Przetarg 12176468 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły...

   
Analizuj Zamówienie 12176468
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-25
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej

3.1.
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie (zwanego dalej PP), Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej (zwanego dalej PP) i Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, (zwanej dalej SP) w 2026 roku, w dniach w których pracuje PP i SP.3.2. Przedmiot zamówienia obejmuje:1) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających doPP w 2026 roku, w dniach w których pracuje PP w następujących szacunkowych ilościach:14 dzieci x 214 dni = 2 996 szt- Punkt Przedszkolny w PrzebrodzieAdres: Punkt Przedszkolny w PrzebrodziePrzebród 1516-402 Suwałki19 dzieci x 214 dni = 4 066 szt- Punkt Przedszkolny w Turówce NowejAdres: Punkt Przedszkolny w Turówce NowejTurówka Nowa 1B16-402 Suwałki2) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających doSP w 2026 roku, w dniach w których pracuje SP w następujących szacunkowych ilościach:84 dzieci x 172 dni = 14 448 szt – Szkoła Podstawowa w Przebrodzie i Oddział Przedszkolny w PrzebrodzieAdres: Szkoła Podstawowa w Przebrodzie/ Oddział Przedszkolny w PrzebrodziePrzebród 1516-402 Suwałki3.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości posiłków w zależności od potrzeb. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu ofertowym. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części zamówienia.3.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie osobom upoważnionym przez Zamawiającego w PP i SP posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. W każdej z lokalizacji nie ma potrzeby wnoszenia termosów na piętro.3.5. Posiłek musi być gorący (w przypadku obiadów) o jakości i wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży.3.6. Przez pojęcie posiłek należy rozumieć przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci. 3.7. Wynagrodzenie Wykonawcy za tzw. „wsad do kotła” tj. koszt zakupu produktów użytych do przygotowania jednego posiłku musi stanowić nie mniej niż 60 % wynagrodzenia za przygotowanie jednego posiłku. 3.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia oraz Załącznik nr 6 do SWZ - Lista produktów używanych w żywieniu zbiorowym, SWZ i jej załączniki.3.9. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Podział na części spowodowałby nadmierne koszty wykonania zamówienia oraz poważne trudności w skoordynowaniu działań różnych Wykonawców co skutkowałoby nieprawidłową realizacją zamówienia. Dzielenie zamówienia na części mogłoby skutkować zwiększeniem nakładów finansowych po stronie Zamawiającego w celu realizacji zadania. 3.10. Kody CPV: Główny:55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłkówUzupełniające:55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków szkolnych55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków3.11. Wymagania jakościowe, o których mowa w art. 246 ust. 2 ustawy, Zamawiający szczegółowo opisał w opisie przedmiotu zamówienia i załącznikach do SWZ.3.12. Zgodnie z art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wymaga aby Wykonawca lub Podwykonawca(y) zatrudniali na podstawie umowy o pracę w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r.- Kodeks pracy (tj. Dz.U. z 2025 r. poz. 277 z późn. zm.) wszystkie osoby, które podczas realizacji zamówienia będą wykonywać czynności w zakresie realizacji zamówienia, tj. prace fizyczne pod kierownictwem innej osoby, w miejscu i czasie wskazanym przez tego Wykonawcę lub Podwykonawcę - polegające na:1) gotowaniu, krojeniu i konfekcji posiłkówPowyższy wymóg dotyczy wyłącznie osób wykonujących bezpośrednio ww. prace. Nie dotyczy osób, które kierują wykonywaniem ww. prac przez inne osoby lub samozatrudnionych. Obowiązek ten nie dotyczy sytuacji, gdy prace te będą wykonywać samodzielnie i osobiście osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w postaci tzw. samozatrudnienia jako podwykonawcy. Wyjątkiem od powyższej zasady będzie osobiste wykonanie zamówienia przez osobę fizyczną, w tym również przedsiębiorcę prowadzącego indywidualną działalność gospodarczą.3.13. Zatrudnienie, o którym mowa w powyżej powinno trwać przez cały okres realizacji zamówienia.3.14. Wymagania w zakresie sposobu dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, uprawnień Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, oraz sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań, szczegółowo określone zostały w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do niniejszej SWZ.

SP.26.1.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się