Przetarg 11528369 - Dostawa artykułów spożywczych do jednostek...

   
Analizuj Zamówienie 11528369
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-02
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2026

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w okresie 12 miesięcy tj. o
d 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r. Zamówieniem niniejszym objęte są następujące jednostki organizacyjne Powiatu Płońskiego:1) I Liceum Ogólnokształcące ul. Płocka 56, 09-100 Płońsk,2) Zespół Szkół Nr 1 im. Stanisława Staszica w Płońsku, ul. Henryka Sienkiewicza 8, 09-100 Płońsk,3) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Płońsku, ul. Młodzieżowa 11/A , 09-100 Płońsk,4) Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Jońcu, Joniec 50, 09-131 Joniec,5) Zespół Szkół w Raciążu ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż,6) Dom Pomocy Społecznej w Karolinowie, Karolinowo 38, 09-120 Nowe Miasto,2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią: Wykazy asortymentowo-ilościowe (Załączniki Nr 1.1- 1.8.), Wymagania jakościowe dotyczące artykułów spożywczych (Załącznik Nr 1A) i Wymagania Zamawiającego odnośnie dostaw (Załącznik Nr 1B).3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkty świeże, pełnowartościowe, należytej jakości w pierwszym gatunku, wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami, w terminie, ilościach i asortymencie określonym przez Zamawiającego. Szczegółowe wymagania Zamawiającego co do jakości artykułów spożywczych stanowiących przedmiot zamówienia, stosownie do części zamówienia określone zostały w Załączniku Nr 1A.4. Ilości artykułów spożywczych określone w Wykazach asortymentowo-ilościowych (Załączniki Nr 1.1-1.8) są ilościami szacunkowymi określonymi w oparciu o analizę potrzeb Zamawiającego i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do zakupu podanej ilości. Ilości poszczególnych artykułów w ramach świadczonej dostawy mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego na co Wykonawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził roszczeń z tytułu zmian ilościowo-rodzajowych w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający może dowolnie zmniejszyć ilość zamawianych artykułów stanowiących przedmiot zamówienia poniżej ilości określonych szacunkowo w Wykazie w zależności od potrzeb. Zamawiający może również zwiększyć ilość zamawianych artykułów w zależności od potrzeb własnych do limitu posiadanych środków finansowych.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów spożywczych niż wymienione w Wykazach asortymentowo- ilościowych po cenach obowiązujących w cenniku Wykonawcy na dzień złożenia zamówienia przez Zamawiającego do limitu posiadanych środków finansowych.6. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany gramatur określonych w Wykazie asortymentowo-ilościowym w przedziale ± 20% wielkości opakowania tylko w przypadku gdy na rynku nie ma produktów w opakowaniach o wskazanej gramaturze. 7. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość dostarczonych artykułów i gwarantuje, że dostarczone artykuły posiadają termin przydatności do spożycia zgodny z wymaganiami Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia winien być określony na czytelnych etykietach umieszczonych na opakowaniach produktów lub załączony do dostarczonej partii. Szczegółowe wymagania w zakresie terminu przydatności określone zostały w Załączniku Nr 1 A do SWZ. 8. W przypadku etykiet nieczytelnych Wykonawca zobowiązuje się odebrać żywność jako nie spełniającą wymagań jakościowych na własny koszt i wymienić ją na wolną od wad na zasadach określonych we wzorze umowy. 9. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym nadanym przez producenta, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 10. Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym lub zleconym na swój koszt i własne ryzyko w miejsce wskazane przez pracownika jednostki, zgodnie z Załącznikiem Nr 1B do SWZ.11. Wykonawca zobowiązany jest również do rozładunku i wniesienia artykułów spożywczych. 12. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia właściwego transportu artykułów spożywczych w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów, ich walory odżywcze, smakowe i jakościowe. Dostawy będą realizowane transportem spełniającym wymagania niezbędne do transportu artykułów spożywczych, przystosowanym do przewozu żywności i odpowiadającym obowiązującym w tym zakresie przepisom, wymogom sanitarnym. Wykonawca bierze na siebie pełną odpowiedzialność za jakość dostarczonego towaru, kompletność asortymentu i zgodność dostaw z zamówienie oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 13. Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca zobowiązuje się posiadać decyzję właściwego organu odpowiedniego dla wybranych produktów, a w szczególności Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego rodzaju produktami będącymi przedmiotem zamówienia. 14. Wykonawca zobowiązuje się na każdorazowe żądanie Zamawiającego udowodnić, że zapewnił wymagany poziom bezpieczeństwa żywności na zrealizowaną przez siebie partię dostawy, w szczególności zobowiązuje się przedłożyć Zamawiającemu stosowne dokumenty poświadczające, że dostarczona przez niego żywność jest dopuszczona do obrotu handlowego i konsumpcji na terenie Rzeczypospolitej Polskiej (w tym stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające, że dostarczone mięso zostało poddane odpowiedniemu badaniu i nadaje się do bezpiecznego spożycia) oraz, że przewóz tej żywności odbył się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami i normami. 15. Artykuły spożywcze stanowiące przedmiot zamówienia, ich sposób opakowania i warunki transportu winny spełniać obowiązujące w tym zakresie przepisy
Część zamówienia: LOT-0001 Część 1 zamówienia: Mięso i przetwory Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.1, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ

Część zamówienia: LOT-0002 Część 2 zamówienia: Jaja Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.2, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ

Część zamówienia: LOT-0003 Część 3 zamówienia: Pieczywo Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.3, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.

Część zamówienia: LOT-0004 Część 4 zamówienia-Ciasta Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.4, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.

Część zamówienia: LOT-0005 Część 5 zamówienia-Owoce i warzywa Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.5, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.

Część zamówienia: LOT-0006 Część 6 zamówienia:Produkty mleczarskie Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.6, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.

Część zamówienia: LOT-0007 Część 7 zamówienia: Mrożonki: warzywa, owoce, ryby i potrawy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.7, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.

Część zamówienia: LOT-0008 Część 8 zamówienia:Artykuły różne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.8, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3212100, 3212211, 3220000, 3221112, 3221113, 3221240, 3221270, 3221310, 3221410, 3221420, 3221430, 3222210, 3222230, 15100000, 15110000, 15111000, 15112000, 15112300, 15113000, 15131130, 15220000, 15411000, 15500000, 15511000, 15512000, 15530000, 15542100, 15542300, 15544000, 15612100, 15800000, 15811000, 15811100, 15812000, 15812200, 15820000, 15831000, 15841000, 15842000, 15851000, 15863000, 15872000, 15896000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze