona stanowi 60 % pełnej porcji.15. Przygotowywanie i wydawanie posiłków ma być realizowane w dni objęte nauką szkolną/przedszkolną od ponie
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55523100
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe