Przetarg 11560699 - Świadczenie kompleksowej całodziennej usługi żywienia...

   
Analizuj Zamówienie 11560699
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-17
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie kompleksowej całodziennej usługi żywienia pacjentów wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchni i bufetu

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowej całodziennej usługi ży
wienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Augustowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchni i bufetu. 2. Wykonawca realizuje przedmiot umowy z wykorzystaniem pomieszczeń Zamawiającego na podstawie odrębnej umowy dzierżawy – Załącznik nr 2a do SWZ.3. Wykonawca zapewni wyposażenie pomieszczeń kuchni i bufetu gwarantujące prawidłowe wykonanie przedmiotu umowy.4. Dobór składników pokarmowych dla poszczególnych diet z uwzględnieniem jednostek chorobowych, będzie dokonywany przez zatrudnionego u Wykonawcy dietetyka, o potwierdzonych kwalifikacjach, który odpowiedzialny będzie za właściwą zawartość substancji odżywczych oraz kaloryczność przygotowywanych posiłków.5. Posiłki powinny być przygotowywane z wysokiej jakości, świeżych produktów uwzględniające aktualne normy żywienia, odpowiednio dla dzieci i dorosłych.6. Wykonawca musi posiadać i mieć wdrożony system HACAP, GMP, GHP, zgodnie z obowiązującą ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 (Dz. U. 2023 poz. 1448), zobowiązującą wszystkie zakłady żywienia zbiorowego do wdrożenia wyżej wymienionego systemu. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania właściwych dokumentów potwierdzających posiadanie ww systemu. 7. Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia bufetu przez co najmniej 6 godzin od poniedziałku do piątku.8. Zamawiający ustala minimalną wysokość czynszu dzierżawnego w wysokości określonej w § 3 ust. 1 projektu umowy dzierżawy- Załącznik 2a do SWZ. Ponadto Wykonawcę będą obciążać opłaty eksploatacyjne związane z korzystaniem z przedmiotu dzierżawy, w tym opłaty z tytułu korzystania z mediów. Wysokość tych opłat wskazana jest w § 3 ust. 7 Załącznika nr 2a do SWZ – wzór umowy dzierżawy.9. Zamawiający nie wymaga przeprowadzenie wizji lokalnej. W celu zapoznania się z przedmiotem umowy, Wykonawca może umówić się na przeprowadzenie wizji lokalnej, w dni powszednie od poniedziałku do piątku, w godz. 8.00-14.00, pod nr tel. 87 644 4261.10. W okresie od 01-12-2025 r. do 31-12-2025 r. pacjenci Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Augustowie są objęci programem pilotażowym w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu”, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach - „Dobry posiłek w szpitalu (Dz.U. z 2025 r poz. 1308).11. Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji programu pilotażowego w powyższym terminie, w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu” poprzez zapewnienie wyżywienia odpowiedniego do stanu zdrowia pacjentów, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia na stronie internetowej urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw zdrowia; 12. Wykonawca powinien uwzględnić realizację programu przy wycenie oferty. 13. W ramach programu posiłki będą przygotowywane na podstawie opracowanego przez osobę planującą dietę jadłospisu zapewniającego urozmaicenie potraw i zbilansowanie wartości składników odżywczych w diecie, które akceptuje dietetyk Szpitala. 14. Jadłospis zawiera co najmniej informacje o: 1) rodzaju posiłku i jego składzie; 2) dobowych sumach wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej diet z podaniem ilości białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i soli; 3) sposobie obróbki posiłku; 4) obecności alergenów. 15. W uzasadnionych przypadkach, dopuszcza się wymianę zaplanowanych w jadłospisie produktów na produkty równoważne pod względem energetycznym i wartości odżywczych. 16. Ponadto zakres realizacji świadczonej usługi obejmuje: 1) opracowywanie jadłospisów na co najmniej 7 dni, a także przesyłanie ich w formie elektronicznej wraz ze zdjęciami posiłków, na adres email: edyta.rozynska@spzoz.augustow.pl nie później niż w pierwszym dniu tygodnia(tj. każdy poniedziałek) do godziny 7:00 2) zapewnienie regularności posiłków, w tym zapewnienie, że przerwa pomiędzy posiłkami nie powinna być dłuższa niż 12 godzin; 17. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera projekt umowy - Załączniki nr 2 i 2a do SWZ.

DA.251.15.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe