Przetarg 12182256 - Świadczenie usługi cateringowej w formie przygotowania i...
| Analizuj | Zamówienie 12182256 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-27 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi cateringowej w formie przygotowania i dostarczania obiadów, podwieczorków i artykułów suchych dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w 2026 r. 4.1. Pr zedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa w formie: przygotowania i dostarczania obiadów, podwieczorków i artykułów suchych dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych, funkcjonującego w strukturach organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Puławach na rok 2026. Przedmiotowa usługa polega na przygotowaniu i dostarczeniu w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu cateringu, na który składa się: gorący posiłek dwudaniowy,podwieczorek orazartykuły spożywcze (wymienione w dalszej części opisu pkt.4.5).4.2. Termin wykonania i wielkość zamówienia w 2026 roku.a) Średnia ilość posiłków w każdy dzień roboczy 23 sztuki od 2 stycznia 2026 r do 31 grudnia 2026r. (251 dni roboczych) – czyli średnia maksymalna ilość posiłków to 5773 (składających się z obiadów dwudaniowych, podwieczorków i artykułów suchych) z możliwością zamiany jakiegoś dnia roboczego na sobotę po wcześniejszym ustaleniu. b) Z uwagi na charakter prowadzonego wsparcia, tj. osoby starsze, niepełnosprawne, schorowane ilość obiadów jest codziennie weryfikowana przez pracowników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych. Zamawiający w każdym dniu informuje o rzeczywistej ilości obiadów i podwieczorków na dany dzień.c) Ze względu na specyficzny charakter przedmiotu zamówienia oraz w związku z niemożnością dokładnego oszacowania wielkości przedmiotu zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecenia usługi w ograniczonym (mniejszym) zakresie, nie mniej jednak niż 70% całkowitej średniej ilości posiłków wskazanych w pkt. 4.2 a. 4.3. Miejsce wykonania usługi:Dzienny Dom Pomocy dla Osób Starszych w Puławach, ul. Kołłątaja 64, w przypadku nieobecności podopiecznego w DDPOS wykonawca na prośbę Zamawiającego zapewni dowóz posiłku pod wskazany mu adres zamieszkania na terenie Puław.4.4. Zasady świadczenia usługi:Podczas realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się:a) przygotowywać i dowozić przygotowane ciepłe posiłki w terminie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego na terenie Puław.b) dostarczać posiłki nie wcześniej niż 15 minut przed planowana porą obiadową, czyli godziną 13:00c) przygotowywać i przedkładać jadłospis na 5 dni roboczych - do akceptacji Zamawiającemu z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw. Konieczna jest różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych.d) przygotowywać i dostarczać posiłki o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP a także ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (Dz.U.2023.1448 t.j.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/204/WE z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny Żywności i Żywienia (Dz. U. UE L139 z dnia 30.04.2004 r.). e) przestrzegać przepisów sanitarno-epidemiologicznych, BHP i p.pożf) przestrzegać diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb uczestników zgodnie z otrzymaną od zamawiającego informacją (np. dieta bezmleczna lub bezcukrowa). g) dbać o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące o odpowiedniej temperaturze, świeże, smaczne i estetyczne) oraz przechowywać próbki ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków każdego dnia, przez okres 72 godzin w ilości 150 g, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie próbek.4.5. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: I danie: porcja zupy (nie częściej, niż co 10 dni ten sam rodzaj) oraz pieczywo białe i razowe jako dodatek ( w skali 50% do 50% pieczywo białe i pieczywo razowe). Pojemność zupy - 300 ml, pieczywo (bułki lub chleb biały, chleb razowy) – około 50 g, , temperatura podania - w granicach 65 stopni Celsjusza.II danie: spełniające następujące warunki: 2 razy w tygodniu posiłki mięsne (np. udko, schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony ziemniaki lub kasza lub ryż do każdego mięsa surówka lub warzywa gotowane). Jeden raz w tygodniu: posiłek półmięsny, np. spaghetti z sosem warzywno – mięsnym, gulasz z kaszą, gołąbki, pyzy, itp. Jeden raz w tygodniu: posiłek bezmięsny – mączny (np. naleśniki, pierogi, makaron, ryż z owocami, racuchy). Jeden raz w tygodniu: posiłek – ryba kasza lub ziemniaki. Waga dania około 560 g, np. 200 g (kasza, ryż, makaron zamiennie), 150 g mięso lub ryba, 200 g surówka lub jarzyny gotowane, 300 g naleśniki lub pierogi, temperatura podania w granicach 65 stopni Celsjusza.Podwieczorek – w skład muszą wchodzić: a) wyroby pieczone/ rogale/ ciasto inne desery, gramatura ok 150/200 g na osobę każdego dnia z zachowaniem różnorodności oraz b) owoce sezonowe każdego dnia dla każdego uczestnika po 1 sztuce lub po 200g/os (typu winogrono, śliwka, arbuz itp.);Artykuły spożywcze dostarczane raz w miesiącu wymienione niżej a) woda mineralna niegazowana- 90 butelek 1,5 L oraz 20 butelek 0,5 L ;b) syrop malinowy do rozcieńczania- 15 butelek po 680ml(zamiast kompotu);c) artykuły suche tj. − kawa mielona 2 kg,− kawa rozpuszczalna 1 kg , − herbata czarna 100 torebek o pojemności nie mniejszej niż 2 g, − herbata owocowa 50 torebek o pojemności nie mniejszej niż 2 g, − mleko do kawy UHT od 1,5%do 3,2%- 25 L, − cytryna 30 sztuk, − pomarańczy 10 sztuk,− cukier biały 4 kg, − kubki wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 300 szt.,− łyżki wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 250 szt.,− widelce wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 250 szt.,− noże wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 50 szt.,− serwetki papierowe 600szt.− ciastka kruche pakowane 3 kg− talerzyki jednorazowe o średnicy 15 cm 200 szt.− talerzyki jednorazowe o średnicy 25 cm 50 szt.− galaretka owocowa w proszku x 20 szt.− okazjonalnie po zgłoszeniu przez Zamawiającego wyrób pieczony/ rogale/ciasto.UWAGA: W CENĘ JEDNEGO POSIŁKU NALEŻY WLICZYĆ WSZYSTKIE WYŻEJ WYMIENIONE POZYCJE tj. : I danie II danie podwieczorek składający się z: wyrobów pieczonych, owoców sezonowych a także artykułów spożywczych (dostarczanych raz w miesiącu do 15 dnia miesiąca).Pozostała część opisu znajduje się w Rozdziale 4 SWZ NO.260.288.2025.2 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |