Przetarg 12239126 - „Świadczenie usług w postaci gotowania zup, obiadów...
| Analizuj | Zamówienie 12239126 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-19 |
| przedmiot ogłoszenia | „Świadczenie usług w postaci gotowania zup, obiadów dwudaniowych i gorących posiłków oraz ich dowozu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Radomsku” 5.1 Przedmiotem zam ówienia jest gotowanie i dowóz zup, obiadów dwudaniowych oraz gorących posiłków dlapodopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Radomsku5.1.1 ZAKRES I zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowywania i dowozumaksimum 20 zup z wkładką oraz pieczywem do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej1a/11 oraz maksimum 30 zup z wkładką oraz pieczywem do miejsc wskazanych przez zamawiającego (adresów na tereniemiasta Radomska) dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej o gramaturze zupy – 500 ml, gramaturzewkładki – 10 dkg oraz o gramaturze pieczywa (bułki lub chleba)– 80 gram zgodnie z załączonym jadłospisem stanowiącymzałącznik nr 9 do SWZ.5.1.2 ZAKRES II zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowywania i dowozu doDziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11 obiadów dwudaniowych dlapensjonariuszy DDPS zgodnie z załączonym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 10 do SWZ, recepturą dań obiadowych(dodatek nr 1 do jadłospisu), odpowiednią gramaturą dań obiadowych (dodatek nr 2 do jadłospisu) oraz informacjądodatkową (dodatek nr 3 do jadłospisu) oraz zup bez wkładki.5.1.3 ZAKRES III zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowania i dowozugorących posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Senior mieszczącego się w Radomsku przy ul. Sadowej 5 zgodniez załączonym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 11 do SWZ odpowiednią gramaturą dań obiadowych (dodatek nr 1 dojadłospisu) oraz informacją dodatkową (dodatek nr 2 do jadłospisu).Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie jadłospisów wskazanych przez Zamawiającego zmieniających sięcyklicznie co 3 tygodnie na przestrzeni miesiąca powtarzając co 12 dni posiłki wskazane w jadłospisie. Zamawiający niewymaga zachowania kolejności posiłków wskazanych w jadłospisie. Wykonawca zobowiązuję się dostarczać jadłospisy zdwutygodniowym wyprzedzeniem (w co drugi piątek) do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. ArmiiKrajowej 1a/11.W ramach Zakresu I i II Posiłki należy dostarczać każdego dnia tygodnia od poniedziałku do soboty (oprócz dniświątecznych przypadających na te dni) chyba, że Zamawiający odrębnie wskaże te dni w godzinach;a) Zakres I zamówienia – zupy z wkładką w godz. od 08.30 – 09.30;• Przewidywana liczba zup z wkładką – od 41 do 50 dziennie.b) Zakres II zamówienia – obiady dwudaniowe w godz. od 11.00 – 11.30.• Przewidywana liczba obiadów dwudaniowych – od 360 do 395 miesięcznie.• Przewidywana liczba samych zup – 60 zup miesięcznie.W ramach Zakresu III Posiłki należy dostarczać każdego dnia tygodnia od poniedziałku do piątku (oprócz dni świątecznychprzypadających na te dni) chyba, że Zamawiający odrębnie wskaże te dni w godzinach:c) Zakres III zamówienia – gorące danie w godz. od 12.00 – 12.30;• Przewidywana liczba posiłków – od 400 do 420 miesięcznie.Liczba posiłków uzależniona będzie od ilości wydanych decyzji (indywidualne decyzje administracyjne wydawane napodstawie ustawy o pomocy społecznej) przez Zamawiającego uwzględniając odrębnie dzienne zapotrzebowanie.Szacunkowa liczba posiłków w 2026 r. wynosi:1) Zakres I zamówienia: 15 150 zup z wkładką2) Zakres II zamówienia:• 4 740 obiadów dwudaniowych;• 720 zup;3) Zakres III zamówienia: 5 040 posiłkówZamawiający zobowiązuje się poinformować wykonawcę o ilości posiłków z tygodniowym wyprzedzeniem. W przypadkachlosowych Zamawiający zastrzega sobie prawo do poinformowania wykonawcy do godz. 09.00 w dniu dostawy o zmniejszeniu lub zwiększeniu ilości zamówionych posiłków.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki własnym transportem,w odpowiednich pojemnikach jednorazowych lub naczyniach gastronomicznych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej wRadomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11 do 32 miejsc wskazanych przez Zamawiającego znajdujących się na terenie miastaRadomska na własny koszt oraz do Dziennego Domu Senior mieszczącego się przy ul. Sadowej 5C w Radomsku.Wykonawca zobowiązany jest do odebrania odpadków po posiłkach jeśli zajdzie taka potrzeba.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamawiającemu etykiety produktów wraz z wyróżnieniem produktów alergennychoraz kaloryczności zestawów.Zamawiający zastrzega sobie prawo do częściowej zmiany jadłospisu w szczególnych sytuacjach związanych np. z aktualnątemperaturą powietrza (w sytuacjach wysokich temperatur powietrza preferowane są zupy mniej kaloryczne inieciężkostrawne jak np. grochówka), sugestiami zdrowotnymi pensjonariuszy lub uwzględniając sezonowe warzywa iowoce jako składniki surówek. Podczas przygotowywania posiłków dla pensjonariuszy DDPS należy uwzględnić ichpodeszły wiek oraz związane z nim problemy z gryzieniem twardych produktów. W związku z tym zaleca się abyprzygotowane mięso np. kotlety były odpowiednio miękkie jak również surówki powinny być rozdrabniane tak, aby niesprawiały problemów z gryzieniem. Zalecane są również warzywa gotowane typu: marchewka czy kapusta zasmażana,kalafior, brokuł z masłem i tartą bułką. Przygotowane posiłki winny być przygotowywane jedynie z naturalnych produktów,bez chemicznych dodatków.Zupa o pojemności 500ml powinna być zawiesista, pożywna o odpowiedniej gramaturze wsadu wg jadłospisu stanowiącegododatek nr 9 do SWZ. Skład zupy powinny tworzyć surowce o cechach organoleptycznych, wywar wg rodzaju zupy, głównyskładnik, podprawa, przyprawy, odpowiednia dla rodzaju zupy wartość odżywcza z uwzględnieniem takich aspektów jak:kaloryczność potrawy, zawartość białka, tłuszczów, węglowodanów i witamin. Wkładka do zupy o wadze 10 dkg powinnabyć gotowana, pieczona lub pakowana hermetycznie czy próżniowo aby zapobiec psuciu np. paprykarz, pasztecik,konserwa mięsna lub rybna. Pieczywo o wadze 80 gram (bułki lub chleb na przemian każdego dnia wg jadłospisu) powinnobyć świeże i smaczne.Wykonawca zobowiązany jest w każdy piątek dla osób, którym zupy są dowożone do miejsca zamieszkania zapewnićposiłek na sobotę zamiast zupy. Posiłek na sobotę powinien stanowić danie „słoikowe”: pulpety, fasolka po bretońsku, flaki,gołąbki, konserwa oraz pieczywo zgodnie z gramaturą określoną w jadłospisie. Liczbę posiłków jaką powinien zapewnićwykonawca zamiast zupy na sobotę podaje każdorazowo pracownik Dziennego Domu Pomocy Społecznej.Przy odbiorze posiłków pracownicy Dziennego Domu Pomocy codziennie zobowiązani są do przeprowadzania ocenyorganoleptycznej dostarczonych posiłków.Wykonawcy wskazuje w pkt. 8 formularza ofertowego stanowiącego dodatek nr 1 do SWZ termin płatności faktury, notyksięgowej lub rachunku.5.2 Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania odpowiedniej gramatury potraw, dającej możliwość przeprowadzaniabadania przez Powiatową Stację Sanitarno - Epidemiologiczną.5.3 Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę NK.2510.132.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55322000, 55521200 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | łódzkie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | łódzkie |