Przetarg 11618835 - Dostawa żywności [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa...
Analizuj | Zamówienie 11618835 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-23 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa żywności [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części. [3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4 ] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[8] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[9] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [10] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[11] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[12] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[12.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dla przewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[12.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[12.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwości określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[12.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [12.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0001 Część 1: mięso czerwone, wędliny z mięsa czerwonego, tłuszcze zwierzęce [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 1: mięso czerwone, wędliny z mięsa czerwonego, tłuszcze zwierzęce).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0002 Część 2: mięso drobiowe, wędliny z mięsa drobiowego [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 2: mięso drobiowe, wędliny z mięsa drobiowego).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0003 Część 3: pieczywo oraz wyroby piekarskie i cukiernicze [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 3: pieczywo oraz wyroby piekarskie i cukiernicze).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0004 Część 4: produkty głęboko mrożone [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 4: produkty głęboko mrożone).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0005 Część 5: nabiał i produkty mleczne [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 5: nabiał i produkty mleczne).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. Część zamówienia: LOT-0006 Część 6: warzywa i owoce [1] Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych do garnizonów wojskowych zlokalizowanych w Łasku i Sieradzu. [2] Zamówienie zostało podzielone na 6 części (Część 6: warzywa i owoce).[3] Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, z zastrzeżeniem, że oferta musi obejmować wycenę całego asortymentu stanowiącego przedmiot zamówienia w ramach wybranej części.[4] Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane przez siebie części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza ilości części, których wykonanie może zostać powierzone jednemu Wykonawcy.[5] Rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu zawiera formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ. [6] Wykonawca sporządza ofertę, określając ceny jednostkowe poszczególnych pozycji asortymentowych. Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SWZ stanowić będzie cennik do umowy o udzielenie zamówienia publicznego. [7] Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentu przewidzianego w Formularzu cenowym na inny asortyment w nim przewidziany (zmniejszenie lub zwiększenie ilości) z zastrzeżeniem, że nie może ulec zwiększeniu wartość całej umowy. Zmiana ta wymaga sporządzenia aneksu do umowy. [8] Jeżeli Zamawiający przewiduje wielkość opakowań jednostkowych dla danego asortymentu informacja taka jest zawarta w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe.[9] Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (tj. parametry, normy jakościowe oraz inne wymagania) zawiera załącznik nr 7 do SWZ. Dostarczony towar musi spełniać minimalne wymagania jakościowe zawarte w tym dokumencie.[10] Wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom wskazanym w OPZ. Dostarczane produkty muszą być świeże (dostawa przed upływem terminu przydatności do spożycia) oraz być w I gatunku. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z obowiązującymi przepisami zgodnie z obowiązującymi przepisami. [11] Zamawiający zastrzega sobie aby do pierwszej dostawy produktów spożywczych Wykonawca dołączył oświadczenie potwierdzające, że produkty spożywcze pochodzą od producenta będącego pod stałym nadzorem właściwej Weterynaryjnej Inspekcji Sanitarnej. Jeżeli produkty pochodzą od innego podmiotu niż ich producent Wykonawca dodatkowo dołączy zaświadczenie potwierdzające, iż podmiot ten jest pod stałym nadzorem właściwego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego. Wykonawca zobowiązany będzie przedstawić dokumenty, o których mowa powyżej na każde żądanie Zamawiającego.[12] Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego poinformowania Zamawiającego w przypadku występowania alergenów w dostarczonych produktach.[13] Wymagania Zamawiającego związane z dostawą produktów spożywczych:[13.1.] Wykonawca zapewnia specjalistyczny środek transportu odpowiedni dlaprzewożonego towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami - wymogi określone w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139), pod rygorem nie przyjęcia dostawy przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się odpowiednio zabezpieczyć towar na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu.[13.2.] Wykonawca będzie zapewniał dostawę przedmiotu zamówienia sukcesywnie wg asortymentów określonego w formularzu cenowym.[13.3.] Dostawy odbywać się będą w terminach uzgodnionych z zamawiającym z częstotliwością określoną w „Opisie przedmiotu zamówienia” każdorazowo, na podstawie zamówienia składanego przez zamawiającego. Zamówienie może być złożone telefonicznie, faksem lub emailem. Przy czym maksymalny termin realizacji dostawy od chwili złożonego zamówienia nie może przekroczyć 48 godzin.[13.4.] Wykonawca dostarczy towar do magazynu zamawiającego znajdującego się na terenie Jednostki Wojskowej 1158 w Łasku przy ul. 9-go Maja 95, Gucin 58a oraz na terenie Jednostki Wojskowej 1551 w Sieradzu przy ul. Wojska Polskiego 78, w godzinach pracy zamawiającego od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 11.00, gdzie odbędzie się ilościowy i jakościowy odbiór materiałów będących przedmiotem umowy. [13.5.] W przypadkach określonych we wzorze umowy – załącznik nr 8 do SWZ na wniosek Zamawiającego dostawy mogą być realizowane w obrębie odpowiedzialności 32 BLT tj. 9 powiatów woj. łódzkiego - bełchatowski, łaski, pabianicki pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński, wieruszowski, zduńskowolski. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze, używki |
kody CPV | 3200000, 15000000, 15100000, 15500000, 15810000, 15896000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |