Przetarg 11549673 - Usługi konferencyjne, gastronomiczne i hotelowe dla 110...
Analizuj | Zamówienie 11549673 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-13 |
przedmiot ogłoszenia | Usługi konferencyjne, gastronomiczne i hotelowe dla 110 osób z rodzin zastępczych w tym 40 osób w ramach projektu „Daj Spokój i 70 osób z rodzin zastępczych i rodzinnych domów dziecka MOPR w Gdańsku Zapewnienie noclegu w dniach 22 - 23 listopada 2025 r. dla 110 osób, w 18 pokojach jednoosobowych oraz w 46 pokojach dwuosobowych, wraz z wyżywieniem oraz wynajem sali szkoleniowej dla 110 osób z rodzin zastępczych – w tym 40 osób w ramach projektu „Daj Spokój – środowiskowe wsparcie pieczy zastępczej” i 70 osób z rodzin zastępczych i rodzinnych domów dziecka MOPR w Gdańsku. Realizacja usługi, będzie prowadzona przez Wykonawcę zgodnie z dobrymi praktykami oraz standardami zawartymi w dokumentach: Konwencja o Prawach Osób Niepełnosprawnych; Zasada równości szans i niedyskryminacji; Karta Praw Podstawowych; wytyczne dotyczące realizacji zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027. Działania realizowane w ramach projektu prowadzone są w taki sposób by zapobiec w projekcie wszelkim formom dyskryminacji, w tym ze względu na niepełnosprawność, płeć, rasę, kolor skóry, pochodzenie etniczne lub społeczne, cechy genetyczne, język, religię lub przekonania, poglądy polityczne lub wszelkie inne poglądy, przynależność do mniejszości narodowej, majątek, urodzenie, wiek lub orientację seksualną. Wykonawca składając ofertę, zobowiązuje się do realizacji usługi zgodnie z powyższymi zasadami zapobiegającymi wszelkim formom dyskryminacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia (przypadki losowe) liczby uczestników o max. 20 osób (bez prawa roszczeń ze strony Wykonawcy w tym zakresie) – co oznacza, że liczba uczestników wyniesie minimum 90 osób (w tym 40 osób w ramach projektu „Daj spokój – środowiskowe wsparcie pieczy zastępczej”), a ostateczna liczba uczestników zostanie podana przez Zamawiającego przed terminem realizacji usługi, zgodnie z kryterium oceny ofert. W zakresie zapewnienia usług hotelowych:Obiekt hotelowy powinien mieć standard kategorii co najmniej trzygwiazdkowej, w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2166) i być wpisanym do Centralnego Wykazu Obiektów Hotelarskich. Usługa noclegowa powinna zostać zapewniona w hotelu o standardzie trzygwiazdkowym bądź obiekcie spełniającym standardy minimum trzygwiazdkowego hotelu. Obiekt hotelowy powinien być położony na terenie województwa pomorskiego w miejscowości oddalonej minimum 30 km i maksymalnie 100 km od Gdańska (mierząc za pomocą popularnych portali internetowych z wykorzystaniem funkcji pomiaru odległości pomiędzy miejscowościami drogami publicznymi). Taksa klimatyczna powinna być ujęta w ofercie. Parking bezpłatny dla maksimum 50 samochodów. W związku z możliwym uczestnictwem osób z niepełnosprawnością, budynek w którym znajdują się sale nie może posiadać barier architektonicznych. W przypadku sal znajdujących się na wyższym poziomie niż parter, budynek powinien być wyposażony w windę umożliwiającą osobom z niepełnosprawnością korzystanie z budynku.W zakresie zapewnienia usług konferencyjnych:1. Wykonawca zapewni dostęp do sali konferencyjnej, zdolnej pomieścić 110 osób, wyposażonej w odpowiednią liczbę krzeseł i stołów oraz multimedia (rzutnik, ekran, nagłośnienie - w tym minimum dwa sprawne mikrofony, flipchart, markery).2. Wykonawca zapewni osobę do obsługi technicznej oraz akustycznej, dostępną w trakcie szkoleń oraz przynajmniej na jedną godzinę przed rozpoczęciem szkoleń.3. Wykonawca zapewni odpowiednią infrastrukturę, umożliwiającą realizację programu szkolenia dla zgłoszonej liczby uczestników.4. Rozpoczęcie spotkania, nastąpi w sali konferencyjnej: dzień pierwszy: o godzinie 10:00,5. Zakończenie spotkania nastąpi w sali konferencyjnej: dzień pierwszy: o godzinie 18:00.6. Wykonawca zapewni obsługę DJ-a, wraz z nagłośnieniem, w trakcie uroczystej kolacji, w godzinach 19:00-01:00.7. Wykonawca zapewni osobom przebywającym na salach konferencyjnych bezpieczeństwo w zakresie w jakim wymagają tego przepisy BHP.W związku z możliwym uczestnictwem osób z niepełnosprawnością, budynek w którym znajdują się sale nie może posiadać barier architektonicznych. W przypadku sal znajdujących się na wyższym poziomie niż parter, budynek powinien być wyposażony w windę umożliwiającą osobom z niepełnosprawnością korzystanie z budynku.W zakresie zapewnienia usług gastronomicznych:Zapewnienie wyżywienia dla wszystkich zgłoszonych uczestników, dla 110 osób pierwszego dnia i 110 osób drugiego dnia, każdy posiłek w formie bufetu. Możliwość otrzymania posiłku wegeteriańskiego, bez glutenu, bez laktozy. Wykonawca powinien załączyć propozycje posiłków.DZIEŃ I:1) obiad, na który ma się składać:a) zupa (minimum w dwóch wersjach: wegetariańskiej i mięsnej), minimum 250 ml na osobę,b) bufet w formie gorącej, w skład którego wchodzić będzie minimum: 2 x propozycja danie mięsne, co najmniej 200 gram na osobę, 1 x propozycja danie rybne, co najmniej 200 gram na osobę, 2 x propozycja danie wegetariańskie, co najmniej 200 gram na osobę,c) dodatki do dań głównych, takie jak np.: ziemniaki, frytki, kluski śląskie, itp., w ilości co najmniej 250 gram na osobę, zestaw surówek, w ilości co najmniej 150 gram na osobę, jarzyn, w ilości co najmniej 150 gram na osobę.2) Kolacja uroczysta (I dnia), na którą składać się będzie minimum:a) przystawki: minimum 2 x mięsna, minimum 2 x wegetariańska, minimum 1 x rybna;b) dodatki, takie jak: pieczywo, minimum 2 rodzaje, bufet sałatkowy, minimum 3 rodzaje;c) bufet w formie gorącej, w skład którego wchodzić będzie minimum: 2 x propozycja danie mięsne, co najmniej 200 gram na osobę, 1 x propozycja danie rybne, co najmniej 200 gram na osobę, 2 x propozycja danie wegetariańskie, co najmniej 200 gram na osobę,d) dodatki do dań, takie jak np.: ryż, ziemniaki, frytki, w ilości co najmniej 250 gram na osobę; warzywa, w ilości co najmniej 150 gram na osobę,e) napoje takie jak: kawa z ekspresu ciśnieniowego (automatyczny ekspres ciśnieniowy przeznaczony do samoobsługowego przygotowania kawy, umożliwiający wybór różnych rodzajów napojów), herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną, woda gazowana;3) Przerwa kawowa ciągła - kawa z ekspresu ciśnieniowego (automatyczny ekspres ciśnieniowy przeznaczony do samoobsługowego przygotowania kawy, umożliwiający wybór różnych rodzajów napojów), herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną, woda gazowana, ciasta domowe minimum 4 rodzaje, owoce filetowane minimum 3 rodzaje, minimum 2 rodzaje przekąsek słonych.DZIEŃ II:4) śniadanie w formie bufetu, zawierające również propozycje wegetariańskie, bez glutenu, bez laktozy, zgodnie ze standardem hotelu.Ponadto Wykonawca zapewni:1) Przygotowanie posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego wyżywienia, urozmaiconych z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia. Produkty wykorzystywane do realizacji zamówienia muszą być świeże, nieprzeterminowane, zgodne z obowiązującymi normami i przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca przy realizacji zamówienia zobowiązuje się do przestrzegania obowiązujących przepisów w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.2004.139.1 z późniejszymi zmianami) wraz z aktami wykonawczymi do nich.2) Skierowania do realizacji usług objętych przedmiotem umowy osób, które posiadają należyte przygotowanie do wykonywania tego typu czynności, posiadające stosowną wiedzę, kwalifikacje, doświadczenie oraz wymagane przepisami prawa badania.3) Zagospodarowanie na własny koszt odpadów, w sposób zgodny z warunkami określonymi w ustawie z dnia 14 grudnia 2012 r. o odpadach (tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1587).4) Przestrzegania w trakcie realizacji usług wchodzących w zakres przedmiotu umowy obowiązujących przepisów sanitarnych, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (tj. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).Pozostałe prawa i obowiązki Wykonawcy i Zamawiającego:1) Wykonawca w przesłanej ofercie powinien podzielić koszty na nocleg (z rozbiciem na pokoje 1-osobowe i 2-osobowe), wyżywienie, wynajem sali.2) Wykonawca zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Zamawiającym na każdym etapie realizacji przedsięwzięcia.3) Zamawiający i Wykonawca w umowie wskażą osoby do kontaktu, w zakresie realizacji zadania.4) Wykonawca jest zobowiązany do zachowania najwyższej staranności i działania zgodnie z obowiązującym stanem prawnym.5) Wykonawca odpowiada za wszelkie zobowiązania formalno-prawne wobec podmiotów z nim współpracujących przy lub na rzecz realizacji niniejszego zamówienia.6) Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego pisemnego informowania Zamawiającego o zaistnieniu sytuacji zagrażających niedotrzymaniu terminu lub sposobu realizacji przedmiotu zamówienia.Wszystkie usługi świadczone w ramach zamówienia, muszą być realizowane w sposób zapewniający dostępność dla osób z niepełnosprawnościami oraz zgodnie z zasadą równości szans i niedyskryminacji. Realizacja zamówienia odbywać się będzie z poszanowaniem: art. 7 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013; art. 100 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2024 r. poz.1320, zm.: z 2025 r. poz. 620), który nakłada obowiązek uwzględniania w opisie przedmiotu zamówienia wymagań związanych z dostępnością dla osób z niepełnosprawnościami oraz projektowaniem z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników; Wytycznych w zakresie realizacji zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021–2027 w tym Załącznika nr 2 – „Standardy dostępności dla polityki spójności 2021–2027”. SAMROP.II.260.6.2025 |
branża | Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | usługi restauracyjne, hotelarstwo, konferencje |
kody CPV | 55100000, 55110000, 55120000, 55300000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |