Zlecenie 8127163 - Utworzenie nowej placówki wsparcia dziennego szansą dla...
(zakończone) | Zamówienie 8127163|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-11 |
przedmiot zlecenia | Utworzenie nowej placówki wsparcia dziennego szansą dla dzieci z rodzin zagrożonych wykluczeniem społecznym Przedmiotem zamówie nia jest świadczenie usług cateringowych obejmujących dostarczanie „podwieczorka” dla uczestników Placówki Wsparcia Dziennego w Rogowie. Zamówienie o którym mowa obejmuje dostarczenie do 9 900 podwieczorków w okresie od zawarcia umowy do 30 czerwca 2023 roku (średnio 75 posiłków tygodniowo, średnio 15 posiłków dziennie). W skład podwieczorku może wchodzić: kanapka, bułka, drożdżówka z owocem lub jogurtem, oraz 5 razy w tygodniu woda mineralna lub sok owocowy. Kanapka lub bułka z serem żółtym lub białym lub jajkiem lub szynką – wraz z świeżymi warzywami typu sałata lub papryka lub ogórek lub pomidor, lub drożdżówka z nadzieniem (marmolada, budyń, owoce, ser); kanapki lub bułki lub drożdżówki mają być zapakowane pojedynczo w papierowe torebki śniadaniowe lub w folię spożywczą w celu zabezpieczenia. Dodatkowo jogurt owocowy o pojemności minimum 150 ml w fabrycznym opakowaniu lub 1 owoc, umyty, w folii spożywczej w celu zabezpieczenia. 2.3.2. Napój: woda mineralna (gazowana, niegazowana lub lekko gazowana) lub sok owocowy w butelkach o pojemności nie mniejszej niż 250 ml. 2.3.3. Posiłki dostarczane będą codziennie, w dni robocze ( od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych ustawowo od pracy), pomiędzy godziną 15.00 a 16.30. Miejsce dostarczania posiłków – Placówka Wsparcia Dziennego w Rogowie 22, gmina Radowo Małe, lub inny adres wskazany przez Zamawiającego, w zależności od miejsca realizacji zajęć dla dzieci. 2.3.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia liczby dostarczanych posiłków lub rezygnacji z dostarczania posiłków w niektórych dniach, powiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę. Za wystarczające uważa się powiadomienie telefoniczne, dokonane co najmniej na jeden dzień roboczy przed dostawą posiłków. 2.3.5. Wykonawca zobowiązuje się wykonać usługę cateringową z najwyższą starannością właściwą dla tego rodzaju prowadzonej działalności. 2.3.6. Posiłki, których mowa w ust. 3 muszę spełniać wymagania określone w ustawie z dnia sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. poz. 1154). Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania odpowiednich przepisów regulujących przygotowanie (jeżeli Wykonawca jest producentem posiłków) i dowóz posiłków, tj. przepisów sanitarno - epidemiologicznych, przepisów BHP oraz innych przepisów szczegółowych. 2.3.7. W celu minimalizacji możliwości wystąpienia bądź rozprzestrzenia się wirusa SARS- CoV-2 przy realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca jest obowiązany bezwzględnie przestrzegać zasad higieny osobistej przez osoby świadczące usługi, z wykorzystaniem środków dezynfekujących i środków ochrony osobistej, a usługi świadczyć z uwzględnieniem zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz bezwzględnego przestrzegania procedur i zaleceń wydanych przez odpowiednie służby i organy państwa. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521100 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |