Przetarg 12180798 - Świadczenie usługi cateringowej w ramach świątecznego...
| Analizuj | Zamówienie 12180798 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-27 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi cateringowej w ramach świątecznego poczęstunku dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bielsku-Białej 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu poczęstunku oraz skompletowaniu i dostarczeniu paczek świątecznych z artykułami żywnościowymi dla 45 podopiecznych korzystających z usług opiekuńczych i specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi w MOPS w Bielsku-Białej2. W ramach realizacji usługi cateringowej wymagane jest: - przygotowanie i zapakowanie poczęstunku w jednorazowe opakowania gastronomiczne wraz ze sztućcami i serwetkami w niezbędnej ilości,- przygotowanie i zapakowanie paczek w torby foliowe z motywem świątecznym bożonarodzeniowym,- transport poczęstunku i paczek do miejsc odbioru wraz z ich załadunkiem i rozładunkiem.3. Skład poczęstunku dla jednej osoby:- Sałatka jarzynowa – nie mniej niż 100 g, (bazę sałatki stanowią warzywa (marchewka, pietruszka, seler) gotowane w wodzie, z dodatkiem ziemniaków, groszku konserwowanego, jajek, kiszonych ogórków, doprawione majonezem, solą i pieprzem)- Panierowany filet z ryby – nie mniej niż 140 g, (filet z ryby panierowany w mące, jajku i bułce tartej, smażony na oleju)- Barszcz czerwony czysty – nie mniej niż 400 ml, (gotowany na bazie czerwonych buraków lub zakwasu buraczanego)- Krokiety z kapustą i grzybami – nie mniej niż 2 szt. – min. 130 g każda (łącznie min. 260 g) - (naleśniki wypełnione farszem z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów leśnych, panierowane, smażone).4. Asortyment jednej paczki świątecznej żywnościowej:- Dżem owocowy niskosłodzony – 280 g, (sporządzony z co najmniej 40 g owoców na 100 g produktu, o obniżonej zawartości cukru)- Filet śledziowy w oleju (konserwa) – 170 g, (konserwa rybna sterylizowana)- Wędlina hermetycznie zapakowana w plastrach (w tym 200 g szynki wieprzowej) – łącznie 400 g, (zawartość mięsa co najmniej 71%, plastry o grubości max 0,1 cm)- Miód pszczeli płynny – 350 g, (naturalny miód pszczeli)- Pierniki w czekoladzie z nadzieniem owocowym – 150 g,- Herbata czarna ekspresowa lub herbata owocowa ekspresowa – 25 torebek w opakowaniu, (herbata owocowa: w składzie m.in. owoc maliny lub dzikiej róży, kwiat hibiskusa, owoc jagody, jeżyny, aromat naturalny)- Kawa mielona – 250 g, (100% arabika do tradycyjnego parzenia i do ekspresu)- Syrop owocowy o smaku malinowym – 420 ml (dodatek do napojów i deserów)- Czekolada mleczna z bakaliami – 90 g,- Ciasto świąteczne zapakowane w folię (do wyboru: keks, piernik lub makowiec) – min. 350 g,- Świeże owoce cytrusowe (cytryny i mandarynki) – łącznie 500 g,- Opłatki – 3 szt. w opakowaniu.5. Dostawa przedmiotu zamówienia realizowana będzie pod adres:- Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Karola Miarki 11 – 45 szt. poczęstunku i paczek; dostawa: 23 grudnia 2025 r., w godz. 9.30 - 10.00, Pawilon B, pokój nr 4.6. Wykonawca zobowiązuje się do:- przestrzegania zapisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz stosowania zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP),- przygotowania (wytworzenia) poczęstunku i paczek w obiekcie posiadającym decyzję właściwego terenowo inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do produkcji żywności i prowadzenia usług żywienia w systemie cateringowym,- wykonywania transportu poczęstunku i paczek samochodem posiadającym pozytywną opinię właściwej stacji sanitarno-epidemiologicznej,- ponoszenia odpowiedzialności za personel, przeszkolony zgodnie z obowiązującymi przepisami. Personel musi spełniać wymagania zdrowotne oraz higieniczne niezbędne do pracy z żywnością,- zapewnienia do przygotowania poczęstunku środków żywnościowych odpowiedniej jakości, a w przypadku istnienia takiego wymogu posiadających niezbędne certyfikaty i atesty pochodzące od odpowiednich służb. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia poczęstunku spełniającego szczególne wymagania dietetyczne (np. niska zawartość soli),- dostarczenia poczęstunku w szczelnych jednorazowych opakowaniach gastronomicznych wraz ze sztućcami i serwetkami w odpowiednej ilości,- dostarczenia w paczkach świątecznych artykułów spożywczych w nieuszkodzonych opakowaniach jednostkowych, które posiadają kod kreskowy, nadrukowaną informację o składzie, nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze (gramaturze) lub ilości w jednostkach miary (np. sztuk w opakowaniu),- zapakowania i dostarczenia każdej paczki świątecznej z artykułami żywnościowymi w trwałej torbie foliowej z motywem świątecznym Bożonarodzeniowym w sposób zapobiegający wysypaniu lub zniszczeniu artykułów, zwłaszcza w czasie transportu, przy czym każda z paczek będzie zawierała taką samą ilość artykułów żywnościowych tego samego gatunku,- dostawy paczek świątecznych z artykułami żywnościowymi, które posiadają termin przydatności do spożycia, co najmniej 14 dni od daty dostawy paczek, - załatwiania reklamacji w terminie niezwłocznym po otrzymaniu zgłoszenia, w przypadku stwierdzenia wad przedmiotu zamówienia; reklamacje dotyczące składu jakościowego i ilościowego będą zgłaszane telefonicznie oraz w formie pisemnej, przy czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonania zwrotu poczęstunku lub paczek w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych i ilościowych na podstawie kontroli dostawy poczęstunku i paczek. W miejsce zakwestionowanego poczęstunku i/lub paczek Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego dostarczenia prawidłowego poczęstunku i/lub paczek. MOPS.DA.3211.18.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |