Przetarg 12191954 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Centrum...
| Analizuj | Zamówienie 12191954 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Centrum Usług Społecznych w Mikołowie - Dziennego Domu Pomocy w roku 2026 Część 1: Część 1: Mięso wieprzowe i wędliny1. Mięso najwyższej ja kości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące zubo: Mięso wieprzowe i wędlinyjni spełniających wymogi prawa UE i krajowego w zakresie bezpieczeństwa żywności.2. Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.3. Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.4. Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej.5. W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70 %, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.6. Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.7. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 2: Część 2: Mięso drobiowe1. Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z ubojni spełniających wymogi prawa UE i krajowego w zakresie bezpieczeństwa żywności.2. Mięso nie może być pakowane próżniowo.3. Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.4. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy do Zamawiającego.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 3: Część 3: Ryby1. Ryby świeże – mięso ryb powinno mieć świeży zapach, być pozbawione ości, jędrne i sprężyste, po lekkim naciśnięciu natychmiast wracać do stanu wyjściowego.2. Łuski – bez uszkodzeń, przylegające do skóry.3. Ryby mrożone – z glazurą do 10%, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.4. Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP i/lub IQF.5. Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 4: Część 4: Mrożonki1. Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone.2. Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły).3. Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 5: Część 5: Warzywa i owoce1. Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.2. Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.3. Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.4. Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.5. Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.6. Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia zewnętrznego.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 6: Część 6: Nabiał1. Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.2. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 7 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twarogi, kefir maślanka, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, jogurty, śmietany, sery żółte, serki twarogowe do smarowania, pozostałe sery oraz nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy dla następujących produktów: mleko krowie, mleko sojowe, ser topiony, masło klarowane.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 7: Część 7: Różne produkty spożywcze1. Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.2. Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.3. Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.4. Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.5. Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.6. Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.7. Wyroby czekoladowe powinny być zapakowane pojedynczo, jak i zbiorczo bez uszkodzeń, zagnieceń, oznak białego nalotu.8. Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.9. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego).Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 8: Część 8: Jaja1. Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.2. Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. Część 9: Część 9: Pieczywo1. Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.2. Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.3. Pieczywo świeże, wyprodukowane nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.Miejsce dostaw: Centrum Usług Społecznych – Dzienny Dom Pomocy, ul. Konstytucji 3 Maja 12, 43-190 Mikołów.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentach postępowania. DPS.26.9.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3100000, 3142500, 3212100, 3221000, 3222000, 3310000, 15112000, 15112100, 15113000, 15131130, 15131135, 15131420, 15200000, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15400000, 15500000, 15530000, 15600000, 15800000, 15810000, 15830000, 15840000, 15850000, 15861000, 15870000, 15890000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |