Przetarg 11638980 - Opis: Przedmiotem zamówienia jest „Sukcesywna dostawa...

   
Analizuj Zamówienie 11638980
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-24
przedmiot ogłoszenia
Opis: Przedmiotem zamówienia jest „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026” w podziale na siedem Części obejmujących dostawy artykułów żywnościowych z różnych branż sektora ro
lno – spożywczego dla poszczególnych czterech Zamawiających – Nabywców, to jest: 1 ) Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku (także Żłobek Krasnoludek w Olecku), 2) Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, 3) Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, 4) Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku. Przedmiot zamówienia obejmuje również dostarczenie przez Wykonawcę zamówionych artykułów żywnościowych, na podstawie zamówień częściowych, we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z ich wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych Zamawiających – Nabywców - wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego - Nabywcę którego dana dostawa będzie dotyczyć. Podział przedmiotu zamówienia wskazany został w Rozdziale IV Specyfikacji warunków zamówienia zwanej w dalszej części niniejszego ogłoszenia „SWZ”. Szkołą Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku jest Zamawiającym prowadzącym postępowanie w oparciu owyznaczenie w trybie art. 41 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2024 r. poz. 1320 wraz z późn. zm.) zwanej w dalszej części niniejszego ogłoszenia „ustawą Pzp” (pismo EK.8223.3.2025 z dnia 25 sierpnia 2025r. Zastępcy Burmistrza Olecka w sprawie wyznaczenia Zamawiającego do przeprowadzenia postępowań o udzieleniezamówienia publicznego w szkołach i przedszkolu) na rzecz wymienionych powyżej Zmawiających – Nabywców. W Rozdziale IV.A. SWZ Zamawiający wskazał opis części zamówienia. Wymagania Zamawiającego w zakresie przedmiotu zamówienia – jego specyfikacja, określenie wymagańjakościowych, jak i określenie sposobu jego realizacji zawarte zostały w treści SWZ, w szczególności w Rozdziale IV, IV.A. SWZ oraz Załącznikach stanowiących jej integralną część w tym w Załącznikach nr od 2.1. do 2.7. do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia, Załączniku nr 1 do SWZ Formularz Ofertowy oraz w Załączniku nr 8 do SWZ – Projekt umowy. Zamawiający zastrzega, że w ramach ogólnej wartości danejCzęści zamówienia na etapie realizacji zamówienia ma prawo do zmiany ilości asortymentu dostaw w poszczególnych pozycjach Załącznika nr od 2.1. do 2.7. do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia po cenach w nich określonych, przy czym zamówione ilości będą wynikały z aktualnych potrzeb Zamawiających – Nabywców. Podane w ww. Załącznikach ilości każdego asortymentu mają charakter szacunkowy. Zamawiający –Nabywcy zastrzegają sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Wykonawcy przysługuje wówczas tylko zapłata za faktycznie dostarczoną ilość asortymentu. Zamawiający – Nabywcygwarantują natomiast zakup minimum 50% wartości przedmiotu zamówienia.
Część zamówienia: LOT-0001 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 1. Mrożonki i ryby mrożone określone w Załączniku nr 2.1 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Części nr 1:1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe:• filety rybne po rozmrożeniu winny być całe, bez obcych zanieczyszczeń, na skórze może występować przezroczysty śluz. Powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi, bez pozostałości wnętrzności,• tusze ryb wędzonych powinny być całe, bez obcych zanieczyszczeń, jędrne, równomiernie wywędzone. Mięso soczyste, delikatne,• przetwory rybne winny być dostarczone w czystych, nieuszkodzonych, szczelnie zamkniętych opakowaniach. Produkty nie mogą wykazywać oznak zepsucia po otwarciu,• produkty mrożone winny być dostarczone w czystych, nieuszkodzonych, zamkniętych opakowaniach. Muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą posiadać, tzw. oparzeliny mrozowej, a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą, nie mogą być rozmrożone,• asortyment z oznakami zepsucia oraz kończącym się terminem przydatności do spożycia nie będzie przyjmowany przez Zamawiającego – Nabywcę,• produkty mrożone winny być dostarczone w czystych, nieuszkodzonych, zamkniętych opakowaniach. Muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi normami. Nie mogą wykazywać cech przerwania łańcucha chłodniczego, nie mogą być rozmrożone,• wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych,• smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych;

Część zamówienia: LOT-0002 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 2. Owoce, warzywa i jajka określone w Załączniku nr 2.2 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część nr 2. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe: • warzywa i owoce świeże nie objęte szczegółowymi normami muszą spełniać warunki trwałości i świeżości oraz wymagania normy ogólnej, zgodnie, z którą warzywa i owoce wprowadzone do obrotu muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być: całe, zdrowe, czyste, jędrne, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez śladów pleśni, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, miąższ owoców soczysty, wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, oznakowane krajem pochodzenia. Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń, • jaja konsumpcyjne w skorupie objęte przedmiotem zamówienia muszą pochodzić od kury domowej (Gallus gallus domesticus), z chowu ściółkowego (2) lub z chowu na wolnym wybiegu (1), lub z chowu ekologicznego (0), pierwszej klasy jakościowej (A), określane w kategorii wagowej jako duże (L), o masie pojedynczego jaja ≥ 63 g i < 73 g nadające się do bezpośredniego spożycia przez ludzi, • dostarczone jaja konsumpcyjne muszą posiadać następujące cechy jakościowe jaj klasy A:- skorupa i kutikula: normalny kształt, czysta, nieuszkodzona,- komora powietrzna: wysokość nieprzekraczająca 6 mm, nieruchoma; jednakże w odniesieniu do jaj, które mają być wprowadzane do obrotu jako jaja ekstra, wysokość nie może przekraczać 4 mm,- żółtko: podczas prześwietlania widoczne jako cień, bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem i powracające do centralnego położenia,- białko: przejrzyste, przezroczyste,- zarodek: rozwinięcie niewidoczne,- ciała obce: niedopuszczalne,- niezamierzony obcy zapach: niedopuszczalny,• każde jajo musi być ostemplowane 11-cyfrowym kodem (symbol hodowli i kraju oraz weterynaryjny nr identyfikacyjny fermy).

Część zamówienia: LOT-0003 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 3. Mięso i wyroby mięsne określone w Załączniku nr 2.3 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część 3. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe:• mięso wieprzowe i wołowe powinno posiadać następujące cechy jakościowe:mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione,konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się, smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia,• mięso i wyroby mięsne muszą być dostarczane w zamkniętych, plombowanych lub metkowanych opakowaniach bądź pojemnikach plastikowych z pokrywami. Pojemniki muszą być czyste i nieuszkodzone. Dostarczane mięso oraz wyroby mięsne muszą pochodzić od podmiotów zakwalifikowanych przez organy urzędowej kontroli żywności (Inspekcja Weterynaryjna, Państwowa Inspekcja Sanitarna) do działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej,• Wykonawca ma obowiązek dostarczania wyrobów, które w swoim składzie nie zawierają mięsa oddzielonego mechanicznie (MOM) z uwagi na niską wartość odżywczą oraz dużą zawartość tłuszczu,• przez cały okres realizacji zamówienia Wykonawca musi posiadać:aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu lub towaru będącego przedmiotem zamówienia, ważny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448);

Część zamówienia: LOT-0004 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 4. Drób świeży i wyroby drobiarskie określone w Załączniku nr 2.4 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część 4. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe: • mięso drobiowe powinno mieć następujące cechy jakościowe:elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu,• wędliny i podroby powinny posiadać: klasę przydatności, świeżość, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu,• przez cały okres realizacji zamówienia Wykonawca musi posiadać: aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu lub towaru będącego przedmiotem zamówienia, ważny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448).

Część zamówienia: LOT-0005 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 5. Nabiał i produkty mleczarskie określone w Załączniku nr 2.5 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część 5. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe: produkty powinny charakteryzować się następującymi cechami:- masło: barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy,- twaróg: smak i zapach czysty, barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie,- śmietana: powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów,- ser żółty: bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, barwa jednolita,- desery mleczne i jogurty: opakowania nieuszkodzone, z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.

Część zamówienia: LOT-0006 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 6. Pieczywo i wyroby piekarnicze określone w Załączniku nr 2.6 do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część 6. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego – Nabywcę, którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego – Nabywcy w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający – Nabywca ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego – Nabywcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do godziny 7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt. 10 niniejszego Rozdziału SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spożywczych z różnych branż sektora rolno – spożywczego spełniał dodatkowo następujące wymagania jakościowe:• wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe: świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego – Nabywcy, foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany), skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona, miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony),• wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część zamówienia: LOT-0007 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na rok 2026 Część nr 7. Artykuły spożywcze określone w Załączniku nr 2.7. do SWZ – Szczegółowe Zestawienie Ilościowe Przedmiotu Zamówienia Część 7. 1. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy we własnym zakresie, na własny koszt i ryzyko włącznie z jego wniesieniem do pomieszczeń magazynów żywnościowych: Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Olecku, Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Olecku, Szkoły Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Gąskach, Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi Krasnal w Olecku wskazanych w zamówieniu częściowym przez Zamawiającego–Nab., którego dana dostawa będzie dotyczyć.2. Wykonawca ma obowiązek dostaw przedmiotu zamówienia w ilości i asortymencie określonym w zamówieniu częściowym zgłoszonym drogą mailową lub telefonicznie przez osobę upoważnioną ze strony Zamawiającego–Nab. w terminie nie dłuższym niż 1 dzień roboczy od daty otrzymania zamówienia, chyba że Zamawiający–Nab. ustali dłuższy termin. W przypadku jeżeli następny dzień od złożenia zamówienia częściowego stanowi dzień wyłączony z dostaw, wskazany poniżej, termin dostawy zamówionych artykułów przypada na pierwszy dzień roboczy następujący po dniu objętym wyłączeniem3. Dostawa zamówienia będzie odbywała się codziennie, w zależności od potrzeb do magazynu żywnościowego danego Zamawiającego–Nab. od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do godz.7.30 (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy), transportem spełniającym wymagania określone w pkt.10 Rozdz. SWZ.4. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia z należytą starannością i terminowo. 5. Ponadto Zamawiający wymaga aby oferowany asortyment w poszczególnych Częściach odpowiadających dostawom artykułów spoż. z różnych branż sektora rolno–spoż. spełniał dodatkowo nast. wymag. jakościowe:przyprawy i sosy powinny mieć następujące cechy jakościowe:opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne, wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia; konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna, smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów, właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych;mąka powinna mieć następujące cechy jakościowe: opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne, wygląd, tekstura i konsystencja: barwa biała z odcieniem żółtawym; konsystencja gładka, śliska w dotyku, sypka, bez grudek, smak: swoisty dla danej mąki, zapach: przyjemny, swoisty, charakterystyczny dla danej mąki, bez obcych zapachów, właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak obecności zanieczyszczeń fizycznych i biologicznych;makaron powinien mieć następujące cechy jakościowe: opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne, wygląd, tekstura i konsystencja: barwa jednolita, kremowa lub jasnożółta bez pęknięć i rys, prawidłowy kształt, całe elementy, bez zanieczyszczeń fizycznych, błyszcząca powierzchnia, tekstura i konsystencja charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia i formy, suchy, gładka powierzchnia, szklisty po przełamaniu, bez oznak lepkości i grudek, po ugotowaniu elastyczny, zachowuje pierwotny kształt, nie skleja się i nie ciemnieje, smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki, właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, obecności pleśni, szkodników, bakterii chorobotwórczych;kasze, ryż, produkty zbożowe powinny mieć następujące cechy jakościowe: smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne,wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, suche, bez oznak lepkości i grudek, smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki, zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych, właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych;herbaty powinny mieć następujące cechy jakościowe: opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne, wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego rodzaju produktu zabarwienie, jednolite, wygląd naparu żywy, tekstura i konsystencja sypkie, suche, w zależności od stopnia rozdrobnienia liści czy dodatku owoców, bez grudek, zlepień, torebki całe, suche, granulat suchy bez zbryleń i grudek, smak naparu: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku lub dodatków, bez obcych posmaków, zapach: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku i dodatków, bez obcych zapachów, właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych;sól, cukier, wyroby cukiernicze, kakao powinny mieć następujące cechy jakościowe: opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne,
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3100000, 3142500, 3200000, 3210000, 3212000, 3220000, 15000000, 15100000, 15110000, 15111000, 15111100, 15112000, 15112100, 15113000, 15130000, 15131120, 15131130, 15131135, 15131400, 15131500, 15200000, 15220000, 15221000, 15240000, 15300000, 15320000, 15330000, 15331170, 15331400, 15332400, 15332410, 15400000, 15500000, 15510000, 15530000, 15540000, 15550000, 15600000, 15612000, 15613000, 15614100, 15800000, 15810000, 15811000, 15812000, 15830000, 15842000, 15851100, 15860000, 15870000, 15871200, 15896000, 15981000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się