Przetarg 12207409 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci Zespołu...
| Analizuj | Zamówienie 12207409 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-09 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Wielmoży, Gmina Sułoszowa Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie trzech posiłków dziennie tj. śniada nia, obiadu składającego się z zupy, drugiego dania i kompotu, podwieczorku – z uwzględnieniem diet specjalnych, a także dostarczenie posiłków w termosach własnych Wykonawcy do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Wielmoży ul Szkolna 55, 32-045 Wielmoża. Przygotowanie i dostarczenie posiłków dotyczy:Średnia ilość posiłków dla dzieci z Przedszkola w Wielmoży:- 60 śniadań- 70 obiadów pełnych (zupa drugie danie kompot)- 45 podwieczorkówŚrednia dzienna ilość posiłków dla dzieci ze Szkoły Podstawowej w Wielmoży:- 30 obiadów pełnych (zupa drugie danie kompot)Zamawiający może zwiększyć lub zmniejszyć planowaną ilość posiłków przekazując Wykonawcy informację z jednodniowym wyprzedzeniem.1) W ofercie należy określić cenę dziennego wyżywienia (oraz cenę jednostkowego posiłku tzn., z osobna śniadanie, obiad, podwieczorek) uwzględniając wszystkie koszty niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia, zaoferowana cena nie może ulec zmianie przy zakupie realizowanym od 02.01.2026 do 31.08.2026 r. z wyjątkiem zmiany ustawowej skali podatku VAT.2) Posiłki należy przygotować zgodnie z zaleceniami i normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 r., poz. 1154), zwanego dalej Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.3) Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej, jakości, świeżych, naturalnych, bez środków sztucznie konserwujących, sztucznie barwiących, sztucznie aromatyzowanych (p. pkt. 1).4) Przez diety specjalne należy rozumieć diety opracowane dla dzieci wg indywidualnych zaleceń lekarskich, np. z alergiami pokarmowymi: dietę bezmleczną, oraz eliminacyjną tj. z wykluczeniem jednego lub kilku produktów, z zastosowaniem prawidłowych zamienników. Diety specjalne to także inne diety potwierdzone zaświadczeniem lekarza specjalisty - ze względu na indywidualne schorzenia dziecka.5) Wykonawca powinien dostarczać posiłki zgodnie z harmonogramem dostaw posiłków tj.:a) śniadanie od 7:00 do 8:00;b) obiad i podwieczorek od 11:20 do 11:40.6) W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy przedszkola, dostawa posiłków może odbyć się o innej godzinie niż ustalona powyżej - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.7) Rzeczywista ilość zamawianych posiłków zgłaszana będzie do Wykonawcy dnia poprzedniego do godz. 12.00. Zastrzega się możliwość zmiany ilości zamówionych obiadów i podwieczorków do godz. 7.30 w dniu ich dostarczenia.8) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. od 02.01.2026 r. do 31.08.2026 r. w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem miesięcy lipiec i sierpień z zastrzeżeniem dyżuru wakacyjnego, o którym Wykonawca zostanie poinformowany z 1-miesięcznym wyprzedzeniem.9) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i zgodnie z bezpieczeństwem oraz z normami HACCP. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłków w przypadku, gdy są niezgodne z SWZ oraz z umową. GK.271.31.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55520000, 55521200, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |