Zlecenie 12055805 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących...
| Zamówienie 12055805 | |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-11-17 |
| przedmiot zlecenia | Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla 35 dzieci z Publicznej Szkoły Podstawowej im. Kard. I. Jeża w Brze żnie w dniach nauki szkolnej od poniedziałku do piątku w okresie od 07.01.2026 r. Do 22.12.2026 r. Szacowana ilość posiłków do wydania to 6405. Zamawiający oczekuje przygotowania jednodaniowych gorących posiłków na przemian: 2 razy w tygodniu zupa 400 - gramowa z wkładką i pieczywem, 3 razy w tygodniu drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów: - ziemniaki, ryż, kasza, makaron lub inne dania mączne itp. - gramatura nie mniej niż 200 gram, - mięso, ryba-gramatura nie mniej niż 100 gram, - surówka lub jarzyny nie mniej niż 150 gram. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie posiłków powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłki muszą być bezwzględnie wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności i przygotowane w dniu dostawy. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć posiłki własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną. Gorące posiłki mogą być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez wykonawcę natychmiast po spożyciu posiłku i wywiezione ze szkoły. Zamawiający dopuszcza podawanie posiłków w naczyniach wielokrotnego użytku pod warunkiem zapewnienia ich mycia, odkażania oraz przechowywania w należytym stanie higieniczno-sanitarnym. Wykonawca zapewnia obsługę do wydawania posiłków, zapewnia utrzymanie czystości w pomieszczeniach po wydaniu posiłków i zakupuje płyny do mycia naczyń. Wykonawca jest zobowiązany do opracowania tygodniowego jadłospisu na kolejny tydzień, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem tego tygodnia i dostarczenie go do PSP im. Kard. I. Jeża w Brzeżnie. W jadłospisie bezwzględnie musi być podana gramatura i wartość odżywcza w kcal poszczególnych posiłków. Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru resztek po posiłku. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Publicznej Szkoły Podstawowej im. Kard. I. Jeża w Brzeżnie oraz Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzeżnie. Dyrektor szkoły zapewni miejsce, w którym można spożywać posiłki. Czas wydawania gorącego posiłku powinien być dostosowany do planu zajęć uczniów objętych dożywianiem i po uzgodnieniu z Dyrektorem szkoły. Strony ustalają dokonywanie korekty ilości faktycznie dostarczonych posiłków w okresie jednego miesiąca. Zamawiający nie ponosi konsekwencji zmniejszenia ilości wydanych posiłków od ilości przewidywanej. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | dostawy ,usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |