Zlecenie 11864033 - Świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków...
| Zamówienie 11864033 | |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-11-03 |
| przedmiot zlecenia | Świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków dla osób przebywających w mieszkaniu z usługami opieki całodobowej przy u l. Połczyńska 16/1 w Białogardzie. 1. Zamawiający przewiduje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu 5 posiłków stanowiących pełne wyżywienie dobowe osób niesamodzielnych i niepełnosprawnych przebywających w mieszkaniu z usługami całodobowej opieki w Białogardzie przy ul. Połczyńskiej 16/1. 2. Dostawa dotyczy posiłków dla 1 osoby ( pobyt 1 uczestnika projektu w mieszkaniu wynosi 14 dni) w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2027 r. włącznie, 7 dni w tygodniu. Szacunkowa liczba dni w danym okresie: 1) 2025 r. - 42 dni; 2) 2026 r. - 336 dni: 3) 2027 r. - 336 dni 3. Rodzaj i zakres zróżnicowanych diet, w szczególności: 1) Zapewnienie 5 posiłków dziennie: śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. 2) Całodzienne wyżywienie powinno dostarczać średnio 1800-2200 kcal dziennie na osobę, przy zachowaniu następujących proporcji składników odżywczych: białko: 15-20% energii tłuszcze: 25-30% węglowodany: 50-55% 4. Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczane z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia osób z niepełnosprawnościami, z możliwością dostosowania diety do indywidualnych potrzeb zdrowotnych. 5. Jadłospis musi być ustalany na co najmniej 7 dni z wyprzedzeniem i zatwierdzany przez Zamawiającego. 6. Posiłki powinny być świeże, estetycznie podane, porcjowane zgodnie z poniższymi minimalnymi gramaturami: Rodzaj posiłku Orientacyjna wartość Minimalna gramatura na energetyczna osobę Śniadanie 400-500 kcal ok. 350 g napój 200 ml II śniadanie 200-300 kcal ok. 200 g napój 150 ml Obiad 700-800 kcal zupa 250 ml danie główne 350 g napój 200 ml Podwieczorek 150-250 kcal ok. 150 g napój 150 ml Kolacja 400-500 kcal ok. 300 g napój 200 ml 7. Posiłki powinny być przygotowane z produktów pełnowartościowych, świeżych, zgodnie z aktualnymi normami Instytutu Żywności i Żywienia / NIZP PZH. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli jakości i kaloryczności posiłków 9. W ramach realizacji usługi i dostawy wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania pięciu posiłków ( śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolacja) dwa razy dziennie: a) do godziny 8.00 śniadanie i II śniadanie, b) do godziny 12.30 obiad, podwieczorek oraz kolacja do mieszkania z całodobowymi usługami opiekuńczymi przy ul. Połczyńskiej 16/1 w Białogardzie dla 1 osoby. Posiłki powinny być dostarczane codziennie w opakowaniach jednorazowych, zapewniających bezpieczeństwo i higienę żywności. Odbioru posiłku w godzinach ustalonych z Zamawiającym będą dokonywały osoby, które w ramach umowy z Zamawiającym świadczą usługi w mieszkaniu z usługami całodobowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów sanitarnych i higienicznych, w tym HACCP. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego niewłaściwej jakości posiłków (np. zepsucie, brak odpowiednich składników, błędna dieta), Wykonawca zobowiązuje się do ich niezwłocznej wymiany. Wykonawca musi dysponować odpowiednim zapleczem gastronomicznym i personelem zapewniającym prawidłową realizację zamówienia. Liczba osób objętych usługą zostanie określona przez Zamawiającego, przy czym może ulegać zmianom w trakcie trwania umowy. |
| branża | Gastronomia, catering, Pomoc społeczna, usługi opiekuńcze |
| podbranża | żywienie zbiorowe, usługi opiekuńcze |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |