Zlecenie 12067272 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego...
| Zamówienie 12067272 | |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-11-17 |
| przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu Senior w Trzemesznie - w roku 2026. 1) Wykonawca zapewnia realiz ację zamówienia, a w szczególności: a) Przygotowanie i dostarczenie dwóch posiłków dziennie dla każdego z uczestników Dziennego Domu Senior przez 5 dni w tygodniu, w dni powszednie, dla grupy maksymalnie 25 osób - do pomieszczenia wyznaczonego przez zamawiającego w opakowaniach zbiorczych transportowych, utrzymujących odpowiednią świeżość i temperaturę dostarczanych posiłków, podanych na jednorazowych naczyniach i sztućcach (dopuszcza się możliwość serwowania na naczyniach zapewnionych przez Dzienny Dom Senior ), tj.: obiad dwudaniowy - ciepłe posiłki zawierające: zupę - 350 ml danie mięsne (zamiennik nie mięsny dła wegetarian) o gramaturze 100 g bez kości; dodatek warzywny (surówka, warzywa gotowane) oparty o produkty sezonowe o gramaturze 100 g, makaron/kaszę/ryż no gramaturze 200 g lub ziemniaki o gramaturze 200 g kompot-200ml; przy czym w każdym miesiącu Wykonawca zobowiązuje się przygotować: obiady rybne w każdy piątek pod postacią fileta, 5 obiadów półmięsnych (bigos, pierogi, krokiety, łazanki lub podobne), 6 obiadów bezmięsnych (naleśniki, placki ziemniaczane, knedle, kopytka, itp.), 5 obiadów mięsnych; a) Obiad dla uczestników Dziennego Domu Senior powinien być dostarczony na godzinę 13.00; b) Przy realizacji niniejszego zamówienia Zamawiający wymaga zachowania w piątki oraz w wielką środę i wigilię potraw postnych, a przy okazji świąt oraz okazjonalnych uroczystości uwzględnić tradycyjne potrawy. c) Własny transport i dowóz cateringu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi o ustalonej godzinie we wskazane miejsce, koszt dojazdu oraz wszelkie inne koszty związane z realizacją zamówienia są po stronie Wykonawcy i powinny być wliczone w oferowaną cenę. 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby zamówionych pakietów w stosunku miesięcznym w zależności od potrzeb w danym miesiącu - co nie będzie powodowało żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy, który otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście wydane posiłki. 2) Dodatkowe wymagania, jakie musi spełniać Oferent przy realizacji przedmiotu zamówienia: a) Kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne. b) Samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej. c) Przewożenie posiłków musi być w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami. d) Codzienny dowóz obiadów wraz z wniesieniem do pomieszczeń wyznaczonych przez Zamawiającego będzie wykonywany przez Wykonawcę na własny koszt. e) Odbiór i utylizacja odpadów (pojemniki od obiadów, resztki posiłków, itp.). f) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itd.), glutaminianu sodu, tłuszczy utwardzalnych, z gwarancją świeżości artykułów i produktów. g) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywieniu z dnia 25 sierpnia 2006 roku (tj. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. h) Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |