Przetarg 12190969 - Zakup artykułów spożywczych wraz z dostawą do...
| Analizuj | Zamówienie 12190969 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup artykułów spożywczych wraz z dostawą do przedszkola gminnego 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup artykułów spożywczych wraz z sukcesywną dostawą w 2026roku do kuchni przedszkola gm innego w Dębem Wielkim, ul. Krótka 1A, 05-311 Dębe Wielkie nawłasny koszt i ryzyko oraz zgodnie z każdorazowo składanym zamówieniem. Wykonanie dostawyobejmujące czynności rozładunku i dostarczenia artykułów spożywczych do kuchni przedszkola, następuje z momentem potwierdzenia odbioru artykułów spożywczych przez przedstawicielaZamawiającego.2. Opis asortymentu dla zamówienia zgodnie z załącznikiem 4 do SWZ.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użytonazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowya zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie podwarunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podaneprzykładowo, w takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna.4. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu MinistraZdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedażydzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środkispożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach ( Dz.U.z 2016 r. poz.1154).5. Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywnoścido daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnychetykietach. Artykuły rolno-spożywcze muszą być składane i transportowane w sposób zapewniającyutrzymanie ich właściwej jakości handlowej.6. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodemidentyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczegoz danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność,zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.7. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiającyodmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy.Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagańjakościowych na wolną od wad.8. Wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbiorui kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawienia żywności przez Wykonawcęosobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo – jakościowy dostarczonej żywności, będziepotwierdzany przez upoważnionego pracownika zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towarubez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt., litr lub kg), cen jednostkowych iwartości.9. Wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacjiw celu dokonania oceny ilościowo - jakościowej odbieranej żywności.10. Podane w formularzu cenowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowezapotrzebowanie, jakie zamawiający przewiduje zakupić w 2026 roku. Z tytułu niezrealizowaniawskazanych w formularzu cenowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będąprzysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowailość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.11.Wykonawca dostarczać będzie żywność do zamawiającego własnym środkiem transportuspełniającym warunki zgodnie z zasadami GMP/GHP ( do wglądu: dopuszczenie środka transportuprzez PPiS do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko w godz. 6:00 - 7:00 w dni robocze tj.codziennie (poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek).12. Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarnena środki transportu oraz czystą odzież ochronną. GP-123/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15800000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |