Przetarg 11638899 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów...

   
Analizuj Zamówienie 11638899
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-24
przedmiot ogłoszenia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, tj.:1) Część nr 1 – Mleko - 23700 litrów;2) Część nr 2 – Przetwory mleczarskie - 356010 szt.;3) Część nr 3 – Owoce świeże - 11300 k
g;4) Część nr 4 – Warzywa świeże - 55900 kg;5) Część nr 5 – Warzywa i owoce mrożone -13920 kg;6) Część nr 6 – Jaja świeże - 90000 szt.;7) Część nr 7 – Ziemniaki jadalne - 53000 kg;8) Część nr 8 – Artykuły spożywcze różne - 93030 szt.;9) Część nr 9 – Mięso, wędliny, drób - 37390 kg;10) Część nr 10 – Pieczywo - 73880 szt.;11) Część nr 11 – Ryby świeże, mrożone, wędzone, solone oraz konserwy rybne - 3930 kg.
Część zamówienia: LOT-0001 Część nr 1 – Mleko 1) Mleko jadalne 2% tłuszczu – świeże mleko krowie o zawartości tłuszczu 2% i białka nie mniej niż 2,8g w 100g produktu. Opakowanie o pojemności 1 – 5 l. Jednolity wygląd, barwa jasnokremowa, płynna konsystencja. Bez obcych posmaków i zapachów - 18000 litrów;2) Mleko jadalne UHT 2% tłuszczu karton 1l - mleko krowie o zawartości tłuszczu 2% i białka nie mniej niż 2,8g w 100g produktu. Jednolity wygląd, barwa jasnokremowa, płynna konsystencja. Bez obcych posmaków i zapachów. Z terminem przydatności do spożycia minimum 14 dni - 5700 litrów

Część zamówienia: LOT-0002 Część nr 2 – Przetwory mleczarskie 1) Masło extra 82% tłuszczu kostka 200g - Pasteryzowana śmietanka (z mleka), bez dodatków chemicznych i konserwantów. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 120 kg;2) Margaryna roślinna miękka do smarowania bez tłuszczów uwodornionych 450g – oleje i tłuszcze roślinne (dozwolone rzepakowy, słonecznikowy, lniany, kukurydziany, sezamowy, oliwa z oliwek), woda, sól emulgator, naturalne aromaty. Miękka, łatwo smarowana w temperaturze pokojowej. Bez zawartości sztucznych barwników, konserwantów, sztucznych aromatów, utwardzonych tłuszczów roślinnych. Możliwy dodatek witamin i fitosteroli roślinnych - 1100 szt.;3) Margaryna twarda do wypieków 250g - Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 350 kg;4) Ser topiony opakowanie 100g - 100 szt.;5) Twaróg chudy opakowanie 200 - 250g - Przeznaczony do bezpośredniego spożycia, wilgotny, o zawartości tłuszczu do 0,5%. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 5000 kg;6) Twaróg półtłusty - Przeznaczony do bezpośredniego spożycia, wilgotny, o zawartości tłuszczu 2,9 – 4,3%. Pakowany w opakowania jednostkowe o masie max. 1 kg Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 2000 kg;7) Ser żółty pełnotłusty krajowy blok (Edam, Gouda) Mleko, sól, chlorek wapnia; kultury bakterii, barwniki naturalne. Zawartość tłuszczu min. 25%. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni. Blok o masie max 2,5 kg - 100 kg;8) Ser żółty niskotłuszczowy krajowy opakowanie 140g - Mleko, sól, chlorek wapnia, kultury bakterii, barwniki naturalne. Zawartość tłuszczu max. 3g w 100g produktu. Bez innych dodatków za wyjątkiem witamin, ziół, nasion. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 800 kg;9) Ser mozzarella blok - Mleko, sól, kultury bakterii. Ser niedojrzewający, parzony, wykonany z mleka pasteryzowanego, przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Charakteryzujący się delikatnym smakiem i bardzo dobrą topliwością. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni. W bloku o masie max. 2,5 kg i minimalnym terminem ważności 10 dni - 900 kg;10) Ser mozzarella light kulka w zalewie 125g – częściowo odtłuszczone mleko pasteryzowane, sól, kwas cytrynowy, podpuszczka, woda, sól. Zawartość tłuszczu max. 9g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 2500 szt.;11) Ser typu feta sałatkowo – kanapkowy 12% tłuszczu 270g – Mleko, sól, regulator kwasowości E575. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 300 szt.;12) Ser śmietanowo – kremowy mascarpone 250g - Aksamitny, gładki, o jednolitej konsystencji serek ze śmietanki i mleka. Delikatnie słodkawy, o łatwej do rozprowadzania konsystencji. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość bez śladów pleśni - 50 szt.;13) Serek twarogowy ziarnisty typu wiejskiego, lekki 3% tłuszczu, 150g - Ziarna twarogowe, śmietanka, sól. Zawartość tłuszczu max. 3g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 6000 szt.;14) Serek twarogowy śmietankowy do smarowania, opakowanie 120g (4x30g) – Ser twarogowy, mleko w proszku, sól, naturalne aromaty, skrobia, kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 2500 szt.;15) Jogurt naturalny 150g - Mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii . Zawartość tłuszczu max. 3g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 6500 szt.;16) Jogurt naturalny 150g 0% tłuszczu – Mleko odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii . Zawartość tłuszczu max. 0,2g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 6500 szt.;17) Kefir naturalny 2% tłuszczu kubek 200g - Mleko, mleko w proszku odtłuszczone, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych. Zawartość tłuszczu max. 2g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 5000 szt.;18) Jogurt naturalny typu greckiego – Mleko, śmietana, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych. Zawartość tłuszczu max. 9g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni. Opakowania o pojemności 0,4 – 1kg - 400 kg;19) Serek Grani, 150g – ser twarogowy ziarnisty ze śmietanką - Ziarna twarogowe, śmietanka, sól. Zawartość tłuszczu max. 7g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 6000 szt.;20) Śmietana naturalna 18% tłuszczu – Śmietanka, kultury bakterii mlekowych. Gęsta, kremowa. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni. Opakowania o pojemności 0,4 – 1kg - 500 kg;21) Śmietana naturalna 12% tłuszczu – Śmietanka, kultury bakterii mlekowych. Gęsta, kremowa, bez substancji zagęszczających i innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni. Opakowania o pojemności 0,4 – 1kg - 1000 kg;22) Mleko zagęszczone niesłodzone 7,5% tłuszczu karton 200g. Sterylizowane - 40 szt.;23) Masło extra 82% tłuszczu 10g bez soli - Pasteryzowana śmietanka (z mleka), bez dodatków chemicznych i konserwantów. Opakowania jednostkowe o masie 10g. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 300000 szt.;24) Serek homogenizowany waniliowy 150g - Mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy/wanilia naturalna, kultury bakterii mlekowych. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez śladów pleśni - 100 szt.;25) Serek homogenizowany naturalny lekki 150g - Mleko, śmietanka, kultury bakterii mlekowych. Zawartość tłuszczu do 3g w 100g produktu. Bez innych dodatków. Niedopuszczalny zapach wskazujący na nieświeżość, bez ślad

Część zamówienia: LOT-0003 Część nr 3 – Owoce świeże 1) Jabłka - świeże, czyste, zdrowe, soczyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni, średniej wielkości. Masa pojedynczego owocu 100 – 250g - 6000 kg;2) Cytryny świeże, czyste, zdrowe, soczyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni, koloru żółtego, bez ciemnych plam i przebarwień - 550 kg;3) Banany lekko zielone - świeże, zdrowe, nienadmarznięte, do bezpośredniego spożycia. Skórka czysta, bez przebarwień, plamek, śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni, średniej wielkości. Masa pojedynczego owocu 150 – 200g - 3300 kg;4) Pomarańcze - świeże, czyste, zdrowe, soczyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni, dojrzałe, z intensywnie pomarańczową skórką, bez lekko zielonych przebarwień świadczących o niedojrzałości i plam. Przeznaczone do bezpośredniej konsumpcji, średniej wielkości. Masa pojedynczego owocu 300 – 400g - 1100 kg;5) Kiwi świeże, zdrowe, nienadmarznięte. Skórka czysta, bez przebarwień, plamek, śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni, średniej wielkości. Masa pojedyńczego owocu 100 – 150g - 350 kg;

Część zamówienia: LOT-0004 Część nr 4 – Warzywa świeże 1) Marchew bez naci - świeża, zdrowa, czysta, sucha, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki o masie max. 15kg - 14000 kg;2 ) Buraki - świeże, bez liści, zdrowe, czyste, suche, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 15 kg - 11000 kg;3) Pietruszka korzeń - świeża, czysta, zdrowa, sucha, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 15 kg - 2000 kg;4) Seler korzeń -świeży,czysty,zdrowy,suchy, nienadmarznięty,bez korzonków, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max.15 kg - 4500 kg;5) Por - świeży, czysty, zdrowy, suchy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 1600 kg;6) Kapusta biała - świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 25 kg - 2600 kg;7) Kapusta pekińska - świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 25 kg - 1000 kg;8) Kapusta włoska - świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 25 kg - 1000 kg;9) Kapusta czerwona świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max 25kg - 1500 kg;10) Kapusta kiszona - o dobrym smaku i zapachu, bez oznak gnicia, nienadmarznięta. W wiaderkach o masie max. 5kg - 1800 kg;11) Ogórki kiszone - o dobrym smaku i zapachu, bez oznak gnicia, nienadmarznięte. Masa pojedynczego ogórka do 120g. W wiaderkach o masie max. 5kg - 900 kg;12) Cebula - świeża, zdrowa, czysta, sucha, o dobrym smaku, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki o masie max. 15kg - 2700 kg;13) Pieczarki białe- świeże, czyste, zdrowe, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni - 850 kg;14) Pietruszka natka, koper nać pęczki 100g - świeże, czyste, zdrowe, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 7000 szt.;15) Czosnek świeży główka - czysty, zdrowy, suchy, o dobrym smaku, nienadmarznięty, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni - 700 szt.;16) Botwina liście - świeża, czysta, zdrowa, jędrna, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni - 150 kg ;17) Kapusta biała młoda - świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki max. 25 kg Dostępna w okresie maj – sierpień - 1200 kg;18) Ogórki małosolne - o dobrym smaku i zapachu, bez oznak gnicia. W wiaderkach o masie max. 5kg Masa pojedynczego ogórka do 120g. Dostępne w okresie maj – sierpień - 300 kg;19) Dynia hokkaido - Dynia zwyczajna typu Potimarron, zdrowa i świeża, bez uszkodzeń mechanicznych i śladów pleśni. Owoce o intensywnie pomarańczowej skórce, okrągłym lub beczułkowatym kształcie. Wymagana jadalna skórka. Waga pojedynczego owocu do 2,5 - 3kg Dostępna w okresie wrzesień – styczeń - 300 kg;20) Cebula czerwona - świeża, zdrowa, czysta, sucha, o dobrym smaku, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki o masie max. 15kg - 800 kg;

Część zamówienia: LOT-0005 Część nr 5 – Warzywa i owoce mrożone 1) Kalafior mrożony opakowanie 2-2,5 kg klasa I. Różyczki oczyszczone, nieprzerośnięte, w kolorze białym, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Nieoblodzone, o średnicy 20 – 40 mm - 3900 kg;2) Marchewka kostka opakowanie 2-2,5 kg, klasa I – Świeża, oczyszczona marchewka pokrojona w kostkę. Niełykowata, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Nieoblodzona - 100 kg;3) Truskawka cała opakowanie 2-2,5 kg, klasa I- Świeże, oczyszczone truskawki bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Owoce pozbawione szypułek, nieoblodzone - 500 kg;4) Mieszanka owocowa 5 – składnikowa opakowanie 2-2,5 kg, klasa I – Świeże, różne owoce, pokrojone i pozbawione pestek i szypułek. Nieoblodzone, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Minimum 5- składnikowa, zawierająca w składzie przynajmniej 1 rodzaj z wymienionych owców: aronia, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, śliwka - 3200 kg;5) Brokuły opakowanie 2-2,5 kg, klasa I. Różyczki oczyszczone, nieprzerośnięte, w kolorze zielonym, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Nieoblodzone, o średnicy 20 – 40 mm - 3900 kg;6) Fasolka szparagowa opakowanie 2-2,5 kg zielona, cięta - Świeża, oczyszczona fasolka szparagowa pokrojona na kawałki o długości min. 30 mm. Niełykowata, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Nieoblodzona, z odciętymi końcówkami - 300 kg;7) Groszek zielony mrożony niedojrzały opakowanie 2-2,5 kg, klasa I- Dobrej jakości, barwa charakterystyczna dla młodego groszku, bez uszkodzeń mechanicznych, bez posmaku i zapachów obcych, sypki, nieoblodzony, nieposklejany. Miękki po ugotowaniu - 150 kg;8) Szpinak mrożony liście opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Dobrej jakości, o dobrym smaku, liście bez uszkodzeń o zdrowym jędrnym kolorze charakterystycznym dla młodego liścia szpinaku, sypki, nieoblodzony - 160 kg;9) Marchew mini opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Dobrej jakości, barwa typowa dla marchwi, bez obcych posmaków i zapachów, warzywo sypkie, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie. Niełykowata, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia - 500 kg;10) Malina mrożona w całości opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Świeże, oczyszczone maliny bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Owoce pozbawione szypułek, nieoblodzone - 400 kg;11) Śliwka węgierka połówki bez pestek opakowanie 2-2,5kg - Świeże, oczyszczone śliwki bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Owoce pozbawione pestek i szypułek, nieoblodzone - 20 kg;12) Borówka amerykańska opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Świeże, oczyszczone borówki amerykańskie bez śladów przebarwień, szkodników i zepsucia, nieoblodzone - 130 kg;13) Porzeczka czerwona bez szypułek opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Świeże, oczyszczone owoce porzeczki czerwonej bez śladów przebarwień, szkodników i zepsucia, nieoblodzone - 300 kg;14) Brukselka opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Świeża, oczyszczona brukselka o średnicy 16 - 26mm. Niełykowata, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia. Nieoblodzona - 80 kg;15) Dynia kostka opakowanie 2-2,5 kg, klasa I - Świeża, oczyszczona dynia bez skóry pokrojona w kostkę o średnicy 8 - 12mm. Nieoblodzona, bez śladów przebarwień, szkodników, zepsucia - 280 kg;

Część zamówienia: LOT-0006 Część nr 6 – Jaja świeże Jaja duże świeże klasa wagowa L – masa od 63 g do 73 g - 90000 szt.

Część zamówienia: LOT-0007 Część nr 7 – Ziemniaki jadalne 1) Ziemniaki jadalne o kalibrażu nie mniejszym niż 40 mm, zdrowe, czyste, suche, jedno-odmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki o masie max. 15kg - 40000 kg;2) Ziemniaki wczesne jadalne o kalibrażu nie mniejszym niż 30mm, zdrowe, czyste, suche, jedno-odmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych i pleśni. Worki o masie max. 15kg Dostępne w okresie kwiecień – czerwiec - 13000 kg.

Część zamówienia: LOT-0008 Część nr 8 – Artykuły spożywcze różne 1) Ananas plastry puszka 565 g - (ananas plastry,woda,cukier,kwasek cytrynowy .Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru .Masa po odsączeniu 340g) - 240 szt.;2) Bazylia suszona 10g (suszone, rozdrobnione ziele Ocimum basilicum bez łodygi, zanieczyszczeń. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 150 szt.;3) Brzoskwinie połówki w lekkim syropie puszka 820g (brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacze. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru. Masa netto po odsączeniu 465g) - 420 szt.;4) Budyń w proszku 40g, smak śmietankowy i waniliowy (bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, szkodliwych substancji pomocniczych, bez substancji słodzących. Opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 500 szt.;5) Budyń w proszku 1 kg, smak śmietankowy i waniliowy (bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, szkodliwych substancji pomocniczych, bez substancji słodzących. Opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 30 kg;6) Groch łuskany połówki, opakowanie max. 5 kg - (groch łuskany połówki, suchy, dobrej jakości, bez uszkodzeń, z nasion groszku zielonego. Bez dodatków i zanieczyszczeń, opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche. Bez zanieczyszczenia glutenem ani informacji na opakowaniu o możliwości wystąpienia go w produkcie jako alergenu) - 200 kg;7) Chrzan tarty bez konserwantów słoik 235g (korzeń chrzanu min. 75%, cukier, cytryna, woda, olej rzepakowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Bez oleju palmowego i substancji słodzących za wyjątkiem cukru, bez sztucznych barwników, aromatów, zagęstników) - 150 szt.;8) Ciastka różne opak. max. 2 kg (pierniki, wafle przekładane, markizy, kruche z dżemem. Opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 30 kg;9) Ciastka wielozbożowe 300g (6x50g) (zboża min. 70% [mąka pszenna 50,8%, zboża pełnoziarniste 20%, cukier, olej rzepakowy, substancja wypełniająca, składniki mineralne, mleko w proszku, substancje spulchniające, emulgatory, aromaty. Bez oleju palmowego i substancji słodzących za wyjątkiem cukru, bez sztucznych barwników) - 1500 szt.;10) Cukier biały drobnoziarnisty 1 kg (w torebkach papierowych po 1 kg, otrzymany z buraków cukrowych, nie pozostawiający osadu po rozpuszczeniu. Opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 1800 kg;11) Cukier puder 0,5 kg (otrzymany z buraków cukrowych, nie pozostawiający osadu po rozpuszczeniu, suchy, sypki nie zbrylony, wolny od zapachów obcych, opakowanie bez uszkodzeń, czyste) - 30 kg;12) Cukier wanilinowy opakowanie 16g (mieszanka cukru (sacharozy) z waniliną. Biały, drobnoziarnisty, bez zanieczyszczeń. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 600 szt.;13) Cukier z naturalną wanilią opakowanie 10g (cukier, wanilia naturalna min 6%. Bez zanieczyszczeń. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 150 szt.;14) Curry w proszku bez soli, opakowanie 50g (mieszanka suszonych, zmielonych przypraw z przeważającą ilością kurkumy, minimum 7 – składnikowa, bez dodatku soli i substancji słodzących, sztucznych barwników, konserwantów i aromatów. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche. Opakowania max. 50g lub mniejsze) - 30 szt.;15) Cynamon mielony opakowanie 15g (uzyskany z kory drzewa z rodzaju Cinnamomum, proszek. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 100 szt.;16) Czosnek suszony mielony opakowanie 20g (Drobno mielony, bez zbryleń, zanieczyszczeń, innych dodatków. Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 300 szt.;17) Ciecierzyca gotowana puszka 400g (ciecierzyca, woda, sól, kwas cytrynowy. Bez innych dodatków, przeciwutleniaczy. Gotowa do spożycia, w wodzie, masa netto po odsączone 240g) - 300 szt.;18) Dżem różne smaki, niskosłodzony 1 kg – truskawkowy, morelowy, czarna porzeczka, wiśniowy (cukier, owoce, woda, substancja żelująca - pektyny, regulator kwasowości - kwas cytrynowy. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru. Zawartość cukru nie więcej niż 35g/100g produktu) - 60 kg;19) Dżem różne smaki, niskosłodzony 25g (owoce (35 - 40%), cukier max 40% w 100g produktu, woda, substancja żelująca - pektyny, substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru, aromatów, sztucznych barwników) - 20000 szt.;20) Fasola sucha Jaś karłowy - opakowanie max. 5 kg (Opakowanie bez uszkodzeń, szkodników czyste, suche) - 200 kg;21) Fasola czerwona w zalewie, puszka 400g (czerwona fasola, woda, sól. Masa netto po odsączeniu min. 200g, bez cukru i substancji słodzących, konserwantów, przeciwutleniaczy, bez innych dodatków) - 40 szt.;22) Fasola szparagowa zielona cięta konserwowa, słoik 0,9l (fasola szparagowa, woda, sól. Bez konserwantów, przeciwutleniaczy, innych dodatków) - 30 szt.;23) Galaretka owocowa bez cukru 1kg, w proszku, różne smaki (Żelatyna wieprzowa, kwas cytrynowy; aromat, barwniki naturalne: np. soku buraczanego, czarnej marchwi. Bez cukru i innych substancji słodzących, sztucznych barwników i aromatów. Opakowania 250 – 1000g - 120 kg;24) Galaretka owocowa w proszku 75g, słodzona, różne smaki (cukier, żelatyna, kwas cytrynowy, barwniki wyłącznie naturalne, aromat. Bez substancji słodzących za wyjątkiem cukru) - 100 szt.;25) Goździki całe opakowanie 8g (100% pączki kwiatowe goździkowca korzennego, bez dodatków i zanieczyszczeń, opakowanie bez uszkodzeń, szkodników, czyste, suche) - 50 szt.;26) Herbata expresowa w saszetkach, opakowanie max 50 sztuk (100% czarna herbata, bez dodatków i zanieczyszczeń, pakowana w saszetki o masie 1,6 – 2g, opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 30 op.;27) Herbata czarna indyjska granulowana, opakowanie 100g (100% czarna herbata, bez dodatków i zanieczyszczeń, opakowanie bez uszkodzeń, czyste, suche) - 500 op.;Z uwagi na ograniczoną liczbę znaków - dalszy opis w SWZ.

Część zamówienia: LOT-0009 Część nr 9 – Mięso, wędliny, drób I. MIĘSO WIEPRZOWE:1) Karkówka bez kości świeża - Odcinek szyjny półtuszy wieprzowej, klasa I. Charakteryzująca się jasnoczerwoną barwą, elastycznym mięsem, prawidłowo wykrwawionym, bez przebarwień, uszkodzeń mechanicznych, śladów pleśni, oślizgłości i pozostałości kości - 1000 kg;2) Schab bez kości świeży – Mięso z odcinka pomiędzy kością łopatkową a żebrami, po obu stronach kręgosłupa, klasa I. Maksymalna grubość tłuszczu zewnętrznego do 3 mm. Brak obecności białych przerostów, charakteryzująca się jasnoczerwoną barwą, elastycznym mięsem, prawidłowo wykrwawionym, bez przebarwień, uszkodzeń mechanicznych, śladów pleśni, oślizgłości i pozostałości kości - 4500 kg;3) Szynka kulka bez kości świeża - Mięso wieprzowe od szynki z okolic tylnej nogi świni, klasa I. Bez ścięgien i tkanki łącznej, charakteryzująca się jasnoczerwoną barwą, elastycznym mięsem, prawidłowo wykrwawionym, bez przebarwień, uszkodzeń mechanicznych, śladów pleśni, oślizgłości i pozostałości kości - 1000 kg;4) Żeberka wieprzowe paski świeże – Mięso pochodzące z rozbioru młodych sztuk, klasa I. Pocięte na paski o długości 40 – 60 cm, szerokości 8-10 cm, grubości min. 5 cm. Czysta, niezakrwawiona, bez przekrwień, pomiażdżonych kości, bez oślizgłości. Wymaga się min. 70% mięsa - 200 kg;5) Polędwiczka wieprzowa świeża - część tylnej półtuszy wieprzowej, długi, chudy, wąski mięsień, klasa I. Charakteryzująca się jasnoróżową barwą, elastycznym mięsem, bez zacieków, uszkodzeń mechanicznych, śladów pleśni, oślizgłości i pozostałości kości - 1900 kg;II. MIĘSO WOŁOWE:1) Wołowina zrazowa górna świeża - mięso ze środkowej i podogonowej części udźca wołowego, klasa extra. Mięso czyste, bez uszkodzeń, błon ścięgnistych, zanieczyszczeń, odkostnione, o zwartej tkance mięśniowej. Barwa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej. Bez uszkodzeń mechanicznych, śladów pleśni, oślizgłości - 600 kg;III. WĘDLINY:1) Szynka wieprzowa wędzona parzona, niemielona - Mięso wieprzowe od szynki min. 98%, peklosól, przyprawy naturalne. Dostępne dwa warianty smakowe: naturalna oraz z przyprawami. Bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników, wypełniaczy. Wędlina z całego kawałka mięsa bez skóry, kości, ścięgien i błon. Soczysta konsystencja bez wycieku, czysta i sucha powierzchnia, złocista barwa, smak i zapach zgodny z przyprawami. Niedopuszczalny smak lub zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Bez wyraźnych złogów tłuszczu .Produkt nie będący substytutem, przeznaczony do bezpośredniego spożycia na zimno lub gorąco. Pakowana próżniowo, z minimalną datą przydatności do spożycia 10 dni - 3500 kg;2) Schab wieprzowy pieczony w kawałku naturalny/ z ziołami/ z czosnkiem - Mięso wieprzowe ze schabu min. 98%, peklosól, przyprawy naturalne. Różne warianty smakowe w zależności od dodanych ziół: naturalny, z ziołami (możliwy dodatek koperku, natki pietruszki, majeranku, bazylii, kminku, lubczyku), z czosnkiem. Bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników, wypełniaczy. Wędlina z całego kawałka mięsa bez skóry, kości, ścięgien i błon. Konsystencja bez wycieku, powierzchnia sucha, smak i zapach zgodny z przyprawami. Niedopuszczalny smak lub zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Bez złogów tłuszczu.Produkt nie będący substytutem, przeznaczony do bezpośredniego spożycia na zimno lub gorąco. Pakowana próżniowo, z minimalną datą przydatności do spożycia 10 dni - 4000 kg;3) Kiełbasa śląska – mięso wieprzowe 80% /-5%, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, bez składników szkodliwych - 60 kg;4) Filet z indyka parzony biały - Mięso z piersi indyka min. 98%, peklosól, przyprawy naturalne lekkostrawne. Bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników, wypełniaczy. Wędlina z całego kawałka mięsa bez skóry, kości, ścięgien i błon. Soczysta konsystencja bez wycieku, czysta i sucha powierzchnia, smak i zapach zgodny z przyprawami. Niedopuszczalny smak lub zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Produkt nie będący substytutem, przeznaczony do bezpośredniego spożycia na zimno lub gorąco. Pakowana próżniowo, z minimalną datą przydatności do spożycia 10 dni - 2500 kg;5) Szynka z fileta kurczaka – Mięso z piersi kurczaka min. 98%, peklosól, przyprawy naturalne lekkostrawne. Bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników, wypełniaczy. Wędlina z fileta z piersi kurczaka bez skóry, kości, ścięgien i błon. Soczysta konsystencja bez wycieku, czysta i sucha powierzchnia, smak i zapach zgodny z przyprawami. Niedopuszczalny smak lub zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Produkt nie będący substytutem, przeznaczony do bezpośredniego spożycia na zimno lub gorąco. Pakowana próżniowo, z minimalną datą przydatności do spożycia 10 dni. - 3900 kg;6) Boczek wędzony parzony – bez składników szkodliwych, pakowany próżniowo z minimalną datą przydatności do spożycia 14 dni. - 50 kg;7) Smalec kostka 200g - bez składników szkodliwych, z minimalną datą przydatności do spożycia 14 dni. - 25 kg;8) Słonina surowa świeża - 30 kg ;9) Kaszanka gryczana/jęczmienna – pakowana w opakowania o masie max.1 kg - 50 kg;IV. DRÓB ŚWIEŻY1 ) Kurczak świeży patroszony cały ze skórą - Mięso nie rozmrażane. Umyty, patroszony, z usuniętymi łapami i podrobami. Bez obcych zanieczyszczeń, krwi, przebarwień czy nalotów. Zapach świeżego mięsa drobiowego, bez obcych zapachów czy woni świadczących o rozkładzie. Mięso jędrne i sprężyste o bladoróżowej barwie. - 300 kg ;2 ) Noga z kurczaka ze skórą i kością 250g -300g - Część kurczaka obejmująca udko i podudzie (pałkę). Mięso nie rozmrażane, umyte, z kością i skórą. Barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowo-czerwona, zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości. Mięso jędrne i sprężyste bez obcych zanieczyszczeń, krwi, przebarwień czy nalotów. - 2500 kg ;Z uwagi na ograniczoną liczbę znaków - dalszy opis w SWZ.

Część zamówienia: LOT-0010 Część nr 10 – Pieczywo 1) Chleb pszenno-żytni 0,5 kg krojony - zaw.mąki żytniej typu 720 min. 30%, mąka pszenna na zakwasie z dodatkiem drożdży, woda, cukier/miód naturalny, sól. Bez dodatku konserwantów, emulgatorów, barwników, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 24000 szt.;2) Chleb razowy krojony 0,5 kg – wytwarzany z mąki żytniej razowej typu 2000 min. 65%, mąka żytnia typu 720, płatki żytnie, sól, naturalny zakwas żytni, cukier/miód naturalny. Bez dodatku konserwantów, emulgatorów, barwników, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 21000 szt.;3) Bułka zwykła pszenna wrocławska 80g – mąka pszenna typ 550, drożdże cukier, sól, dodatek oleju. Bez dodatku konserwantów, emulgatorów, barwników, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 8000 szt.;4) Bułka drożdżowa słodka 80g - wsad z twarogiem, dżemem, owocami, makiem. Mąka pszenna, cukier, sól, jaja, drożdże, mleko, masło lub olej rzepakowy, wsad. Bez dodatku konserwantów, zagęstników, emulgatorów, oleju palmowego. Nie z gotowych mieszanek, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 6000 szt.;5) Ciasto drożdżowe z kruszonką niskosłodzone (mąka pszenna, woda, cukier, masło lub olej rzepakowy, kwas cytrynowy, jaja, drożdże, kwas askorbinowy. Bez sztucznych barwników i aromatów, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 200 kg;6) Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami niskosłodzone (mąka pszenna, woda, cukier, masło lub olej rzepakowy, kwas cytrynowy, jaja, drożdże, kwas askorbinowy, owoce sezonowe) bez sztucznych barwników, aromatów i oleju palmowego, bez dodatku zagęstników, emulgatorów. Nie z gotowych mieszanek, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 500 kg;7) Babka piaskowa /cytrynowa 400g – mąka pszenna, maka ziemniaczana, olej rzepakowy, cukier, jaja, środek spulchniający, cytryna. Bez sztucznych barwników i aromatów, zagęstników, emulgatorów, oleju palmowego. Nie z gotowych mieszanek i półproduktów ,bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 80 szt.;8) Jagodzianka 80g (mąka pszenna, cukier, sól, jaja, drożdże, mleko, masło lub olej rzepakowy. Wsad bez dodatku konserwantów, zagęstników, emulgatorów, oleju palmowego. Nie z gotowych mieszanek, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 700 szt.;9) Bułka tarta 0,5kg; z bułki lub pieczywa pszennego, wysuszonego i zmielonego - 400 kg;10) Bułka razowa z ziarnami 90g (z mąki pszennej typu 1850 z dodatkiem mąki pszennej typu 750-850, drożdże, cukier, sól, dodatek oleju, kilka rodzajów ziaren. Bez dodatku konserwantów, emulgatorów, oleju palmowego, barwników, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 5000 szt.;11) Bułka grahamka 90g (mąka pszenna graham min. 60%, woda, drożdże, sól, mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, kwas askorbinowy, serwatka. Bez dodatku emulgatorów, barwników, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 2000 szt.;12) Precel pszenny z makiem 80-100g (mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, cukier, sól, zakwas pszenny, kwas askorbinowy, mak, sezam lub siemię lniane. Bez dodatku emulgatorów, barwników, oleju palmowego, bez dodatku środków słodzących za wyjątkiem cukru i miodu - 6000 szt.;

Część zamówienia: LOT-0011 Część nr 11 – Ryby świeże, mrożone, wędzone, solone oraz konserwy rybne 1) Filet z dorsza atlantyckiego mrożony kl. I - dozwolone następujące gatunki. dorsz atlantycki, sorsz zimowy, plamiak. Bez skóry, bez glazury, ości, bez skrzeli i płetw z czystym jasnobiałym mięsem, pakowany w tafle o masie max. 8kg. Waga pojedynczego fileta 150 – 170g. Bez obcych posmaków i zapachów świadczących o nieświeżości - 2500 kg;2) Filet z miruny ze skórą mrożony kl.I – bez glazury bez ości, bez skrzeli i płetw, z czystym, jasnobiałym mięsem, pakowany w tafle o masie max. 8kg. Waga pojedynczego fileta 120 – 170g. Bez obcych posmaków i zapachów świadczących o nieświeżości - 100 kg;3) Tuńczyk w kawałkach w oleju roślinnym puszka 170g – duże kawałki tuńczyka w oleju roślinnym słonecznikowym, rzepakowym lub oliwie z oliwek z dodatkiem wody i soli. Bez innych dodatków. Produkt sterylizowany, bez obcych posmaków zapachów świadczących o nieświeżości. Procentowy udział ryby min. 70% - 500 szt.;4) Śledziowe filety a'la matias Premium A4 – solone filety ze śledzia atlantyckiego w oleju, w wiaderku o masie max. 4 kg, pozbawione skóry i ości, przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Bez obcych posmaków i zapachów świadczących o nieświeżości. Minimalna masa fileta: 100g. Procentowy udział ryby min. 80% - 250 kg;5) Łosoś atlantycki świeży filet – łosoś atlantycki hodowlany (Salmo Salar), płat bez skóry i ości, o intensywnym, różowo – pomarańczowym kolorze mięsa i błyszczącej, nie matowej, lekko śliskiej, ale nie lepkiej powierzchni. Z podanym terminem ważności na opakowaniu. Mięso jędrne, sprężyste, po naciśnięciu wracające do pierwotnego kształtu, bez obcego posmaku i zapachu świadczącego o nieświeżości, bez plam, zanieczyszczeń, uszkodzeń mechanicznych - 200 kg;6) Makrela wędzona na gorąco kl. I - tuszki o wadze 200 - 350g, w opakowaniu z folii PE lub kartonie, szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zawierające datę produkcji i termin ważności. Produkt musi być świeży, wolny od zanieczyszczeń, zapleśnień, uszkodzeń mechanicznych i obecności szkodników, bez obcych posmaków i zapachów świadczących o nieświeżości - 220 kg;7) Pstrąg tęczowy wędzony na gorąco kl. I - tuszki o wadze 250 - 500g, w opakowaniu z folii PE lub kartonie, szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zawierające datę produkcji i termin ważności. Produkt musi być świeży, wolny od zanieczyszczeń, zapleśnień, uszkodzeń mechanicznych i obecności szkodników, bez obcych posmaków i zapachów świadczących o nieświeżości - 160 kg;
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3212100, 3311000, 15000000, 15100000, 15300000, 15500000, 15511000, 15800000, 15810000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze