Przetarg 12196593 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników...
| Analizuj | Zamówienie 12196593 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-04 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworz eniu i dostarczaniu posiłków w następującym zakresie: posiłki jednodaniowe oraz posiłki dwudaniowe.1.1 Usługa cateringowa – posiłki jednodaniowe1.1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na wytworzeniu i dostarczeniu posiłku jednodaniowego dla: • Klubu Samopomocy ,,Przystań” przy ul. Piastowskiej 86 w Bielsku-Białej Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 4200 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie).• Klubu Samopomocy „Klub Seniora” przy ul. Komorowickiej 336D w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie). • Klubu Senior przy ul. Jesionowej 13 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).• Klubu Senior przy ul. Jutrzenki 20 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).• Klubu Seniora „SIXT Wam” przy ul. Mickiewicza 24 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 1800 przez okres trwania umowy, (średnio 15 porcji dziennie).• Klubu Seniora przy ul. Stawowej 29 w Bielsku-BiałejTerminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie).1.1.2. Obiad jednodaniowy w postaci zupy z wkładką ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami, • minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,• minimalnej zawartości mięsa – 100 g,• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).1.1.3. Obiad jednodaniowy w postaci zupy ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi warzywami,• minimalnej zawartości ziemniaków/kaszy/makaronu/ryżu – 80 g,• pieczywa (2 kromki chleba lub bułka).1.1.4. Obiad jednodaniowy jarski ma składać się z:• drugiego dania typu: pierogi, kluski, naleśniki, krokiety – 350 g.1.1.5. Obiady jednodaniowe będą przygotowywane w proporcji: 2 razy w tygodniu zupa z porcją mięsa, 2 razy w tygodniu zupa, 1 raz w tygodniu obiad jarski.1.1.6. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.1.2. Usługa cateringowa – posiłki dwudaniowe1.2.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłku dwudaniowego dla:• Domu Dziennego Pobytu dla Osób Starszych i Niepełnosprawnych przy ulicy Sterniczej 8a w Bielsku-Białej. Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 4200 przez okres trwania umowy, (średnio 35 porcji dziennie). • Dziennego Domu Senior przy ul. Partyzantów 62 w Bielsku-Białej. Terminy dostaw 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków 3000 przez okres trwania umowy, (średnio 25 porcji dziennie). 1.2.2. Obiad dwudaniowy – danie mięsne ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem, kaszą oraz świeżymi warzywami,• porcji mięsa 120 g,• porcji ziemniaków, kaszy, ryżu czy makarony – 200 g,• surówki ze świeżych warzyw lub jarzyn gotowanych – 150 g1.2.3. Obiad dwudaniowy jarski ma składać się z:• porcji zupy min. 320 ml. Zupa ma być sycąca i treściwa, nie rozwodniona, bez dużej ilości tłuszczu i mąki, ze świeżymi ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą oraz świeżymi warzywami,• drugiego dania (np. pierogów, krokietów, naleśników, klusek) 350 g.1.2.4. Obiady dwudaniowe będą przygotowywane w proporcji: 3 razy w tygodniu obiad z porcją mięsa, 2 raz w tygodniu obiad jarski. 1.2.5. Dostawa posiłków będzie realizowana od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. Posiłki będą odbierane przez pracowników Zamawiającego od godz. 12.00 do godz. 12.50.1.3. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach zbiorczych Wykonawcy utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu.1.4. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę są przeznaczone dla osób starszych, muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone z wykorzystaniem produktów naturalnych. Zakazuje się użycia produktów:• wysoko przetworzonych – typu instant – sosy, zupy w proszku, kostki rosołowe i dodatki smakowe, puree ziemniaczane w proszku, gotowe dania w słoikach, puszkach itp.• gotowych wyrobów mrożonych (np. pierogi, krokiety, naleśniki, paluszki/kostki rybne, mięso),• tłuszczy zwierzęcych dodawanych do potraw, tłuszczy typu trans (margaryny, tłuszcze roślinne utwardzane, frytury).Wykonawcę zobowiązuje się do ograniczenia produktów wysoko glikemicznych tj. cukier, słodycze i słodzone dżemy.1.5. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę muszą być lekkostrawne i ugotowane do miękkości (w szczególności dotyczy to mięs oraz warzyw). Smak potraw powinien być łagodny oraz nie kwaśny tzn. bez nadmiaru przypraw, w tym soli oraz pieprzu, unikać dań ostrych. MOPS.DA.3211.19.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |