Przetarg 12178932 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i...

   
Analizuj Zamówienie 12178932
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-26
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sulęcinie w roku kalendarzowym 2026

1. Przedmiotem zamówienia j
est przygotowanie i dostarczanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sulęcinie przy ulicy Lipowej 12A (dalej SOSW), w roku kalendarzowym 2026. 2. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość przygotowanych i dostarczanych posiłków oraz za skutki wynikające z zaniedbań przy przygotowywaniu, transporcie posiłków, mogące mieć wpływ na zdrowie żywionych uczniów.3. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność przed jednostkami uprawionymi do kontroli w zakresie żywienia uczniów, a także odpowiedzialność za wszystkie zaniedbania sanitarno-epidemiologiczne przed odpowiednimi organami uprawnionymi do kontroli i nadzoru w tym zakresie.4. Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i zabezpieczenia próbek żywieniowych w ilości i sposób zgodny z obowiązującymi przepisami. Próbki żywnościowe Wykonawca musi udostępnić na potrzeby organów kontrolnych.5. Zamawiający wymaga dostarczania, od poniedziałku do piątku (z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych oraz dni wolnych zgodnie harmonogramem pracy szkoły) następujących posiłków z zachowaniem poniższego cyklu: a) Śniadanie w godz. 6:40-7:30 (dla 11 osób) – uwaga - godziny dostawy śniadania są elementy oceny oferty opisane w rozdziale XVIII SWZ. W umowie godziny zostaną uzupełnione zgodnie z ofertą Wykonawcy;b) II Śniadanie w godz. 6:40-7:30 (dla 11 osób) – śniadanie i II śniadanie mogą być dostarczone w tym samym czasiec) Obiad w godz.11:30-12:45 (dla 60 osób) wraz z odbiorem resztek po śniadaniu;d) Kolacja w godz.16:00-16:30 (dla 11 osób) – obiady i kolacje mogą być dostarczone w tym samym czasie. 6. Zamawiający szacuje w okresie trwania umowy, następujące ilości posiłków:a) Śniadanie – 1650 (150 dni w roku x 11 osób)b) II Śniadanie – 1650 (150 dni w roku x 11 osób)c) Obiad – 9000 (150 dni w roku x 60 osób)d) Kolacja – 1650 (150 dni w roku x 11 osób)7. Podana powyżej ilość posiłków jest ilością szacunkową, natomiast Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić liczbę posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez Zamawiającego, zależną od frekwencji uczniów. Zamawiający gwarantuje wykonanie umowy w zakresie 75% każdej ilości szacunkowej podanej powyżej. Szczegóły składania zapotrzebowania znajdują się w załączniku nr 7 – Opis przedmiotu zamówienia.8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, zgodnie z normami bezpieczeństwa i standardami HACCP oraz przepisami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).9. Wykonawca przy realizacji zamówienia zobowiązany jest do przestrzegania Zaleceń i Norm obowiązujących i zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a także zasad zdrowego żywienia oraz zasad żywienia zbiorowego, jak również jakości i zgodności z warunkami umowy.10. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru, wywożenia i utylizacji odpadów związanych z usługą żywienia i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz ponosi koszty z tym związane.11. Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach termosów, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.12. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek obiadów do celów sanitarno – epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.13. Zamawiający jest upoważniony do przeprowadzenia kontroli w dowolnym czasie, co do zgodności usług świadczonych przez Wykonawcę, polegającej w szczególności na sprawdzeniu jakości i ilości dostarczanych posiłków.14. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 7 do SWZ tj. Opis Przedmiotu Zamówienia.

SOSW.26.15.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe