Zlecenie 11864033 - Świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków...

   
Zamówienie 11864033
źródło Internet
data publikacji 2025-11-03
przedmiot zlecenia
Świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków dla osób przebywających w mieszkaniu z usługami opieki całodobowej przy u
l. Połczyńska 16/1 w Białogardzie.
1. Zamawiający przewiduje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu 5 posiłków stanowiących pełne wyżywienie dobowe osób niesamodzielnych i niepełnosprawnych przebywających w mieszkaniu z usługami całodobowej opieki w Białogardzie przy ul. Połczyńskiej 16/1.
2. Dostawa dotyczy posiłków dla 1 osoby ( pobyt 1 uczestnika projektu w mieszkaniu wynosi 14 dni) w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2027 r. włącznie, 7 dni w tygodniu. Szacunkowa liczba dni w danym okresie:
1) 2025 r. - 42 dni;
2) 2026 r. - 336 dni:
3) 2027 r. - 336 dni
3. Rodzaj i zakres zróżnicowanych diet, w szczególności:
1) Zapewnienie 5 posiłków dziennie: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.
2) Całodzienne wyżywienie powinno dostarczać średnio 1800-2200 kcal dziennie na osobę, przy zachowaniu następujących proporcji składników odżywczych:
białko: 15-20% energii
tłuszcze: 25-30%
węglowodany: 50-55%
4. Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczane z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia osób z niepełnosprawnościami, z możliwością dostosowania diety do indywidualnych potrzeb zdrowotnych.
5. Jadłospis musi być ustalany na co najmniej 7 dni z wyprzedzeniem i zatwierdzany przez Zamawiającego.
6. Posiłki powinny być świeże, estetycznie podane, porcjowane zgodnie z poniższymi minimalnymi gramaturami:
Rodzaj posiłku Orientacyjna wartość Minimalna gramatura na
energetyczna osobę
Śniadanie 400-500 kcal ok. 350 g napój 200 ml
II śniadanie 200-300 kcal ok. 200 g napój 150 ml
Obiad 700-800 kcal zupa 250 ml danie
główne 350 g napój 200 ml
Podwieczorek 150-250 kcal ok. 150 g napój 150 ml
Kolacja 400-500 kcal ok. 300 g napój 200 ml
7. Posiłki powinny być przygotowane z produktów pełnowartościowych, świeżych, zgodnie z aktualnymi normami Instytutu Żywności i Żywienia / NIZP PZH.
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli jakości i kaloryczności posiłków
9. W ramach realizacji usługi i dostawy wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania pięciu posiłków ( śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolacja) dwa razy dziennie:
a) do godziny 8.00 śniadanie i II śniadanie, b) do godziny 12.30 obiad, podwieczorek oraz kolacja do mieszkania z całodobowymi
usługami opiekuńczymi przy ul. Połczyńskiej 16/1 w Białogardzie dla 1 osoby.
Posiłki powinny być dostarczane codziennie w opakowaniach jednorazowych, zapewniających bezpieczeństwo i higienę żywności. Odbioru posiłku w godzinach ustalonych z Zamawiającym będą dokonywały osoby, które w ramach umowy z Zamawiającym świadczą usługi w mieszkaniu z usługami całodobowymi.
Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów sanitarnych i higienicznych, w tym HACCP. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego niewłaściwej jakości posiłków (np. zepsucie, brak odpowiednich składników, błędna dieta), Wykonawca zobowiązuje się do ich niezwłocznej wymiany. Wykonawca musi dysponować odpowiednim zapleczem gastronomicznym i personelem zapewniającym prawidłową realizację zamówienia. Liczba osób objętych usługą zostanie określona przez Zamawiającego, przy czym może ulegać zmianom w trakcie trwania umowy.
branża Gastronomia, catering, Pomoc społeczna, usługi opiekuńcze
podbranża żywienie zbiorowe, usługi opiekuńcze
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe , usługi opiekuńcze