Przetarg 12180798 - Świadczenie usługi cateringowej w ramach świątecznego...

   
Analizuj Zamówienie 12180798
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-27
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej w ramach świątecznego poczęstunku dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi
cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu poczęstunku oraz skompletowaniu i dostarczeniu paczek świątecznych z artykułami żywnościowymi dla 45 podopiecznych korzystających z usług opiekuńczych i specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi w MOPS w Bielsku-Białej2. W ramach realizacji usługi cateringowej wymagane jest: - przygotowanie i zapakowanie poczęstunku w jednorazowe opakowania gastronomiczne wraz ze sztućcami i serwetkami w niezbędnej ilości,- przygotowanie i zapakowanie paczek w torby foliowe z motywem świątecznym bożonarodzeniowym,- transport poczęstunku i paczek do miejsc odbioru wraz z ich załadunkiem i rozładunkiem.3. Skład poczęstunku dla jednej osoby:- Sałatka jarzynowa – nie mniej niż 100 g, (bazę sałatki stanowią warzywa (marchewka, pietruszka, seler) gotowane w wodzie, z dodatkiem ziemniaków, groszku konserwowanego, jajek, kiszonych ogórków, doprawione majonezem, solą i pieprzem)- Panierowany filet z ryby – nie mniej niż 140 g, (filet z ryby panierowany w mące, jajku i bułce tartej, smażony na oleju)- Barszcz czerwony czysty – nie mniej niż 400 ml, (gotowany na bazie czerwonych buraków lub zakwasu buraczanego)- Krokiety z kapustą i grzybami – nie mniej niż 2 szt. – min. 130 g każda (łącznie min. 260 g) - (naleśniki wypełnione farszem z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów leśnych, panierowane, smażone).4. Asortyment jednej paczki świątecznej żywnościowej:- Dżem owocowy niskosłodzony – 280 g, (sporządzony z co najmniej 40 g owoców na 100 g produktu, o obniżonej zawartości cukru)- Filet śledziowy w oleju (konserwa) – 170 g, (konserwa rybna sterylizowana)- Wędlina hermetycznie zapakowana w plastrach (w tym 200 g szynki wieprzowej) – łącznie 400 g, (zawartość mięsa co najmniej 71%, plastry o grubości max 0,1 cm)- Miód pszczeli płynny – 350 g, (naturalny miód pszczeli)- Pierniki w czekoladzie z nadzieniem owocowym – 150 g,- Herbata czarna ekspresowa lub herbata owocowa ekspresowa – 25 torebek w opakowaniu, (herbata owocowa: w składzie m.in. owoc maliny lub dzikiej róży, kwiat hibiskusa, owoc jagody, jeżyny, aromat naturalny)- Kawa mielona – 250 g, (100% arabika do tradycyjnego parzenia i do ekspresu)- Syrop owocowy o smaku malinowym – 420 ml (dodatek do napojów i deserów)- Czekolada mleczna z bakaliami – 90 g,- Ciasto świąteczne zapakowane w folię (do wyboru: keks, piernik lub makowiec) – min. 350 g,- Świeże owoce cytrusowe (cytryny i mandarynki) – łącznie 500 g,- Opłatki – 3 szt. w opakowaniu.5. Dostawa przedmiotu zamówienia realizowana będzie pod adres:- Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Karola Miarki 11 – 45 szt. poczęstunku i paczek; dostawa: 23 grudnia 2025 r., w godz. 9.30 - 10.00, Pawilon B, pokój nr 4.6. Wykonawca zobowiązuje się do:- przestrzegania zapisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz stosowania zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP),- przygotowania (wytworzenia) poczęstunku i paczek w obiekcie posiadającym decyzję właściwego terenowo inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji żywności i prowadzenia usług żywienia w systemie cateringowym,- wykonywania transportu poczęstunku i paczek samochodem posiadającym pozytywną opinię właściwej stacji sanitarno-epidemiologicznej,- ponoszenia odpowiedzialności za personel, przeszkolony zgodnie z obowiązującymi przepisami. Personel musi spełniać wymagania zdrowotne oraz higieniczne niezbędne do pracy z żywnością,- zapewnienia do przygotowania poczęstunku środków żywnościowych odpowiedniej jakości, a w przypadku istnienia takiego wymogu posiadających niezbędne certyfikaty i atesty pochodzące od odpowiednich służb. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia poczęstunku spełniającego szczególne wymagania dietetyczne (np. niska zawartość soli),- dostarczenia poczęstunku w szczelnych jednorazowych opakowaniach gastronomicznych wraz ze sztućcami i serwetkami w odpowiednej ilości,- dostarczenia w paczkach świątecznych artykułów spożywczych w nieuszkodzonych opakowaniach jednostkowych, które posiadają kod kreskowy, nadrukowaną informację o składzie, nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze (gramaturze) lub ilości w jednostkach miary (np. sztuk w opakowaniu),- zapakowania i dostarczenia każdej paczki świątecznej z artykułami żywnościowymi w trwałej torbie foliowej z motywem świątecznym Bożonarodzeniowym w sposób zapobiegający wysypaniu lub zniszczeniu artykułów, zwłaszcza w czasie transportu, przy czym każda z paczek będzie zawierała taką samą ilość artykułów żywnościowych tego samego gatunku,- dostawy paczek świątecznych z artykułami żywnościowymi, które posiadają termin przydatności do spożycia, co najmniej 14 dni od daty dostawy paczek, - załatwiania reklamacji w terminie niezwłocznym po otrzymaniu zgłoszenia, w przypadku stwierdzenia wad przedmiotu zamówienia; reklamacje dotyczące składu jakościowego i ilościowego będą zgłaszane telefonicznie oraz w formie pisemnej, przy czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zwrotu poczęstunku lub paczek w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych i ilościowych na podstawie kontroli dostawy poczęstunku i paczek. W miejsce zakwestionowanego poczęstunku i/lub paczek Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego dostarczenia prawidłowego poczęstunku i/lub paczek.

MOPS.DA.3211.18.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe