Zlecenie 12055805 - Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących...

   
Zamówienie 12055805
źródło Internet
data publikacji 2025-11-17
przedmiot zlecenia
Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla 35 dzieci z Publicznej Szkoły Podstawowej im. Kard. I. Jeża w Brze
żnie w dniach nauki szkolnej od poniedziałku do piątku w okresie od 07.01.2026 r. Do 22.12.2026 r. Szacowana ilość posiłków do wydania to 6405.
Zamawiający oczekuje przygotowania jednodaniowych gorących posiłków na przemian:
2 razy w tygodniu zupa 400 - gramowa z wkładką i pieczywem,
3 razy w tygodniu drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów:
- ziemniaki, ryż, kasza, makaron lub inne dania mączne itp. - gramatura nie mniej niż 200 gram,
- mięso, ryba-gramatura nie mniej niż 100 gram,
- surówka lub jarzyny nie mniej niż 150 gram.
Produkcja, przechowywanie i dostarczanie posiłków powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych.
Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.
Posiłki muszą być bezwzględnie wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności i przygotowane w dniu dostawy. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych.
Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć posiłki własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną.
Gorące posiłki mogą być podawane dzieciom w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez wykonawcę natychmiast po spożyciu posiłku i wywiezione ze szkoły.
Zamawiający dopuszcza podawanie posiłków w naczyniach wielokrotnego użytku pod warunkiem zapewnienia ich mycia, odkażania oraz przechowywania w należytym stanie higieniczno-sanitarnym.
Wykonawca zapewnia obsługę do wydawania posiłków, zapewnia utrzymanie czystości w pomieszczeniach po wydaniu posiłków i zakupuje płyny do mycia naczyń.
Wykonawca jest zobowiązany do opracowania tygodniowego jadłospisu na kolejny tydzień, najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem tego tygodnia i dostarczenie go do PSP im. Kard. I. Jeża w Brzeżnie. W jadłospisie bezwzględnie musi być podana gramatura i wartość odżywcza w kcal poszczególnych posiłków. Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu.
Wykonawca jest zobowiązany do odbioru resztek po posiłku.
Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Publicznej Szkoły Podstawowej im. Kard. I. Jeża w Brzeżnie oraz Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzeżnie.
Dyrektor szkoły zapewni miejsce, w którym można spożywać posiłki.
Czas wydawania gorącego posiłku powinien być dostosowany do planu zajęć uczniów objętych dożywianiem i po uzgodnieniu z Dyrektorem szkoły.
Strony ustalają dokonywanie korekty ilości faktycznie dostarczonych posiłków w okresie jednego miesiąca. Zamawiający nie ponosi konsekwencji zmniejszenia ilości wydanych posiłków od ilości przewidywanej.
Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli właściwego doboru i jakości posiłków.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe