Przetarg 12182353 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla...
| Analizuj | Zamówienie 12182353 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-27 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla świadczeniobiorców Ośrodka Pomocy Społecznej w 2026 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarc zaniu transportem Wykonawcy obiadów jednodaniowych dla świadczeniobiorców Ośrodka Pomocy Społecznej w Przytocznej, ul. Św. Jana Bosco 1, 66-340 Przytoczna, 2. Usługa obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie obiadów jednodaniowych. Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach:a) 3 x w tygodniu II Danie (poniedziałek, środa, piątek)b) 2 x w tygodniu zupa (wtorek, czwartek)3. Wykonawca dostarczał będzie posiłki codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 10:30 do 11:15.4. Szacunkowa ilość posiłków: 1) Obiady jednodaniowe – 18.426 sztuk w trakcie trwania umowy, z czego 11.100 - II dania, 7.326 - zup 2) Liczba wydawanych średnio dziennie posiłków obiadów - 74 porcje.5. Zamawiający wskazuje, że przewiduje realizację minimum 80% w/w liczy posiłków.Wskazana w pkt 4. liczba posiłków ma charakter szacunkowy i w rzeczywistości ilość wydawanych posiłków w ramach realizowanej umowy może ulec zmianie adekwatnie do potrzeb Zamawiającego. Ze względu na szczególny charakter przedmiotu zamówienia, jakim jest świadczenie usług pomocy społecznej nie ma możliwości dokładnego oszacowania rzeczywistej liczby wydawanych posiłków. Rzeczywista liczba posiłków może ulec zmniejszeniu z uwagi na zmiany w zakresie liczby osób uprawnionych do świadczenia. Jednakże Zamawiający zakłada, że zrealizuje minimum 80% w/w liczby posiłków. Jednocześnie Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia w/w liczby posiłków na zasadzie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, o którym mowa w pkt. 7.8.6.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia) przedstawiono w projekcie umowy (załącznik nr 7 do SWZ), będącym integralną częścią Specyfikacji Warunków Zamówienia (dalej: SWZ):Posiłki, o których mowa w pkt 7.2. stanowią:a) obiad jednodaniowy składający się z: • zupy w ilości 450 ml na osobę wraz z porcjowanym pieczywem (min. 2 kromki chleba lub 1 bułka do jednej porcji) - podprawianej niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką • drugiego dania składającego się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane) w postaci: • ziemniaków (kaszy, ryżu, makaronu) w ilości 250g na osobę; mięsa w ilości 100 g/bez kości na osobę, 120 g/ z kością na osobę - waga mięsa po przetworzeniu; lub gulasz- 150g na osobę, i surówki 150 g na osobę lub • potrawy typu: fasolka po bretońsku, bigos, łazanki, pierogi, krokiety, gołąbki itp. w ilości 300 g na osobę,Zamawiający zaleca stosowanie surówek - warzyw gotowanych lub parzonych,Zamawiający zaleca stosowanie do surówek warzyw miękkich, sosu dodatkowo w ilości co najmniej 40 ml na osobę przy potrawach ziemniaczanych, kaszy, ryżu.W każdym miesiącu wykonywania umowy Wykonawca przygotowuje: ◦ 2 obiady rybne, ◦ 2 obiady półmięsne ( bigos, pierogi, krokiety itp.), ◦ 2 obiady bezmięsne, ◦ 8 obiadów mięsnych.7. Szczegółowe wymogi dotyczące przedmiotu zamówienia uwzględniono w pkt 7.7 SWZ.8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji opisane w pkt 7.8 SWZ.9. Wymóg zatrudnienia na umowę o pracę:1) Zamawiający – stosownie do treści art. 95 ustawy Pzp - wymaga, aby osoby wykonujące czynności związane zwykonywaniem zamówienia objętego niniejszym postępowaniem, w szczególności w postaci czynności administracyjnych ikoordynacyjnych oraz czynności polegających na realizacji usługi zgodnie z przedmiotem umowy (przygotowanie i dostawyposiłków), były w okresie realizacji umowy zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia26 czerwca 1974 roku Kodeks pracy (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz.1465 z późn. zm.), jeżeli wykonywanie tych czynności polegana wykonywaniu pracy w rozumieniu art. 22 § 1 k.p, szczegółowe informacje zgodnie z pkt 7.9 SWZ.10. Pełnomocnik Zamawiającego nie przewiduje udzielania zamówień z wolnej ręki na usługi, o których mowa w art. 214 ust.1 pkt 7 i 8 ustawy Pzp11. Pełnomocnik Zamawiającego nie określa żadnych aspektów środowiskowych, innowacyjnych lub społecznych realizacji zamówienia. ZP.271.16.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55521200, 75310000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubuskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubuskie |