Przetarg 11797596 - Usługa gotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców...
| Analizuj | Zamówienie 11797596 | 
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych | 
| data publikacji | 2025-10-30 | 
| przedmiot ogłoszenia | Usługa gotowania i dystrybucji posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Osieku. 1.Oferent wykonujący usługę gastronomiczną winien przygotować całodobowe wyżywienie dla około 100 mieszkańców, tj. osób przewlekle psychicznie chorych (ilość posiłków dzienna z tolerancją: - 15 % maksymalnego stanu mieszkańców).2.Podstawą żywienia mieszkańców jest dieta normalna, a także inne rodzaje diet, o których mowa w ust. 13, przy czym Jednostka realizująca będzie informować na bieżąco Wykonawcę o tym, ile posiłków z danego rodzaju diety będzie zamawiane. Wykonawca w ramach dziennego zestawu dla jednej osoby (bez względu na rodzaj diety) jest zobowiązany przygotować 4 posiłki, tj.: śniadanie, obiad, kolację oraz posiłek dodatkowy (podwieczorek). Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Przygotowanie posiłków dla mieszkańców powinno być oparte na nomenklaturze diet obowiązujących przy żywieniu różnych jednostek chorobowych.3.Wykonawca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie zaleceń dietetycznych Jednostki realizującej w zakresie poszczególnych rodzajów diet.4.Przygotowane posiłki Wykonawca dostarczy do poszczególnych części Domu: 1)Pałac - około 41 osoby, 2)Nowy Pawilon - około 43 osoby,3)budynek administracyjno - mieszkalny - 16 osób. 5.W ramach przedmiotu umowy oraz przyszłego wynagrodzenia Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie oraz dostarczy je i wniesie do pomieszczeń wskazanych przez Jednostkę realizującą.6.Roznoszeniem posiłków między mieszkańcami zajmą się pracownicy Jednostki realizującej.7.Jednostka realizująca zastrzega sobie, w trakcie realizacji umowy, prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków.8.Jednostka realizująca zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi - na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowania posiłków i ich sposobu dostawy, szczególnie do kontroli jakościowej i ilościowej zgodności dostarczonego cateringu z przedmiotem zamówienia.9.Pracownicy realizujący usługi przygotowywania i dowożenia posiłków, powinni posiadać aktualne badania i przestrzegać wszystkich zasad higieny obowiązujących w zakresie żywienia.10.Wykonawca zobowiązuje się zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. (Dz.U. z 2007 r. poz. 545) w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego, do pobierania i przechowywania próbek żywności wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku. Próbki każdej składowej części potrawy z partii żywności, pobierane są pod koniec okresu porcjowania w ilościach niezbędnych do przeprowadzenia badań laboratoryjnych, przy czym nie mniej niż 150 g w przypadku zup, mięsa, potraw mięsnych i rybnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), warzyw gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, wyrobów garmażeryjnych, sałatek. Wykonawca będzie pobierać, oznakowywać i przechowywać próbki przez co najmniej 3 dni w sposób opisany w w/w rozporządzeniu.11.Wykonawca zobowiązuje się umożliwić Jednostce realizującej (na każde żądanie) przeprowadzenie kontroli w zakresie wykonywanych czynności opisanych w ust. 10.  PCUW.261.2.44.2025 | 
| branża | Gastronomia, catering | 
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe | 
| kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000, 55521200 | 
| forma | tryb podstawowy | 
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie | 
| kraj realizacji | Polska | 
| województwo realizacji | Wielkopolskie | 
| kraj organizatora | Polska | 
| województwo organizatora | Wielkopolskie | 
 
							 Infolinia
 Infolinia 
 Zaloguj
 Zaloguj
