Przetarg 11618729 - Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów...

   
Analizuj Zamówienie 11618729
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-23
przedmiot ogłoszenia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu na rok 2026 w podziale na 10 części.
Cz
ęść zamówienia: LOT-0001 Część nr 1 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców Warzywa i owoce powinny być:− świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste,− kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,− prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,− średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,− bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,− wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcychzapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.− Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środkówochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.

Część zamówienia: LOT-0002 Część nr 2 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:− wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałychzlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych,− smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych,− owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lubszkodniki.

Część zamówienia: LOT-0003 Część nr 3 Sukcesywne dostawy warzyw i owoców przetworzonych Warzywa i owoce przetworzone powinny być dostarczone w opakowaniach szczelnych, nieuszkodzonych

Część zamówienia: LOT-0004 Część nr 4 Sukcesywne dostawy jaj Jaja powinny być:− świeże,− waga co najmniej 75g,− skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona,− białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał,− tarcza zarodkowa niewidoczna,− zapach swoisty, bez obcych zapachów.

Część zamówienia: LOT-0005 Część nr 5 Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:− masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta,smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy,− twaróg półtłusty i chudy: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolitaw całej masie,− śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bezpodstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej; o czystym lekko kwaśnymsmaku, bez obcych smaków i zapachów;− ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów,obcych ciał, barwa jednolita,− desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminemważności na opakowaniu.

Część zamówienia: LOT-0006 Część nr 6 Sukcesywne dostawy pieczywa i pieczywa cukierniczego Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:− świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego,− foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany),− skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,− miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeńoraz obecności grudek mąki lub soli,− miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony).Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcychzapachów.

Część zamówienia: LOT-0007 Część nr 7 Sukcesywne dostawy ryb i przetworów z ryb Ryby powinny posiadać:− przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy rybświeżych),− zapach neutralny,− wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytkówświadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą.

Część zamówienia: LOT-0008 Część nr 8 Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktówmięsnych Mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe:− elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych zesobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brakostatniego członu skrzydła,− połówka oraz ćwiartka przednia mogą być z szyją lub bez szyi,− barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, niedopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza sięprzyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszczasię lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła,− zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,− niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przezdrobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.Mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe:− mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,− konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,− smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznakzaparzenia i zepsucia.Wędliny i podroby powinny posiadać:− klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą,równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jejpęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;− przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawytowaru;− przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawytowaru.

Część zamówienia: LOT-0009 Część nr 9 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego(dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczeniado Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).

Część zamówienia: LOT-0010 Część nr 10 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych – vege - artykuły dopuszczone do powszechnego stosowania i posiadające wszelkie wymagane zezwolenia i atesty;- artykuły w oryginalnych opakowaniach, bez śladów ingerencji, przepakowania, zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi i ustaleniami osób zamawiających;- co najmniej 2 miesięczną data przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia), co najmniej 14 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15112000, 15114000, 15119000, 15131130, 15131500, 15200000, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15812000
forma przetarg inny
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze