Przetarg 11890239 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i...
| Analizuj | Zamówienie 11890239 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-06 |
| przedmiot ogłoszenia | Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla dzieci do Miejskiego Przedszkola Nr 3 w Ustce w 2026 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczn a polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla dzieci do Miejskiego Przedszkola Nr 3 w Ustce w 2025 roku.2. Szacunkowa ilość dożywianych dzieci:2.1. styczeń – czerwiec 2026 r. – ok. 146 dzieci,2.2. lipiec 2026 r. - przerwa wakacyjna,2.3. sierpień 2026 r. – ok. 146 dzieci,2.4. wrzesień-grudzień 2026 r. – ok. 125 dzieci.3. Szacunkowe ilości dzieci dożywianych, wskazane w pkt. 2, zostały określone na podstawie aktualnej wiedzy Zamawiającego w zakresie potrzeb dożywiania dzieci w okresie objętym przedmiotem zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dzieci dożywianych o maksymalnie 40%, w zależności od frekwencji dzieci w przedszkolu, a Wykonawca nie będzie podnosił wobec Zamawiającego żadnych roszczeń z tego tytułu, w tym zwrotu poniesionej szkody oraz utraconych korzyści.4. Przedmiot zamówienia obejmuje:4.1. przygotowanie i dostawę posiłku składającego się ze śniadania, drugiego śniadania, pełnego obiadu (tj. zupy, drugiego dania i kompotu) dla dzieci przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych;4.2. dostarczenie posiłków w godzinach:a) śniadanie: od 7:50 do 8:10, b) drugie śniadanie: od 9:50 do 10:10,c) obiad tj. drugie danie kompot: od 11:20 do 11:40, d) obiad tj. zupa: od 13:30 do 13:50.5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 8 do SWZ.6. Zamawiający wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób wykonujących następujące czynności:--- osoby przygotowujące posiłki (m.in. kucharz, pomoc kuchenna), --- osoby sporządzające menu (m.in. technolog żywienia/dietetyk/intendent),o ile mieszczą się one w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku nr 4 do SWZ – wzorze umowy. MP3-ZP.1.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Pomorskie |