Przetarg 12184011 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków Część...
| Analizuj | Zamówienie 12184011 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-28 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i podawanie gorących posiłków na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych) oraz dzieci i młodzieży niedożywianych w stołówkach szkolnych, skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego.2. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). 3. Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań:1) danie mięsne 3 razy w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż – min. 300 g, mięso - min. 100 g, surówka – min. 100 g),2) danie jarskie 2 razy w tygodniu (min. 400 g),3) zupa na wywarze mięsnym 5 razy w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem), z zastrzeżeniem, że dania w danym tygodniu nie mogą się powtarzać.4. Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal.5. Zamawiający informuje, iż w trakcie realizacji zamówienia będzie przeprowadzał kontrole przygotowywania i wydawania gorących posiłków, w tym m.in. kontrole składu oraz jakości.6. Wykonawca zobowiązany będzie do:1) zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik, przy czym w przypadku składania oferty na część nr 1 – miejsce wydawania posiłków będzie się znajdowało w części Fabrycznej Kraśnika.Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu.2) wydawania gorących posiłków osobom uprawnionym w godzinach od 12.00 do 14.00,3) podawania posiłków gorących na własnych naczyniach – nie jednorazowych lub umożliwienia dokonania wyboru przez osobę odbierającą posiłek czy posiłek ma zostać wydany na miejscu czy zostanie odebrany w jednorazowych opakowaniach na wynos (w zależności od tego, czy taka możliwość została zaoferowana przez wykonawcę), 4) zapewnienia pomieszczenia spełniającego warunki do spożycia gorących posiłków jednocześnie dla min. 10 osób,5) wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania ich do wiadomości publicznej, poprzez codzienne wywieszanie w miejscu wydawania posiłków,6) utrzymywania w pomieszczeniach, w trakcie stołowania się osób, temperatury co najmniej 18oC i nie wyższej niż 25oC.7. Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić dziennie średnio 30 osób.8. W okresie trwania umowy szacuje się 7 590 posiłków.9. W okresie realizacji zamówienia liczba posiłków może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłki. Zamawiający określa łączną ilość posiłków do przygotowania i wydania w okresie realizacji zamówienia na poziomie minimalnym wynoszącym 3 500 posiłków.10. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno--sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. 11. Wymagania w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp:1) wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących wskazane przez zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jedn. Dz. U. z 2025 poz. 277ze zm.) obejmują następujące rodzaje czynności: czynności związane z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków.2) Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz egzekwowania wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy zostały określone w projekcie umowy, stanowiącym załącznik nr 9a do SWZ. Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i podawanie gorących posiłków na rzecz osób dorosłych (w tym bezdomnych) oraz dzieci i młodzieży niedożywianych w stołówkach szkolnych, skierowanych na podstawie decyzji administracyjnych wydanych przez Zamawiającego.2. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki w dni od poniedziałku do piątku (za wyjątkiem świąt). 3. Gorący posiłek tygodniowo powinien się składać z następujących dań:1) danie mięsne 3 razy w tygodniu (ziemniaki, kasza, ryż – min. 300 g, mięso - min. 100 g, surówka – min. 100 g),2) danie jarskie 2 razy w tygodniu (min. 400 g),3) zupa na wywarze mięsnym 5 razy w tygodniu (min. 400 ml z pieczywem, makaronem lub ryżem), z zastrzeżeniem, że dania w danym tygodniu nie mogą się powtarzać.4. Kaloryczność gorącego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal.5. Zamawiający informuje, iż w trakcie realizacji zamówienia będzie przeprowadzał kontrole przygotowywania i wydawania gorących posiłków, w tym m.in. kontrole składu oraz jakości.6. Wykonawca zobowiązany będzie do:1) zapewnienia miejsca realizacji zamówienia w granicach administracyjnych miasta Kraśnik, przy czym w przypadku składania oferty na część nr 2 – miejsce wydawania posiłków będzie się znajdowało w części Starej Kraśnika.Miejsce realizacji zamówienia musi spełniać wymogi sanitarne i być dopuszczone przez Państwową Inspekcję Sanitarną do obrotu.2) wydawania gorących posiłków osobom uprawnionym w godzinach od 12.00 do 14.00,3) podawania posiłków gorących na własnych naczyniach – nie jednorazowych lub umożliwienia dokonania wyboru przez osobę odbierającą posiłek czy posiłek ma zostać wydany na miejscu czy zostanie odebrany w jednorazowych opakowaniach na wynos (w zależności od tego, czy taka możliwość została zaoferowana przez wykonawcę), 4) zapewnienia pomieszczenia spełniającego warunki do spożycia gorących posiłków jednocześnie dla min. 10 osób,5) wykonywania przedmiotu zamówienia według zróżnicowanych jadłospisów i podawania ich do wiadomości publicznej, poprzez codzienne wywieszanie w miejscu wydawania posiłków,6) utrzymywania w pomieszczeniach, w trakcie stołowania się osób, temperatury co najmniej 18oC i nie wyższej niż 25oC.7. Szacuje się, że liczba osób uprawnionych do korzystania z posiłków będzie wynosić dziennie średnio 34 osoby. 8. W okresie trwania umowy szacuje się 8 602 posiłki. 9. W okresie realizacji zamówienia liczba posiłków może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłki. Zamawiający określa łączną ilość posiłków do przygotowania i wydania w okresie realizacji zamówienia na poziomie minimalnym wynoszącym 4 500 posiłków.10. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości wydanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłek, sposób jego przygotowania i podania powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich norm higieniczno--sanitarnych, oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa. 11. Wymagania w zakresie zatrudnienia osób, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp:1) wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie stosunku pracy osób wykonujących wskazane przez zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jedn. Dz. U. z 2025 poz. 277ze zm.) obejmują następujące rodzaje czynności: czynności związane z przygotowywaniem i wydawaniem posiłków.2) Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz egzekwowania wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy zostały określone w projekcie umowy, stanowiącym załącznik nr 9b do SWZ. ZP.271.1.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |