Przetarg 12101932 - Wsparcie dla OPW w ramach Dziennego Domu Senior+ -...
| Analizuj | Zamówienie 12101932 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-20 |
| przedmiot ogłoszenia | Wsparcie dla OPW w ramach Dziennego Domu Senior - wyżywienie uczestników DDS - posiłki dla uczestników Dziennego Domu Senior w Kochanówce 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja zada nia pn. „Usługa cateringowa w zakresie dostawy posiłków dla uczestników Dziennego Domu Seniora”. 2. Charakterystyka przedmiotu zamówienia:Zadanie obejmuje usługę cateringu - gorący posiłek dla maksymalnie 15 uczestników placówki wsparcia dziennego - Dziennego Domu Seniora w Kochanówce.Posiłki winny być dostarczane do placówki Dzienny Dom Senior w Kochanówce od poniedziałku do piątku w dni robocze średnio 20 dni w miesiącu przez 24 m-ce, nie dłużej jednak niż do dnia 31.12.2027 r. Łączna ilość posiłków, które winny być dostarczone wynosi maksymalnie 7 200 sztuk (15 osób x 20 dni m-cznie x 24 m-cy)Wykonawca/Wykonawczyni preferowany/a przez Zamawiającego to Podmiot Ekonomii Społecznej. Przedmiotowa usługa nie może znacząco oddziaływać na środowisko w trakcie całego cyklu życia, oddziaływanie to musi być mniejsze niż standardowe usługi w zakresie cateringu i gastronomii oraz dostaw wszelakiego rodzaju żywności. W trakcie realizacji zamówienia Wykonawca/Wykonawczyni musi zachować wszelką dbałość o środowisko naturalne poprzez eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku, wykonanych z tworzyw sztucznych, zrezygnować z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek, wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych. Do realizacji umowy Wykonawcy/Wykonawczynie są zobligowani/zobligowane wykorzystywać materiały pochodzące z recyklingu lub podlegające procesowi recyklingu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w załączniku nr 1 do Rozdziału III SWZ oraz w załączniku nr 1 do Rozdziału II SWZ. 3. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji. Cena jednostkowa w zakresie zadania podstawowego i prawa opcji musi być taka sama. Wykonawca nie może zaproponować w zakresie prawa opcji ceny wyższej lub niższej. Zamawiający przewiduje, iż w zakresie prawa opcji uruchomi usługę na 7 200 sztuk posiłków. W przypadku korzystania z prawa opcji Zamawiający najpóźniej do dnia 31 października 2027 roku przekaże Wykonawcy za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej (e-mail) poprzez wyznaczonego pracownika (do kontaktów) oświadczenie o uruchomieniu prawa opcji. Zamawiający może skorzystać z prawa opcji, ale nie musi. Może skorzystać z prawa opcji w pełnym wymiarze lub jedynie w jakiejś części. Zadanie w zakresie prawa opcji musi być realizowane na takich samych zasadach jak zadanie podstawowe. 4. Zamawiający nie przewiduje udzielenie zamówień polegających na powtórzeniu podobnych usług, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7) ustawy Pzp. 5. Wykonawca/Wykonawczyni może złożyć tylko jedną ofertę. CUS.26.25.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |