Przetarg 12177573 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych...
| Analizuj | Zamówienie 12177573 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-26 |
| przedmiot ogłoszenia | Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2026 roku. Przedm iotem zamówienia jest Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej nr 3 im. Marcina Biema w Olkuszu w okresie od stycznia do grudnia 2026 rokuRozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie faktycznie wydanych posiłków w skali miesiąca i ich ceny jednostkowejZ racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków w poszczególnych dniach miesiąca lub innych okresach rozliczeniowych z uwagi na zaistnienie przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. absencja chorobowa wychowanków, rezygnacja wychowania przedszkolnego, itp., Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.3.7. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca:posiadał w trakcie realizacji umowy ważne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę ubezpieczenia nie mniejszą niż 100.000,00 zł. Wykonawca, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą, zobowiązany będzie przed zawarciem umowy, do dostarczenia Zamawiającemu potwierdzenia posiadania wymaganego ubezpieczenia (polisy wraz z dowodem opłacenia składki).3.8. Wymagania w zakresie zatrudniania przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób na podstawie stosunku pracy:1) Zamawiający, na podstawie art. 95 ust 1 ustawy p.z.p wymaga zatrudnienia w okresie realizacji zamówienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o prace w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2020 r. poz. 1320 z późn. zm.) osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia: kucharza, pomocy kuchennej, kierowcę do przewozu posiłków. Uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zastały zawarte w projektowanych postanowieniach umowy.2) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jakonajkorzystniejsza, przedłożył Zamawiającemu, najpóźniej w dniu zawarcia umowyo udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie dot. liczby osób zatrudnionych lub które zostaną zatrudnione na umowę o pracę do wykonywania czynności kucharza w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia,3) w trakcie realizacji zamówienia Zamawiający uprawniony jest do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełniania przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności wskazane w punkcie 2, Zamawiający uprawniony jest w szczególności do:a) żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów i dokonywania ich oceny,b) żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów,c) przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia.4) w trakcie realizacji zamówienia, na każde wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym w tym wezwaniu terminie, Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wskazane poniżej dowody, w celu potwierdzenia spełnienia wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących wskazane w punkcie 2 czynności w trakcie realizacji zamówienia:a) oświadczenie Wykonawcy lub Podwykonawcy o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności, których dotyczy wezwanie Zamawiającego;oświadczenie to powinno zawierać w szczególności: dokładne określenie podmiotuskładającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie, że objęte wezwaniem czynności wykonują osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę wraz ze wskazaniem liczby tych osób, imion i nazwisk zatrudnionych pracowników, daty zawarcia umowy o pracę, rodzaju umowy o pracę, zakresu obowiązków pracownika oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia w imieniu Wykonawcy lub Podwykonawcy,b) poświadczoną za zgodność z oryginałem odpowiednio przez Wykonawcę lub Podwykonawcę kopię umowy/umów o pracę osób wykonujących w trakcie realizacji zamówienia czynności, których dotyczy ww. oświadczenie Wykonawcy lub Podwykonawcy (wraz z dokumentem regulującym zakres obowiązków, jeżeli został sporządzony); kopia umowy/umów powinna zostać zanonimizowana w sposób zapewniający ochronę danych osobowych, zgodnie z przepisami ustawy PZP oraz RODO i ustawy o ochronie danych osobowych (tj. w szczególności bez adresów, numer PESEL pracownika). Informacje takie jak: imię i nazwisko pracownika, data zawarcia umowy, rodzaj umowy o pracę oraz zakres obowiązków pracownika powinny być możliwe do zidentyfikowania,c) zaświadczenie właściwego oddziału ZUS, potwierdzające opłacanie przez Wykonawcę lub Podwykonawcę składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne z tytułu zatrudnienia na podstawie umów o pracę za ostatni okres rozliczeniowy,d) kopię dowodu potwierdzającego zgłoszenie pracownika przez pracodawcę do ubezpieczeń (poświadczoną za zgodność z oryginałem odpowiednio przez Wykonawcę lub Podwykonawcę), zanonimizowaną w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracowników, zgodnie z przepisami ustawy Pzp oraz RODO.6) Niezłożenie przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie żądanych przez Zamawiającego dowodów w celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę traktowane będzie jako niespełnienie przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w punkcie 2 czynności.5) W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę lub Podwykonawcę, zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.6) Wykonawcy nie obowiązują wymagania o których mowa powyżej, jeżeli Wykonawca oświadczy, że prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą/ przedmiot zamówienia będzie realizował samodzielnie (jednoosobowo).Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 do SWZ 1/SP3/2025/2026 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 15894210, 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy ,usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |