Zlecenie 7561131 - „Wyżywienie uczestników w ramach projektu pt....
(zakończone) | Zamówienie 7561131|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-06-30 |
przedmiot zlecenia | „Wyżywienie uczestników w ramach projektu pt. "Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie żarskim" Przedmiotem zamówienia j est świadczenie usługi gastronomicznej: dostawy żywności i usługi cateringowej w latach 2020-2022 w ramach projektu pt. "Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie żarskim" nr umowy RPLB.08.04.01-08-0007/16 w ramach RPO Lubuskie 2020. Usługa gastronomiczna świadczona będzie w trakcie szkoleń, konferencji i spotkań związanych z realizacją projektu. Całość przedmiotu zamówienia obejmuje (wg ilości szacowanych): - poczęstunek (kawa, herbata, ciastko, szwedzki stół) – 1900 porcji. - wyżywienie (jednodaniowy obiad i kompot) - 680 porcji. Zamówienie nie jest podzielone na części. Usługa gastronomiczna świadczona będzie: w Gorzowie Wlkp., Zielonej Górze, Żarach, i ewentualnie – wg uzgodnienia w innych miastach powiatowych województwa lubuskiego. O ilości osób uczestniczących w każdym szkoleniu Zamawiający poinformuje Wykonawcę na 7 dni przed dniem szkolenia za pomocą faksu lub drogą elektroniczną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zrealizowania przedmiotu umowy w ograniczonym zakresie, stosownie do potrzeb. W takim przypadku wynagrodzenie Wykonawcy zostanie obliczone wg stawek zapotrzebowania. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. Należność za usługę cateringową będzie płatna po wykonaniu każdej z usług cateringowych, na podstawie faktury (rachunku) wystawionej przez Wykonawcę, na kwoty wymienione w załączniku do niniejszej umowy, z uwzględnieniem rzeczywistej ilości osób, dla których przedmiot umowy został zrealizowany. Szczegółowy harmonogram miejsca szkoleń będzie przygotowywany w grudniu roku poprzedzającego. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany miejsca szkoleń z przyczyn od niego niezależnych. A) Poczęstunek (kawa, herbata, ciastko, szwedzki stół – 1900 porcji) na szkoleniu (przygotowany na sali szkoleniowej) będzie składał się z: a) jednej filiżanki kawy o pojemności ok 150 ml b) jednej filiżanki herbaty o pojemności ok 150 ml do wyboru spośród pięciu rodzajów herbat c) 0,25 l wody mineralnej d) ciastko (co najmniej 2 szt. np. rogaliki, babeczki, suche ciasta z wyłączeniem ciastek drożdżowych) e) dekoracyjne kanapeczki bankietowe lub tartinki, na pieczywie jasnym i ciemnym, przygotowane z minimum 4 składnikami (masło, ser pleśniowy, ser mozarella, oliwki, wędlina, pieczone mięsa, sałata pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony lub konserwowy), Minimalna ilość kanapek – 3 szt. na osobę, waga 1 kanapki minimum 60g. Podane przykłady służą wyłącznie do określenia oczekiwanego przez zamawiającego standardu jakościowego i skalkulowania przez wykonawcę ceny oferty. Menu na poszczególne spotkania będzie ustalane każdorazowo na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego. B) Wyżywienie (jednodaniowy obiad i kompot - 680 porcji) na spotkaniach i szkoleniach: Wyżywienie obejmuje jeden posiłek podawany na gorąco w pojemnikach jednorazowych, uzgadniane z zamawiającym np.: - ziemniaki gotowane lub makaron lub ryż lub kasza co najmniej 300 gram na osobę, - mięso lub ryba lub danie jarskie co najmniej 200 gram na osobę, - sałatka lub surówka w ilości min 300 gram na osobę. Do przygotowanego poczęstunku wykonawca zobowiązany jest zapewnić dodatki: śmietankę do kawy, cukier, świeżą cytrynę pokrojoną w plastry, serwetki, zastawę. Użyta zastawa winna być czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia transportu, dostarczenia usługi na miejsce jej świadczenia, obsługi technicznej w trakcie jej świadczenia oraz dekoracji florystycznej stołów na konferencji i targach oraz do uprzątnięcia i wywiezienia odpadów. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć usługę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; - przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia, - przestrzegać przepisów sanitarno-epidemiologicznych, BHP i p.poż. oraz wewnętrznych przepisów obowiązujących na terenie świadczenia usługi. Cel zamówienia Celem zamówienie jest zapewnienie wyżywienia uczestnikom projektu "Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie żarskim" nr umowy RPLB.08.04.01-08-0007/16 w ramach RPO Lubuskie 2020. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej: dostawy żywności i usługi cateringowej w latach 2020-2022 w ramach projektu pt. "Modernizacja kształcenia zawodowego w powiecie żarskim" nr umowy RPLB.08.04.01-08-0007/16 w ramach RPO Lubuskie 2020. Usługa gastronomiczna świadczona będzie w trakcie szkoleń, konferencji i spotkań związanych z realizacją projektu. Całość przedmiotu zamówienia obejmuje (wg ilości szacowanych): - poczęstunek (kawa, herbata, ciastko, szwedzki stół) – 1900 porcji. - wyżywienie (jednodaniowy obiad i kompot) - 680 porcji. Zamówienie nie jest podzielone na części. Usługa gastronomiczna świadczona będzie: w Gorzowie Wlkp., Zielonej Górze, Żarach, i ewentualnie – wg uzgodnienia w innych miastach powiatowych województwa lubuskiego. O ilości osób uczestniczących w każdym szkoleniu Zamawiający poinformuje Wykonawcę na 7 dni przed dniem szkolenia za pomocą faksu lub drogą elektroniczną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zrealizowania przedmiotu umowy w ograniczonym zakresie, stosownie do potrzeb. W takim przypadku wynagrodzenie Wykonawcy zostanie obliczone wg stawek zapotrzebowania. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. Należność za usługę cateringową będzie płatna po wykonaniu każdej z usług cateringowych, na podstawie faktury (rachunku) wystawionej przez Wykonawcę, na kwoty wymienione w załączniku do niniejszej umowy, z uwzględnieniem rzeczywistej ilości osób, dla których przedmiot umowy został zrealizowany. Szczegółowy harmonogram miejsca szkoleń będzie przygotowywany w grudniu roku poprzedzającego. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany miejsca szkoleń z przyczyn od niego niezależnych. A) Poczęstunek (kawa, herbata, ciastko, szwedzki stół – 1900 porcji) na szkoleniu (przygotowany na sali szkoleniowej) będzie składał się z: a) jednej filiżanki kawy o pojemności ok 150 ml b) jednej filiżanki herbaty o pojemności ok 150 ml do wyboru spośród pięciu rodzajów herbat c) 0,25 l wody mineralnej d) ciastko (co najmniej 2 szt. np. rogaliki, babeczki, suche ciasta z wyłączeniem ciastek drożdżowych) e) dekoracyjne kanapeczki bankietowe lub tartinki, na pieczywie jasnym i ciemnym, przygotowane z minimum 4 składnikami (masło, ser pleśniowy, ser mozarella, oliwki, wędlina, pieczone mięsa, sałata pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony lub konserwowy), Minimalna ilość kanapek – 3 szt. na osobę, waga 1 kanapki minimum 60g. Podane przykłady służą wyłącznie do określenia oczekiwanego przez zamawiającego standardu jakościowego i skalkulowania przez wykonawcę ceny oferty. Menu na poszczególne spotkania będzie ustalane każdorazowo na podstawie zamówienia składanego przez Zamawiającego. B) Wyżywienie (jednodaniowy obiad i kompot - 680 porcji) na spotkaniach i szkoleniach: Wyżywienie obejmuje jeden posiłek podawany na gorąco w pojemnikach jednorazowych, uzgadniane z zamawiającym np.: - ziemniaki gotowane lub makaron lub ryż lub kasza co najmniej 300 gram na osobę, - mięso lub ryba lub danie jarskie co najmniej 200 gram na osobę, - sałatka lub surówka w ilości min 300 gram na osobę. Do przygotowanego poczęstunku wykonawca zobowiązany jest zapewnić dodatki: śmietankę do kawy, cukier, świeżą cytrynę pokrojoną w plastry, serwetki, zastawę. Użyta zastawa winna być czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia transportu, dostarczenia usługi na miejsce jej świadczenia, obsługi technicznej w trakcie jej świadczenia oraz dekoracji florystycznej stołów na konferencji i targach oraz do uprzątnięcia i wywiezienia odpadów. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć usługę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; - przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia, - przestrzegać przepisów sanitarno-epidemiologicznych, BHP i p.poż. oraz wewnętrznych przepisów obowiązujących na terenie świadczenia usługi. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |