Przetarg 11797596 - Usługa gotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców...

   
Analizuj Zamówienie 11797596
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-30
przedmiot ogłoszenia
Usługa gotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Osieku.

1.Oferent wykonujący usługę gastronomiczną winien przygotować całodobowe wyżywienie dla około 100
mieszkańców, tj. osób przewlekle psychicznie chorych (ilość posiłków dzienna z tolerancją: - 15 % maksymalnego stanu mieszkańców).2.Podstawą żywienia mieszkańców jest dieta normalna, a także inne rodzaje diet, o których mowa w ust. 13, przy czym Jednostka realizująca będzie informować na bieżąco Wykonawcę o tym, ile posiłków z danego rodzaju diety będzie zamawiane. Wykonawca w ramach dziennego zestawu dla jednej osoby (bez względu na rodzaj diety) jest zobowiązany przygotować 4 posiłki, tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz posiłek dodatkowy (podwieczorek). Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Przygotowanie posiłków dla mieszkańców powinno być oparte na nomenklaturze diet obowiązujących przy żywieniu różnych jednostek chorobowych.3.Wykonawca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie zaleceń dietetycznych Jednostki realizującej w zakresie poszczególnych rodzajów diet.4.Przygotowane posiłki Wykonawca dostarczy do poszczególnych części Domu: 1)Pałac - około 41 osoby, 2)Nowy Pawilon - około 43 osoby,3)budynek administracyjno - mieszkalny - 16 osób. 5.W ramach przedmiotu umowy oraz przyszłego wynagrodzenia Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie oraz dostarczy je i wniesie do pomieszczeń wskazanych przez Jednostkę realizującą.6.Roznoszeniem posiłków między mieszkańcami zajmą się pracownicy Jednostki realizującej.7.Jednostka realizująca zastrzega sobie, w trakcie realizacji umowy, prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków.8.Jednostka realizująca zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi - na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowania posiłków i ich sposobu dostawy, szczególnie do kontroli jakościowej i ilościowej zgodności dostarczonego cateringu z przedmiotem zamówienia.9.Pracownicy realizujący usługi przygotowywania i dowożenia posiłków, powinni posiadać aktualne badania i przestrzegać wszystkich zasad higieny obowiązujących w zakresie żywienia.10.Wykonawca zobowiązuje się zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. (Dz.U. z 2007 r. poz. 545) w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, do pobierania i przechowywania próbek żywności wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku. Próbki każdej składowej części potrawy z partii żywności, pobierane są pod koniec okresu porcjowania w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych, przy czym nie mniej niż 150 g w przypadku zup, mięsa, potraw mięsnych i rybnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), warzyw gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, wyrobów garmażeryjnych, sałatek. Wykonawca będzie pobierać, oznakowywać i przechowywać próbki przez co najmniej 3 dni w sposób opisany w w/w rozporządzeniu.11.Wykonawca zobowiązuje się umożliwić Jednostce realizującej (na każde żądanie) przeprowadzenie kontroli w zakresie wykonywanych czynności opisanych w ust. 10.

PCUW.261.2.44.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe