Przetarg 12200172 - Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w...
| Analizuj | Zamówienie 12200172 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 w Bytomiu w roku 2026 Część 1: 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników,bez maltrodeksyny, dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość,przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życiaczłowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzającyprodukt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi Część 2: Owoce, warzywa i podobne produkty 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane warzywa i owoce będą całe, zdrowe, jędrne, o właściwym kolorze i smaku, nieuszkodzone, dobrze wykształcone, oczyszczone z ziemi, wolne od szkodników, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów, ze skróconymi liśćmi i korzeniami, niepożółkłe,niezwiędnięte, w przypadku rodzimych warzyw i owoców, kiszonek i strączkowych suchych typu: groch, fasola -bezpośrednio od producenta,, dyskwalifikacja: dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby,zaparzenie, zgnicie, zwiędniecie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin, 2) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość, 3) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi Część 3: Mięso i produkty mięsno-wędliniarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane mięso i jego przetwory będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, bez nastrzyków, o barwie czerwonej o różnym jej natężeniu w zależności odgatunku mięsa, o właściwym smaku i zapachu, kruchości, soczystości, właściwie przygotowane do obróbki: bez kawałków tłuszczu, podzielone na porcje lub pomielone z zamówionego mięsa, natomiast wędliny zgodnie z opisanymi w tabelicechami, właściwą zawartościa mięsa, jednakowo pokrojone , dyskwalifikacje: a) dla mięsa: obce posmaki, zapachy,oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ichpozostałości, mięso niepoporcjowane lub nie zmielone,b) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, , mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin, wędliny niepoporcjowane itp.,2) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,3) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Część 4: Ryby przetworzone i mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane ryby i przetwory rybne będą bez glazury lub z niewielką ich ilością do 5%, szczelnie zabezpieczone odpowiednim opakowaniem, które zapobiega wysychaniu ryb, , dyskwalifikacje: dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Część 5: Owoce i warzywa mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane mrożonki będą w opakowaniach 2,5 kg, niezbite w jedną bryłę, bez kruszącego się lodu wewnątrz opakowania, dyskwalifikacja: dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Część 6: Produkty mleczarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczany nabiał powinien być świeży,o właściwej konsystencji, smaku, wyglądzie, bez uszkodzeń na opakowaniu, z właściwymi oznaczeniami dla trwałościproduktu, dyskwalifikacje: 2) dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony,stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne,zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, 2)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowym Część 7: 1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane jaja będą całe, bez uszkodzeń, czyste, naświetlane, nie mogą posiadać obcych zapachów, a ich minimalny ciężar to 63-73 gramów, klasy A, 3)wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,2) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Część 8: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku jak i najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązujacymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą swieże,ze skróconym łańcuchem dostaw, data przydatności do spożycia pozwal;ającą na prawidłowe wykorzystanie produktu2)dostarczane pieczywa powinny być wyrośniete, nalezycie wypieczone, o właściwym dla danego rodzaju kształcie, nie zgniecione, nie krusząace się, nie przełamane, nie spieczone, o przyjemnym zapachu i specyficznym apetycznym smaku, skórka powinna mieć odpowiednią barwę, być lśniaca, nie popekana, złączona z miękiszem, miękisz nie powinien być lepki ani zbyt wilgotny. Dyskwalifikacje dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie, zabrudzone, spalone, miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem, z obecnością grudek mąki i soli, smak gorzki, kwasny, zbyt słony lub niesłony3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty będą przewozone w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość4) asortyment będzie dostarczany w sposób gwarantujący jago ochronę przed uszkodzeniami transportowymi Część 9: Posilki gotowe1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życiaczłowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi SP5.261.53.2025.Bin |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15110000, 15200000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15894200 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |