Przetarg 12206158 - Zakup i dostawa żywności do Przedszkola Parkowe Skrzaty w...
| Analizuj | Zamówienie 12206158 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-09 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i dostawa żywności do Przedszkola Parkowe Skrzaty w Koźminie Wielkopolskim w roku 2026 Część 1: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy pr oduktów ogólnospożywczych. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu. Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 2: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy warzyw i owoców. Dostawa owoców i warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi co najmniej 3 razy w tygodniu w godz. od 7:00 do 8:00. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulistostożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznięcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 3: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy wyrobów z mięsa. Dostawa wyrobów odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 4: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa. Dostawa mięsa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia roboczego od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 6:30 do 8.00. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 5: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy artykułów mrożonych. Dostawa mrożonych ryb oraz mrożonych warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Minimalna częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 6: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy pieczywa. Dostawa pieczywa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany codziennie w godzinach 06:00-6:30. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 7: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy nabiału. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 1-2 razy w tygodniu. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 8: Przedmiotem zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni roboczych od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostawy wynosi minimum 1-2 razy w tygodniu. Jaja muszą być klasy M, skorupki nie uszkodzone o czystym wyglądzie, swoistym zapachu, pakowane w wytłaczanki po 30 sztuk. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 2 do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). PS.271.1.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15000000, 15112000, 15130000, 15229000, 15300000, 15500000, 15800000, 15811000, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |