Zlecenie 12168519 - Świadczenie usługi cateringu w postaci obiadu w Dziennym...

   
Zamówienie 12168519
źródło Internet
data publikacji 2025-11-24
przedmiot zlecenia
Świadczenie usługi cateringu w postaci obiadu w Dziennym Domu Pomocy Senior w Błotnicy w 2026 roku.
1. Usługa cateringu obejmuj
e przygotowanie i dostarczanie jednego posiłku tj. obiadu dla seniorów do Dziennego Domu Pomocy Senior w Błotnicy, do pomieszczenia wyznaczonego przez Zamawiającego w opakowaniach zbiorczych transportowych, utrzymujących odpowiednią świeżość i temperaturę dostarczanych posiłków.
1) Wykonawca zapewni wybór obiadu każdego dnia spośród co najmniej dwóch dań. W jadłospisie Wykonawca zapewni do wyboru obiad mięsny, jarski lub półmięsny, zgodnie z wytycznymi:
a) Obiad mięsny/rybny:
• Mięso (bez kości) lub ryba o minimalnej gramaturze 150 g,
• Dodatek warzywny (surówka lub warzywa gotowane) o minimalnej gramaturze 100 g, • Makaron, kasza, ryż lub ziemniaki o minimalnej gramaturze 200 g.
b) Obiad półmięsny:
• Pierogi, krokiety, łazanki lub podobne, o minimalnej gramaturze 400 g.
c) Obiad bezmięsny (naleśniki, placki ziemniaczane, knedle, kopytka, itp.) o gramaturze nie
mniejszej niż 400g.
Dodatkowo, do każdego obiadu powinien być podany kompot o minimalnej objętości 250 ml.
2) Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
3) Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów wysokiej jakości bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw, itp.
4) Usługa cateringu świadczona będzie w Dziennym Domu Pomocy Senior w Błotnicy, ul. Szkolna 19 (woj. wielkopolskie, Gmina Przemęt) przez pięć dni w tygodniu, w dni powszednie dla średnio 17 osób dziennie. Maksymalna liczba posiłków obejmująca usługę przez cały okres obowiązywania umowy to 4267.
5) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków każdego dnia. Wykonawca rozliczać się będzie z Zamawiającym na podstawie rzeczywistej ilości dostarczonych posiłków.
6) Wykonawca w jadłospisie uwzględni stosowanie diety: cukrzycowej, jarskiej, bezmlecznej, bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb podopiecznych zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego minimum 1 dzień roboczy przed terminem realizacji zamówienia.
7) Dla wszystkich diet ustala się dzienną normę kaloryczności w ilości ok. 1000 kcal, z dopuszczalnym odchyleniem (/-) 5%.
8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia.
9) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia i dostarczenia Zamawiającemu w wersji papierowej lub elektronicznej jadłospisów na kolejne 5 dni najpóźniej dwa dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o ilości i wyborze obiadów z jadłospisu każdego dnia do godziny 9.00.
10) Wykonawca zapewni dowóz środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne o ustalonej godzinie we wskazane miejsce - zgodnie z ustalonym harmonogramem, koszt dojazdu oraz wszelkie inne koszty związane z realizacją zamówienia są po stronie Wykonawcy i powinny być wliczone w ofertę cenową.
11) Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy
użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych na podstawie ustawy z dn. 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448).
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe