Przetarg 11879611 - Świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności,...
| Analizuj | Zamówienie 11879611 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności, przygotowania i dostawy posiłków Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usługi zakupów, a w tym żywności, przygotowania i dostawy po siłków do siedziby Zamawiającego zgodnie z jadłospisami przedstawionymi w załączniku nr 2 do projektu umowy Zamawiającego w ilości: śniadania - 24800, obiad - 24800, kolacja - 24800.Wykonawca będzie dostarczał Zamawiającemu w trakcie trwania umowy 6 opakowań herbaty czarnej w torebkach pakowanych po 100 sztuk (Wykonawca może dostarczać herbatę w opakowaniu innej wielkości niż wskazana zgodnie z zapisami SWZ) i 12 kg cukru.Wykonawca gwarantuje wysoką jakość produktów (tj. dostarczane produkty będą pozbawione GMO), z ważnymi terminami przydatności do spożycia oraz ilością zgodną z zamówieniem dietetyka. Sposób realizacji został określony w rozdziale 5.2. pkt 1 SWZ.Warunki przygotowania posiłków określono w rozdziale 5.2. pkt 2 SWZ.Rodzaje diet:Diety zostały przygotowane zgodnie z kodami i nomenklaturą diet szpitalnych dla dorosłych (Opracowanie własne na podstawie wykazu i charakterystyki diet umieszczonych na stronie https://www.gov.pl/web/zdrowie/dobry-posilek-w-szpitalu z dn.14.09.2023 r.): diety bogatobiałkowej; diety płynnej wzmocnionej; papkowatej (zupa mix. plus II danie o zmiennej konsystencji); diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów; łatwostrawnej; modyfikacje diet - diety wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej, bez laktozy lub innej w zależności od przyzwyczajeń żywieniowych i kulturowych pacjenta zgodnie z zaleceniem lekarskim w ramach ustalonej stawki żywieniowej dla diety bogatobiałkowej.Dopuszczalne są modyfikacje całych zestawów jadłospisów oraz poszczególnych produktów za zgodą obu stron bez konieczności zmiany ceny za osobodzień.Harmonogram dostawy oraz zgłaszania ilości posiłków. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do siedziby Zamawiającego trzy razy dziennie w godzinach:• śniadanie - między godziną 6:30 a 7:00• obiad - między godziną 11:30 a 12:00• kolacja - między godziną 16:30 a 17:00Zamawiający zapewnia naczynia jednorazowe: pojemniki na zupę, pojemniki obiadowe, pojemniki na śniadania i kolacje, kubki, sztućce itp. Jednorazowe, bezzwrotne plastikowe pojemniki do których pakowane są dodatki do posiłków typu: dżemy, sosy (ketchup, musztarda), twarożki, pasty twarogowe, warzywne zapewnia Wykonawca. Zamówienie na posiłki (ilościowe i rodzajowe) składane będą przez dietetyka lub inny wyznaczony personel Zamawiającego, telefonicznie lub e-mailowo wg poniższych zasad:Godziny zgłaszania posiłków: Śniadanie – dzień poprzedzający dostawę do godziny 13:30Obiad – w dniu dostawy do godziny 8:30Kolacja – w dniu dostawy do godziny 13:30Ewentualne korekty ilości posiłków np. w przypadku nagłego przejęcia: Obiady – w dniu dostawy do godziny 9:30Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji, polegającego na zmniejszeniu ilości zamawianych posiłków do 20% w okresie realizacji umowy. Zastosowanie prawa opcji może nastąpić w szczególności w przypadku zmniejszenia ilości zmniejszenia ilości pacjentów. W takim przypadku, zmniejszenie ilości świadczonej usługi zostanie ustalone w oparciu o dokument stanowiący zestawienie miesięcznej ilości świadczonej usługi (liczony narastająco) sporządzany przez Zamawiającego. O skorzystaniu z prawa opcji (jego wykonaniu) Zamawiający powiadomi Wykonawcę co najmniej z trzydziestodniowym wyprzedzeniem poprzez złożenie oświadczenia o wykonaniu prawa opcji na adres mailowy Wykonawcy. Za datę skutecznego powiadomienia Wykonawcy o skorzystaniu z prawa opcji uważa się dzień doręczenia wiadomości e-mail z potwierdzeniem jej przeczytania, a w przypadku jego braku – pierwszy dzień roboczy następujący po dniu wysłania. Rozliczenie związane z wykorzystaniem prawa opcji w zakresie ilości posiłków odbywać się będzie w oparciu o ceny jednostkowe zawarte w formularzu ofertowym. Powyższe uprawnienia Zamawiającego nie stanowi zmiany umowy na podstawie art. 454 ust. 1 ustawy Pzp. CLO/ZP/32/2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |