Zlecenie 12181004 - Przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka...

   
Zamówienie 12181004
źródło Internet
data publikacji 2025-11-27
przedmiot zlecenia
Przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy Społecznej w Międzychodzie, jego wydanie we wskazanym przez Wykona
wcę punkcie gastronomicznym na terenie miasta Międzychód oraz w przypadku osób niesamodzielnych dowiezienie gorącego posiłku do miejsca zamieszkania klienta (na terenie gminy Międzychód), w okresie od 02.01.2026 roku do 31.12.2026 roku dla min. 15 osób przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Zamawiający wymaga, aby jeden gorący posiłek składał się naprzemiennie z:
1) zupy 500 ml wkładka mięsna 100g na osobę, co drugi dzień
2) drugiego dania: mięso, ryba ziemniaki, sos, kluski śląskie, kopytka, kasza, ryż lub pierogi, krokiety surówkę lub gotowane jarzyny, dania z makaronem, danie jarskie np. naleśniki z dodatkami, pierogi z serem lub kapustą, kluski z sosem.
Gramatura zestawów obiadowych: - w przypadku dania mięsnego (mięso) lub rybnego (ryba) nie mniej niż 170 g: - ziemniaki, kasza, ryż, makaron - nie mniej niż 170 g; - surówka lub gotowane jarzyny - nie mniej niż 150 g; - danie jarskie i półmięsne - gramatura nie mniej niż 400 g. 3) Zamawiający zastrzega sobie możliwość, by Wykonawca w szczególnie uzasadnionych przypadkach (po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym) podjął się przygotowania posiłku w oparciu o szczególne potrzeby beneficjenta Ośrodka, wynikające przede wszystkim ze stanu jego zdrowia, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego żywienia, w tym: cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu itp. lub z uwzględnieniem innej grupy osób: np. wegan/wegetarian.
4) Wykonawca winien zapewnić jednorazowe opakowania do posiłku z atestem PZH. Część ciepła posiłku np. mięso, ziemniaki powinny być zapakowane w jednym pojemniku, część zimna posiłku np. surówki powinna być zapakowana w odrębnym pojemniku,
5) Posiłki powinny być:
- różnorodne,
sporządzone tak, aby wartość kaloryczna i odżywcza spełniała wymogi dla osób dorosłych,
sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności.
6) W ciągu tygodnia nie dopuszcza się, aby wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego.
7) Gramatura posiłków, ich wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględnić rację pokarmową dla osób dorosłych i dzieci.
8) Zamawiający zleca wydanie posiłku poprzez:
a) Dowóz gorącego posiłku do miejsca zamieszkania beneficjenta Ośrodka,
b) Wydanie w placówce gastronomicznej gorącego posiłku pozostałym beneficjentom Ośrodka.
3. Zakres zadań do realizacji:
1) Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłku, który będzie:
a) pełnowartościowy pod względem odżywczym,
b) różnorodny,
c) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia,
d) zgodny z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia;
e) w uzasadnionych przypadkach dostosowany do potrzeb wynikających przede wszystkim ze stanu zdrowia beneficjenta, tj. w przypadku osób, u których stwierdzono konieczność stosowania określonego typu żywienia (cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją glutenu lub laktozy, itp.) i/lub innej grupy osób np. wegan/wegetarian, co zostanie określone w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc.
2) Dowóz posiłku powinien spełniać warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację
Sanitarno-Epidemiologiczną.
3) Transport obiadów powinien odbywać się w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
4) Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a
Wykonawcą.
5) Zamawiający zastrzega, że podana liczba podopiecznych korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie.
6) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków przez Wykonawcę do miejsca zamieszkania beneficjentów Ośrodka, co zostanie wskazane w wydanej klientowi decyzji przyznającej pomoc lub zgłoszone Wykonawcy w inny sposób,
7) W przypadku ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego w kraju, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków do miejsca zamieszkania wszystkich podopiecznych Ośrodka, z zastrzeżeniem wszelkich zasad reżimu sanitarnego,
8) Strony, zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca zobowiązane są do wzajemnego informowania się o wszelkich istotnych zmianach w realizacji usługi, w tym o sytuacji, gdy odbiór posiłku przez klienta nie dojdzie do skutku.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe