Przetarg 12196593 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników...

   
Analizuj Zamówienie 12196593
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworz
eniu i dostarczaniu posiłków w następującym zakresie: posiłki jednodaniowe oraz posiłki dwudaniowe.1.1 Usługa cateringowa – posiłki jednodaniowe1.1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworzeniu i dostarczeniu posiłku jednodaniowego dla: • Klubu Samopomocy ,,Przystań” przy ul. Piastowskiej 86 w Bielsku-Białej Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 4200 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie).• Klubu Samopomocy „Klub Seniora” przy ul. Komorowickiej 336D w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie). • Klubu Senior przy ul. Jesionowej 13 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).• Klubu Senior przy ul. Jutrzenki 20 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).• Klubu Seniora „SIXT Wam” przy ul. Mickiewicza 24 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 1800 przez okres trwania umowy, (średnio 15 porcji dziennie).• Klubu Seniora przy ul. Stawowej 29 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).1.1.2. Obiad jednodaniowy w postaci zupy z wkładką ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami, • minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,• minimalnej zawartości mięsa – 100 g,• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).1.1.3. Obiad jednodaniowy w postaci zupy ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami,• minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).1.1.4. Obiad jednodaniowy jarski ma składać się z:• drugiego dania typu: pierogi, kluski, naleśniki, krokiety – 350 g.1.1.5. Obiady jednodaniowe będą przygotowywane w proporcji: 2 razy w tygodniu zupa z porcją mięsa, 2 razy w tygodniu zupa, 1 raz w tygodniu obiad jarski.1.1.6. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.1.2. Usługa cateringowa – posiłki dwudaniowe1.2.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku dwudaniowego dla:• Domu Dziennego Pobytu dla Osób Starszych i Niepełnosprawnych przy ulicy Sterniczej 8a w Bielsku-Białej. Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 4200 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie). • Dziennego Domu Senior przy ul. Partyzantów 62 w Bielsku-Białej. Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie). 1.2.2. Obiad dwudaniowy – danie mięsne ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą oraz świeżymi warzywami,• porcji mięsa 120 g,• porcji ziemniaków, kaszy, ryżu czy makarony – 200 g,• surówki ze świeżych warzyw lub jarzyn gotowanych – 150 g1.2.3. Obiad dwudaniowy jarski ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą oraz świeżymi warzywami,• drugiego dania (np. pierogów, krokietów, naleśników, klusek) 350 g.1.2.4. Obiady dwudaniowe będą przygotowywane w proporcji: 3 razy w tygodniu obiad z porcją mięsa, 2 raz w tygodniu obiad jarski. 1.2.5. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.1.3. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach zbiorczych Wykonawcy utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.1.4. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę są przeznaczone dla osób starszych, muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone z wykorzystaniem produktów naturalnych. Zakazuje się użycia produktów:• wysoko przetworzonych – typu instant – sosy, zupy w proszku, kostki rosołowe i dodatki smakowe, puree ziemniaczane w proszku, gotowe dania w słoikach, puszkach itp.• gotowych wyrobów mrożonych (np. pierogi, krokiety, naleśniki, paluszki/kostki rybne, mięso),• tłuszczy zwierzęcych dodawanych do potraw, tłuszczy typu trans (margaryny, tłuszcze roślinne utwardzane, frytury).Wykonawcę zobowiązuje się do ograniczenia produktów wysoko glikemicznych tj. cukier, słodycze i słodzone dżemy.1.5. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę muszą być lekkostrawne i ugotowane do miękkości (w szczególności dotyczy to mięs oraz warzyw). Smak potraw powinien być łagodny oraz nie kwaśny tzn. bez nadmiaru przypraw, w tym soli oraz pieprzu, unikać dań ostrych.

MOPS.DA.3211.19.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe