Zlecenie 11737937 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla ok. 20...

   
Zamówienie 11737937
źródło Internet
data publikacji 2025-10-27
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla ok. 20 - osobowej grupy dzieci, uczniów szkół podstawowych i osób dorosłych na
terenie gminy Świerzno, zgodnie z przygotowanym jadłospisem, z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych.
2. Posiłki będą dostarczane przez pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od nauki, jak również dni zawieszenia stacjonarnej nauki, a także dni ustalonych przez Zamawiającego.
3. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostarczenie jednego gorącego posiłku w postaci: 2 razy w tygodniu zupa i 3 razy w tygodniu drugie danie dla każdego dziecka i osoby dorosłej. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub bezmięsnym. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso - 100 g, surówka - 100 g oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron- nie mniej niż 200 g. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości nie mniej niż 400 gramów.
4. Wykonawca zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb.
5. Przewidywana łączna ilość wydanych posiłków w trakcie trwania zamówienia wynosić będzie 4.000 porcji posiłków, tj. ok. 20 posiłków dziennie.
6. Do obowiązków Wykonawcy należy w szczególności przygotowanie posiłku, jego dostawa pojazdem posiadającym odpowiednie zezwolenia do przewozu żywności, w szczelnie zamkniętych termosach izotermicznych. Rozdysponowanie posiłków w miejscu ich wydania będzie się odbywało na naczyniach jednorazowych, natomiast w odniesieniu do osób dorosłych w jednorazowych pojemnikach lub pojemnikach dostarczanych przez te osoby.
7. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wydać posiłki w naczyniach jednorazowych, naczynia i sztućce muszą posiadać atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu.
8. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz. 1448), oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 16 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży Produkcja, przechowanie, transport i wydawanie powinny odbywać się przy zachowaniu odpowiednich warunków higienicznych i sanitarnych.
9. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). W przypadku nieobecności osoby uprawnionej do posiłku Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego tej osobie pod warunkiem zgłoszenia jego nieobecności nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku.
10. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Kierownikowi Ośrodka Pomocy Społecznej w Świerznie i Dyrektorom Szkół do ostatniego roboczego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, na który jadłospis ma być sporządzony i obejmować menu na okres miesiąca.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją warunków zamówienia. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem.
11. Zamawiający oświadcza, że wskazana liczba ma charakter szacunkowy, a rzeczywista liczba posiłków wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od obecności uczniów w szkole, jak również od funkcjonowania szkół.
12. Przewiduje się możliwość zmniejszenia dziennej ilości posiłków do 50 % ilości szacunkowej, przy czym nie dotyczy to dni wolnych od nauki oraz dni zawieszenia nauki stacjonarnej, kiedy posiłki nie będą dostarczane.
13. Wykonawca zapewni w dniu dostarczenia posiłków, z miejsca do którego dostarczono posiłek, odbiór pokonsumpcyjnych odpadków, przy czym odbiór ten nastąpi do godziny 14.00. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się