Przetarg 12207111 - Świadczenie usług cateringowych. 1. Przedmiotem...

   
Analizuj Zamówienie 12207111
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-09
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług cateringowych.

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby komórek organizacyjnych Kancelarii Senatu.2. Przedmiot zamówienia obejmuje nast
ępujące kategorie usług:2.1. serwis kawowy: wariant podstawowy i rozszerzony,2.2. serwis koktajlowy,2.3. przyjęcie bufetowe: wariant podstawowy i rozszerzony,2.4. przyjęcie bufetowe VIP,2.5. usługa niestandardowa / dostosowana indywidualnie – zgodnie z potrzebami zamawiającego, poza powyższymi kategoriami.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo łączenia poszczególnych kategorii usług. W przypadku łączenia poszczególnych kategorii usług zamawiający ustali przed spotkaniem odrębne albo łączne godziny serwowania posiłków oraz cenę usługi, która nie może być wyższa niż łączna suma cen zaoferowanych za łączone kategorie usług.4. Zamawiający ma prawo zmienić liczbę osób biorących udział w poszczególnych spotkaniach. Ostateczna liczba osób uczestniczących w poszczególnych spotkaniach musi zostać podana przez zamawiającego nie później niż w ostatnim dniu roboczym poprzedzającym dzień wykonania usługi.5. W ramach zamówienia wykonawca jest zobowiązany w szczególności do:5.1. przygotowania potraw według wybranego przez zamawiającego menu;5.2. transportu posiłków oraz podania ich zgodnie z wymogami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia;5.3. dostarczenia świeżych produktów żywnościowych i przyrządzania potraw gotowanychw dniu świadczenia usługi;5.4. przygotowania wskazanych przez zamawiającego miejsc do przyjęć, a w szczególności: dostarczenie niezbędnego wyposażenia, ustawienie stołów i krzeseł, nakrycie stołów obrusami i zastawą odpowiednią do rangi spotkania, przygotowanie i ustawienie odpowiednich dekoracji po uzgodnieniu z zamawiającym;5.5. przygotowywania i serwowania posiłków przez osoby posiadające aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych wydane zgodnie z ustawą z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi;5.6. obsługi kelnerskiej świadczonej na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami obowiązującymi w tym zakresie, w tym w szczególności kultury obsługi i protokołu dyplomatycznego oraz znajomości języka angielskiego, jeżeli wymaga tego zamawiający.Zamawiający zwraca szczególną uwagę na przestrzeganie standardów kulturalnego, stosownego i godnego zachowania odpowiedniego do miejsca, również w strefie tzw. zaplecza technicznego, które często znajduje się w bezpośredniej bliskości miejsca pracy najważniejszych osób w państwie;5.7. zapewnienia jednolitego, stosownego do okoliczności, i schludnego stroju osób obsługujących spotkanie;5.8. świadczenia usług wyłącznie przy użyciu spełniających normy bezpieczeństwa i jakościowe produktów spożywczych;5.9. estetycznego podawania posiłków;5.10. zapewnienia dekoracji stołów zgodnie z ustaleniami z zamawiającym;5.11. zapewnienia opisów potraw zgodnie z wymaganiami zamawiającego;5.12. systematycznego uzupełniania potraw oraz sprzątania w trakcie spotkań;5.13. posprzątania po usłudze, usunięcia odpadów produkcyjnych zgodnie z zasadami segregacji, zlikwidowania stanowiska przygotowywania posiłków i zebrania naczyń, sztućców oraz usunięcia odpadów pokonsumpcyjnych najpóźniej 60 minut po otrzymaniu informacji od zamawiającego o zakończeniu spotkania;5.14. pozostawienia, po wykonaniu usługi, do dyspozycji zamawiającego, całości niewykorzystanego zamówienia, w tym jedzenia, dekoracji kwiatowych, napojów.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu, w trakcie realizacji umowy, do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania wykorzystane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wglądu w orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych osób wyznaczonych do realizacji zamówienia.7. Wykonawca musi być wpisany do rejestru zakładów, o którym mowa w art. 62 ustawy z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, i na etapie realizacji umowy musi mieć wdrożony system HACCP.8. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i zgodnie z przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.9. Szczegółowe informacje zawiera załącznik nr 1 do SWZ - opis przedmiotu zamówienia.

BPKO.SZP.350.22.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się