Przetarg 11793227 - Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im....

   
Analizuj Zamówienie 11793227
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-30
przedmiot ogłoszenia
Dostawa Żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Bytomiu w roku 2026

Część 1: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE- Mięso najwyższej jakości , świeże , niemrożone , nieroz
mrażane , o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne ,elastyczne , pochodzące z produkcji krajowej .- Wędliny najwyższej jakości , świeże , osłony ściśle przylegające do farszu , o czystej , suchej powierzchni oraz charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie .-Wędliny powinny być powinna być pakowane w atmosferze chronionej- Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej , mięso powinno być soczyste , zapach , konsystencja . powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości i jakości produktu, dopuszczona niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej .- W przypadku mięs tłustych ( karczek oraz błon np. schab b/k) Wędliny , szynki i kiełbasy - zawartość mięsa min. 85%, smak i zapach charakterystyczny- Dla mięsa peklowanego , parzonego i użytych przypraw , konsystencja ścisła , barwa na przekroju jasno różowa.- Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego .

Część 2: Warzywa i owoce mrożone oraz ryby mrożoneOwoce i warzywa mrożone najwyższej jakości , pierwszego gatunku , o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktuwyjściowego , sypkie , nie zbrylowane.Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykułyżywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% jej wartości.Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2) świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane produkty będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającyminformacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datęprzydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produktdo obrotu )5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywanie dostarczanego towaru,produkty przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI DLAMROŻONEK :1) Produkty przypominające bryłę lodu , tj. zbite w kulę ( wyjątek stanowi posiekany szpinak iburaki ) , produkty szare , sine , mrożonki bez opakowania tzw. na wagę . których opakowanienosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku

Część 3: Produkty mleczarskie - NabiałProdukty mleczarskie i nabiałZamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO :1) dla wyrobów mleczarskich : obce posmaki , zapachy , smak gorzki , mocno kwaśny , słony ,stęchły , mdły , zanieczyszczenia mechaniczne , organiczne , objawy pleśnienia , psucia ,uszkodzenia mechaniczne , zdeformowanie, zgniecenia , porozrywanie , obecność szkodnikóworaz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań.

Część 4: Owoce i warzywa świeże i jajka .Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla warzyw i owoców : zniekształcenia mechaniczne , oznaki choroby, zaparzenie , zgnicie ,zbyt przerośnięte , obce zapachy , pozostałości środków ochrony roślin.JajaJaja kurze klasy A , konsumpcyjne , Masa L - jaja o wadze jednostkowej od 63 do 73 gramZamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla jaj : roztrzaskane skorupki jaj , wgniecenia , pęknięcia skorupki , zepsucie

Część 5: Pieczywo i wyroby piekarskie.Zamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości , asortymencie icenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla pieczywa: pieczywo zdeformowane , zgniecione ,uszkodzone mechanicznie , pieczywozabrudzone ,spalone , miękki , lepki ,niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli ,smak gorzki , kwaśny , zbyt słony lub niesłony , ciasta zabrudzone ,spalone, niedopieczone , owyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta , kruszące się , objawy pleśnienia . psucia ,uszkodzenia mechaniczne , ciasta zdeformowane , zgniecione , porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości

Część 6: Artykuły różne spożywcze , sypkie , drobne i przyprawyZamawiający zamawia,a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru przy niezmienionej całkowitejwartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla produktów sypkich : produkty , które po obróbce termicznej zgodnej z opisem naopakowaniu ulegają rozgotowaniu , produkty które mają obce posmaki ,zapachy , którychopakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku , obecnośćszkodników oraz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań .

Część 7: Wyroby garmażeryjne , dania gotowe.Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla dań gotowych - garmażerki : smaki kwaśny , gorzki , zbyt słony lub niesłony , obceposmaki zapachy , obce posmaki , zapachy , obecność szkodników , nalot pleśni ,niedopieczone.

Część 8: Soki i musy jednodniowe owocowo - warzywneSok - produkt otrzymany z dojrzałych , świeżych lub przechowywanych owców lub warzyw , jednego lub większej liczbygatunków . Posiadający barwę, smak i zapach charakterystyczny dla soku z owoców lub warzyw z których pochodzą ,zdolny do fermentacji lecz niesfermentowany . Soki mogą być produkowane z zagęszczonych soków lub przecierów przezodtworzenie udziału wody usuniętej w procesie zagęszczenia soku lub przecieru i odtworzenie aromatu oraz , gdy jest towskazane , miazgi usuniętej z soku, lecz odzyskanej w procesie technologicznym . Do soków zgodnie z przepisamikrajowymi i unijnymi nie wolno dodawać konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych wprocesie zagęszczenia soków i przecierów.Nie wolno dodawać żadnych substancji poprawiających smak , barwę lubkonsystencję soku . Barwa , smak i aromat soku musi pochodzić z owoców lub warzyw , z których został otrzymany .Wprzepisach restrykcyjnie określono ilość i rodzaj dozwolonych dodatków do soków , tj. witamin, soli mineralnych , kwasówspożywczych. Do wszystkich soków owocowych oraz pomidorowego zabroniony jest dodatek cukrów ( cukru białego ,syropu cukrowego , syropu glukozowo - fruktozowego , fruktozy , glikozy itd.)

SP4/2632/2/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15110000, 15131100, 15131130, 15131135, 15131310, 15220000, 15300000, 15320000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15894300
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze