Przetarg 12187430 - Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na...

   
Analizuj Zamówienie 12187430
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-01
przedmiot ogłoszenia
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie.

Część 1: Część 1 MIĘSO, WĘDLIN
Y , DRÓB - barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu; wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.

Część 2: Część 2 OWOCE I WARZYWA - owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych; owoce kulisto-stożkowate dopuszcza się nieregularne, intensywny kolor, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny.

Część 3: Część 3 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; oleje i roślinne - olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe; produkty przemiału ziarna zachowują naturalny zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta; makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty.

Część 4: Część 4 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.

Część 5: Część 5 PIECZYWO I WYROBY PIEKARSKIE, chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100gproduktuoraz 10g tłuszczu/100g produktu.

Część 6: Część 6 JAJA- Jaja klasa wagowa L (63-73 g.) chów 3/PL (klatkowy) świeże, niepopękane skorupki

Część 7: Część 7 PRODUKTY MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone, świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. 175G-340G.

SP.226.4.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15300000, 15331170, 15500000, 15600000, 15610000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze