Przetarg 11618729 - Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów...
Analizuj | Zamówienie 11618729 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-23 |
przedmiot ogłoszenia | Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2026 w podziale na 10 części. Cz ęść zamówienia: LOT-0001 Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców Warzywa i owoce powinny być:− świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,− kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,− prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,− średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,− bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,− wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcychzapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.− Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środkówochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część zamówienia: LOT-0002 Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:− wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałychzlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych,− smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych,− owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lubszkodniki. Część zamówienia: LOT-0003 Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych Część zamówienia: LOT-0004 Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj Jaja powinny być:− świeże,− waga co najmniej 75g,− skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona,− białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,− tarcza zarodkowa niewidoczna,− zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część zamówienia: LOT-0005 Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:− masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta,smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy,− twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolitaw całej masie,− śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bezpodstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnymsmaku, bez obcych smaków i zapachów;− ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów,obcych ciał, barwa jednolita,− desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminemważności na opakowaniu. Część zamówienia: LOT-0006 Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:− świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,− foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany),− skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,− miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeńoraz obecności grudek mąki lub soli,− miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony).Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcychzapachów. Część zamówienia: LOT-0007 Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryb i przetworów z ryb Ryby powinny posiadać:− przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy rybświeżych),− zapach neutralny,− wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytkówświadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą. Część zamówienia: LOT-0008 Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktówmięsnych Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe:− elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych zesobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brakostatniego członu skrzydła,− połówka oraz ćwiartka przednia mogą być z szyją lub bez szyi,− barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, niedopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza sięprzyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszczasię lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła,− zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,− niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przezdrobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe:− mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,− konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,− smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznakzaparzenia i zepsucia.Wędliny i podroby powinny posiadać:− klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą,równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jejpęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;− przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawytowaru;− przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawytowaru. Część zamówienia: LOT-0009 Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego(dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczeniado Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). Część zamówienia: LOT-0010 Część nr 10 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych – vege - artykuły dopuszczone do powszechnego stosowania i posiadające wszelkie wymagane zezwolenia i atesty;- artykuły w oryginalnych opakowaniach, bez śladów ingerencji, przepakowania, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i ustaleniami osób zamawiających;- co najmniej 2 miesięczną data przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3142500, 15112000, 15114000, 15119000, 15131130, 15131500, 15200000, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15812000 |
forma | przetarg inny |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |