Przetarg 11793227 - Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im....
| Analizuj | Zamówienie 11793227 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-30 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu w roku 2026 Część 1: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE- Mięso najwyższej jakości , świeże , niemrożone , nieroz mrażane , o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne ,elastyczne , pochodzące z produkcji krajowej .- Wędliny najwyższej jakości , świeże , osłony ściśle przylegające do farszu , o czystej , suchej powierzchni oraz charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie .-Wędliny powinny być powinna być pakowane w atmosferze chronionej- Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej , mięso powinno być soczyste , zapach , konsystencja . powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości i jakości produktu, dopuszczona niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej .- W przypadku mięs tłustych ( karczek oraz błon np. schab b/k) Wędliny , szynki i kiełbasy - zawartość mięsa min. 85%, smak i zapach charakterystyczny- Dla mięsa peklowanego , parzonego i użytych przypraw , konsystencja ścisła , barwa na przekroju jasno różowa.- Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego . Część 2: Warzywa i owoce mrożone oraz ryby mrożoneOwoce i warzywa mrożone najwyższej jakości , pierwszego gatunku , o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktuwyjściowego , sypkie , nie zbrylowane.Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykułyżywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% jej wartości.Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2) świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane produkty będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającyminformacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datęprzydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produktdo obrotu )5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywanie dostarczanego towaru,produkty przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI DLAMROŻONEK :1) Produkty przypominające bryłę lodu , tj. zbite w kulę ( wyjątek stanowi posiekany szpinak iburaki ) , produkty szare , sine , mrożonki bez opakowania tzw. na wagę . których opakowanienosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku Część 3: Produkty mleczarskie - NabiałProdukty mleczarskie i nabiałZamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO :1) dla wyrobów mleczarskich : obce posmaki , zapachy , smak gorzki , mocno kwaśny , słony ,stęchły , mdły , zanieczyszczenia mechaniczne , organiczne , objawy pleśnienia , psucia ,uszkodzenia mechaniczne , zdeformowanie, zgniecenia , porozrywanie , obecność szkodnikóworaz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań. Część 4: Owoce i warzywa świeże i jajka .Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla warzyw i owoców : zniekształcenia mechaniczne , oznaki choroby, zaparzenie , zgnicie ,zbyt przerośnięte , obce zapachy , pozostałości środków ochrony roślin.JajaJaja kurze klasy A , konsumpcyjne , Masa L - jaja o wadze jednostkowej od 63 do 73 gramZamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla jaj : roztrzaskane skorupki jaj , wgniecenia , pęknięcia skorupki , zepsucie Część 5: Pieczywo i wyroby piekarskie.Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości , asortymencie icenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla pieczywa: pieczywo zdeformowane , zgniecione ,uszkodzone mechanicznie , pieczywozabrudzone ,spalone , miękki , lepki ,niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli ,smak gorzki , kwaśny , zbyt słony lub niesłony , ciasta zabrudzone ,spalone, niedopieczone , owyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta , kruszące się , objawy pleśnienia . psucia ,uszkodzenia mechaniczne , ciasta zdeformowane , zgniecione , porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości Część 6: Artykuły różne spożywcze , sypkie , drobne i przyprawyZamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru przy niezmienionej całkowitejwartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla produktów sypkich : produkty , które po obróbce termicznej zgodnej z opisem naopakowaniu ulegają rozgotowaniu , produkty które mają obce posmaki ,zapachy , którychopakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku , obecnośćszkodników oraz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań . Część 7: Wyroby garmażeryjne , dania gotowe.Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla dań gotowych - garmażerki : smaki kwaśny , gorzki , zbyt słony lub niesłony , obceposmaki zapachy , obce posmaki , zapachy , obecność szkodników , nalot pleśni ,niedopieczone. Część 8: Soki i musy jednodniowe owocowo - warzywneSok - produkt otrzymany z dojrzałych , świeżych lub przechowywanych owców lub warzyw , jednego lub większej liczbygatunków . Posiadający barwę, smak i zapach charakterystyczny dla soku z owoców lub warzyw z których pochodzą ,zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany . Soki mogą być produkowane z zagęszczonych soków lub przecierów przezodtworzenie udziału wody usuniętej w procesie zagęszczenia soku lub przecieru i odtworzenie aromatu oraz , gdy jest towskazane , miazgi usuniętej z soku, lecz odzyskanej w procesie technologicznym . Do soków zgodnie z przepisamikrajowymi i unijnymi nie wolno dodawać konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych wprocesie zagęszczenia soków i przecierów.Nie wolno dodawać żadnych substancji poprawiających smak , barwę lubkonsystencję soku . Barwa , smak i aromat soku musi pochodzić z owoców lub warzyw , z których został otrzymany .Wprzepisach restrykcyjnie określono ilość i rodzaj dozwolonych dodatków do soków , tj. witamin, soli mineralnych , kwasówspożywczych. Do wszystkich soków owocowych oraz pomidorowego zabroniony jest dodatek cukrów ( cukru białego ,syropu cukrowego , syropu glukozowo - fruktozowego , fruktozy , glikozy itd.) SP4/2632/2/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15100000, 15110000, 15131100, 15131130, 15131135, 15131310, 15220000, 15300000, 15320000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15894300 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |