Przetarg 12182256 - Świadczenie usługi cateringowej w formie przygotowania i...

   
Analizuj Zamówienie 12182256
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-27
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej w formie przygotowania i dostarczania obiadów, podwieczorków i artykułów suchych dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w 2026 r.

4.1. Pr
zedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa w formie: przygotowania i dostarczania obiadów, podwieczorków i artykułów suchych dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych, funkcjonującego w strukturach organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Puławach na rok 2026. Przedmiotowa usługa polega na przygotowaniu i dostarczeniu w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu cateringu, na który składa się: gorący posiłek dwudaniowy,podwieczorek orazartykuły spożywcze (wymienione w dalszej części opisu pkt.4.5).4.2. Termin wykonania i wielkość zamówienia w 2026 roku.a) Średnia ilość posiłków w każdy dzień roboczy 23 sztuki od 2 stycznia 2026 r do 31 grudnia 2026r. (251 dni roboczych) – czyli średnia maksymalna ilość posiłków to 5773 (składających się z obiadów dwudaniowych, podwieczorków i artykułów suchych) z możliwością zamiany jakiegoś dnia roboczego na sobotę po wcześniejszym ustaleniu. b) Z uwagi na charakter prowadzonego wsparcia, tj. osoby starsze, niepełnosprawne, schorowane ilość obiadów jest codziennie weryfikowana przez pracowników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych. Zamawiający w każdym dniu informuje o rzeczywistej ilości obiadów i podwieczorków na dany dzień.c) Ze względu na specyficzny charakter przedmiotu zamówienia oraz w związku z niemożnością dokładnego oszacowania wielkości przedmiotu zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecenia usługi w ograniczonym (mniejszym) zakresie, nie mniej jednak niż 70% całkowitej średniej ilości posiłków wskazanych w pkt. 4.2 a. 4.3. Miejsce wykonania usługi:Dzienny Dom Pomocy dla Osób Starszych w Puławach, ul. Kołłątaja 64, w przypadku nieobecności podopiecznego w DDPOS wykonawca na prośbę Zamawiającego zapewni dowóz posiłku pod wskazany mu adres zamieszkania na terenie Puław.4.4. Zasady świadczenia usługi:Podczas realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się:a) przygotowywać i dowozić przygotowane ciepłe posiłki w terminie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego na terenie Puław.b) dostarczać posiłki nie wcześniej niż 15 minut przed planowana porą obiadową, czyli godziną 13:00c) przygotowywać i przedkładać jadłospis na 5 dni roboczych - do akceptacji Zamawiającemu z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw. Konieczna jest różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych.d) przygotowywać i dostarczać posiłki o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP a także ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (Dz.U.2023.1448 t.j.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/204/WE z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny Żywności i Żywienia (Dz. U. UE L139 z dnia 30.04.2004 r.). e) przestrzegać przepisów sanitarno-epidemiologicznych, BHP i p.pożf) przestrzegać diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb uczestników zgodnie z otrzymaną od zamawiającego informacją (np. dieta bezmleczna lub bezcukrowa). g) dbać o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące o odpowiedniej temperaturze, świeże, smaczne i estetyczne) oraz przechowywać próbki ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków każdego dnia, przez okres 72 godzin w ilości 150 g, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie próbek.4.5. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: I danie: porcja zupy (nie częściej, niż co 10 dni ten sam rodzaj) oraz pieczywo białe i razowe jako dodatek ( w skali 50% do 50% pieczywo białe i pieczywo razowe). Pojemność zupy - 300 ml, pieczywo (bułki lub chleb biały, chleb razowy) – około 50 g, , temperatura podania - w granicach 65 stopni Celsjusza.II danie: spełniające następujące warunki: 2 razy w tygodniu posiłki mięsne (np. udko, schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony ziemniaki lub kasza lub ryż do każdego mięsa surówka lub warzywa gotowane). Jeden raz w tygodniu: posiłek półmięsny, np. spaghetti z sosem warzywno – mięsnym, gulasz z kaszą, gołąbki, pyzy, itp. Jeden raz w tygodniu: posiłek bezmięsny – mączny (np. naleśniki, pierogi, makaron, ryż z owocami, racuchy). Jeden raz w tygodniu: posiłek – ryba kasza lub ziemniaki. Waga dania około 560 g, np. 200 g (kasza, ryż, makaron zamiennie), 150 g mięso lub ryba, 200 g surówka lub jarzyny gotowane, 300 g naleśniki lub pierogi, temperatura podania w granicach 65 stopni Celsjusza.Podwieczorek – w skład muszą wchodzić: a) wyroby pieczone/ rogale/ ciasto inne desery, gramatura ok 150/200 g na osobę każdego dnia z zachowaniem różnorodności oraz b) owoce sezonowe każdego dnia dla każdego uczestnika po 1 sztuce lub po 200g/os (typu winogrono, śliwka, arbuz itp.);Artykuły spożywcze dostarczane raz w miesiącu wymienione niżej a) woda mineralna niegazowana- 90 butelek 1,5 L oraz 20 butelek 0,5 L ;b) syrop malinowy do rozcieńczania- 15 butelek po 680ml(zamiast kompotu);c) artykuły suche tj. − kawa mielona 2 kg,− kawa rozpuszczalna 1 kg , − herbata czarna 100 torebek o pojemności nie mniejszej niż 2 g, − herbata owocowa 50 torebek o pojemności nie mniejszej niż 2 g, − mleko do kawy UHT od 1,5%do 3,2%- 25 L, − cytryna 30 sztuk, − pomarańczy 10 sztuk,− cukier biały 4 kg, − kubki wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 300 szt.,− łyżki wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 250 szt.,− widelce wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 250 szt.,− noże wielorazowego użytku lub takie, które są wykonane z materiałów innych niż tworzywa sztuczne 50 szt.,− serwetki papierowe 600szt.− ciastka kruche pakowane 3 kg− talerzyki jednorazowe o średnicy 15 cm 200 szt.− talerzyki jednorazowe o średnicy 25 cm 50 szt.− galaretka owocowa w proszku x 20 szt.− okazjonalnie po zgłoszeniu przez Zamawiającego wyrób pieczony/ rogale/ciasto.UWAGA: W CENĘ JEDNEGO POSIŁKU NALEŻY WLICZYĆ WSZYSTKIE WYŻEJ WYMIENIONE POZYCJE tj. : I danie II danie podwieczorek składający się z: wyrobów pieczonych, owoców sezonowych a także artykułów spożywczych (dostarczanych raz w miesiącu do 15 dnia miesiąca).Pozostała część opisu znajduje się w Rozdziale 4 SWZ

NO.260.288.2025.2
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe