Przetarg 12187430 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na...
| Analizuj | Zamówienie 12187430 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-01 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie. Część 1: Część 1 MIĘSO, WĘDLIN Y , DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu; wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Część 2: Część 2 OWOCE I WARZYWA - owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych; owoce kulisto-stożkowate dopuszcza się nieregularne, intensywny kolor, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny. Część 3: Część 3 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; oleje i roślinne - olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe; produkty przemiału ziarna zachowują naturalny zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta; makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty. Część 4: Część 4 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Część 5: Część 5 PIECZYWO I WYROBY PIEKARSKIE, chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100gproduktuoraz 10g tłuszczu/100g produktu. Część 6: Część 6 JAJA- Jaja klasa wagowa L (63-73 g.) chów 3/PL (klatkowy) świeże, niepopękane skorupki Część 7: Część 7 PRODUKTY MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone, świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. 175G-340G. SP.226.4.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15100000, 15300000, 15331170, 15500000, 15600000, 15610000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |