Przetarg 11812812 - Świadczenie usług cateringowych dla osób objętych...
| Analizuj | Zamówienie 11812812 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-31 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług cateringowych dla osób objętych wsparciem Centrum Usług Społecznych w Łaziskach Górnych Część 1: 1.Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych dla senio rów Dziennego Domu Senior w Łaziskach Górnych w roku 2026. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę cateringową w zakresie: - przygotowania i dostarczania posiłków dla uczestników Dziennego Domu „Senior” w Łaziskach Górnych, w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku.2. Pod pojęciem posiłku rozumie się dwudaniowy obiad, o którym mowa w ust. 9.3. Obiady będą dostarczane bezpośrednio do Dziennego Domu „Senior” w Łaziskach Górnych (ul. kard. Wyszyńskiego 8, 43-173 Łaziska Górne) na godz. 13:00 (z tolerancją 15 min). Zamawiający zastrzega, iż godziny wydawania posiłku, mogą ulec zmianie, o czym Wykonawca zostanie poinformowany wcześniej. 4. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach gastronomicznych utrzymujących ciepło.5. Zamawiający z jednodniowym wyprzedzeniem będzie potwierdzał liczbę zamówionych posiłków w zależności od liczby uczestników. W przypadku dostaw posiłków w poniedziałki, zamówienia będą składane w piątki (poprzedzające rozpoczęcie każdego kolejnego tygodnia.) Liczba posiłków na pierwszy dzień dostawy zostanie określona po podpisaniu umowy.6. Przedmiot umowy obejmuje przygotowanie posiłków w ilości maksymalnie 25 porcji dziennie przez okres 253 dni roboczych, tj. od 2 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.7. Ilość szacunkowa może ulec zmianie z uwagi na rzeczywiste potrzeby Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia ilości mniejszych niż określono w przedmiocie zamówienia z tym zastrzeżeniem, że zobowiązuje się do wykonania co najmniej 50% wartości umowy. W przypadku wystąpienia takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego z tego tytułu żadne roszczenia.8. Posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Wykonawca gwarantuje, że produkty spełniają wymagania określone w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448.)9. Posiłek tj. Dwudaniowy obiad będzie spełniać co najmniej następujące standardy gramatury i składu:1) zupa (nie mniej niż 300 g),2) kompot-nie mniej niż 0,2 l na osobę,3) drugie danie:- danie mięsne - ziemniaki (makaron, ryż, kasza) - nie mniej niż 150 g na osobę, mięso/ ryba nie mniej niż 100 g na osobę, surówka/ warzywa gotowane - nie mniej niż 150 g na osobę, lub- danie bezmięsne - typu: leczo, makaron z warzywami, placki, kopytka - nie mniej niż 400 g na osobę. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i jego zakres został określony w załącznikach do specyfikacji warunków zamówienia: w „Opisie przedmiotu zamówienia” –załączniku Nr 1a oraz w „Projektowanych postanowieniach umowy” – załącznik nr 2a. Część 2: 1.Przedmiotem zamówienia jest: Zorganizowanie spotkania wigilijnego dla mieszkańców miasta Łaziska Górne.Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie jednego spotkania wigilijnego dla mieszkańców miasta Łaziska Górne w terminie pomiędzy 15 a 19 grudnia 2025 r. w godz. od 10.00 do 15.00. 2. Dokładna data realizacji usługi zostanie wskazana przez Zamawiającego w dniu zawarcia umowy.3. Sala, w której będzie realizowana usługa, powinna być zlokalizowana w odległości nie większej niż 10 kilometrów od Dziennego Domu „Senior” w Łaziskach Górnych (ul. kard. Wyszyńskiego 8, 43-173 Łaziska Górne).Przez „odległość od Dziennego Domu 'Senior'” zamawiający rozumie najkrótszą długość trasy drogowej, mierzoną drogami publicznymi, jaką pokonują autokary do miejsca realizacji przedmiotu zamówienia.4. Spotkanie wigilijne odbędzie się w pomieszczeniu dostępnym wyłącznie dla uczestników.5. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia wykonawca zapewnia:1) Ogrzewaną salę i miejsce przy stole, posiłek (o którym mowa w pkt 3 poniżej) dla maksymalnie 120 osób;2) Obsługę gości uczestniczących w spotkaniu wigilijnym;3) Menu o charakterze wigilijnym, składające się z następujących potraw:barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami – 450 ml/os,karp panierowany -1p.-200 g/osziemniaki purée – 200 g/oskapusta kiszona z grzybami - 150 g/oskompot z suszonych owoców - 300 ml/osoraz deseru:kołocz z serem (1 kawałek/os.); 100 g.makówki świąteczne – 1p -150 g/osnapojów:kawa z mleczkiem- 1 szt./osherbata z cytryną -1 szt./oswoda niegazowana w dzbankach z miętą i cytryną – 200 ml/os6. Zamawiający wskazuje, iż maksymalna ilość uczestników spotkania wigilijnego wynosi 120 osób. Liczba uczestników może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłoszenia mniejszej liczby uczestników niż określona powyżej (maksymalna ilość 120 uczestników), przy czym zobowiązuje się do realizacji co najmniej 70% wartości umowy. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu niewykorzystania pełnego zakresu zamówienia.7. Opis wymagań w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych:- lokal oraz sala, w której odbywać się będzie spotkanie wigilijne, a także toaleta musi posiadać udogodnienia dla osób niepełnosprawnych (podjazd, szerokość drzwi umożliwiająca wprowadzenie osoby na wózku inwalidzkim).Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i jego zakres został określony w załącznikach do specyfikacji warunków zamówienia: w „Opisie przedmiotu zamówienia” –załączniku Nr 1b oraz w „Projektowanych postanowieniach umowy” – załącznik nr 2b. AiK.241.4.2025.mj |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe |
| kody CPV | 55300000, 55321000, 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |